'Beşiktaş’a teşekkürler...'

Bekir Karaman, Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında oynanan Beşiktaş - Torku Konyaspor maçını değerlendirdi.

'Beşiktaş’a teşekkürler...'
'Beşiktaş’a teşekkürler...'
GİRİŞ 28.12.2015 10:48 GÜNCELLEME 28.12.2015 11:15

Son zamanların en keyifli maçlarından biri olduğuna değinen Bekir Karaman, Beşiktaş - Torku Konyaspor maçını analiz etti.

İşte Bekir Karaman'ın yazısı;

Galip gelmesi halinde 12 sezon sonra ilk kez ligin 1. devresini en önde bitirme şansı olan Beşiktaş böyle önemli bir şansı kaçırmamak için oyuna istekli başladı. Beşiktaş’ın hızlı paslarla gelen etkili oyununu engellemek isteyen Konya ise ileride alan daraltarak presle oyuna başladı. Ancak her geçen dakika Beşiktaş oyuna ağırlığını koydu ve Konya geriye doğru çekilmek durumunda kaldı. Baskıdan kurtulan Beşiktaş istediği pozisyonları bulabildi. Özellikle Quaresma’nın güzel oyunuyla sağ kanattan çok etkili gelen Beşiktaş buna rağmen devrenin sonuna kadar golü bulamadı.  Ancak Beşiktaş’ı çok zor bir 2. devrenin beklemediğini söylemek mümkündü.

Konya 2. devreye de ilerde basarak başladı ve Beşiktaş’ın ritmini bulmasını engellemek istedi ancak 2. devre daha da hareketlenen Sosa ve Oğuzhan’ın da etkisiyle çok geçmeden Beşiktaş’ın golü geldi. Skor avantajını yakaladıktan sonra oyun iyice Beşiktaş’ın istediği formata döndü ve üst üste pozisyonlar ve goller gelmeye başladı. Oyuna sonradan giren oyuncuların da çok etkili olmasıyla Beşiktaş 4 gole çok rahat bir şekilde ulaştı. Beşiktaşlı oyuncuların günlerinde olmaları halinde ne kadar güzel işler yapabileceğini de bir kez daha görme şansı bulduk.

Böyle rahat giden bir maçta çok gereksiz sarı kart gören oyuncuları Quaresma ve Gökhan Töre’yi iyi de oynamalarına rağmen  oyundan alan Şenol Hoca oyun disiplinine ne kadar önem verdiğini göstermiş oldu. Şüphesiz bu disiplinin Beşiktaş’ın şuana kadar elde ettiği başarıda çok ciddi etkisi var. Şenol Hoca’nın skor ne olursa olsun bu şekilde disipline önem vermesi oyuncuların da  daha verimli olmasını sağlıyor aslında. 12 sezon sonra en çok puan toplanan ve en çok gol atılan 1. devre performansına ulaşan Beşiktaşlı oyuncuları ve teknik ekibi tebrik etmek lazım. Ligde 13 gole ulaşan Gomez, asist ve golleriyle çok kritik puanların alınmasını sağlayan Sosa ve Oğuzhan bu devrenin en çok öne çıkan oyuncuları oldular. Quaresma, Gökhan Töre, Olcay, Cenk ve Kerim de çok ciddi katkılar sağlayarak takımın 1. devreyi en önde tamamlanmasını sağladılar. Çoğu maçın çok sıkıcı olduğu ligimizde oynadığı güzel oyun ve bulduğu bol gollerle maçların izlenme keyfini yükselten Beşiktaş’a teşekkürler.

Bekir Karaman / Haber7