'Beşiktaş’ın 12 galibiyeti içinde en zoru!'

Bekir Karaman, Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında oynanan Osmanlıspor - Beşiktaş maçını yorumladı.

'Beşiktaş’ın 12 galibiyeti içinde en zoru!'
'Beşiktaş’ın 12 galibiyeti içinde en zoru!'
GİRİŞ 22.12.2015 11:58 GÜNCELLEME 22.12.2015 11:58

Maçın analizini yapan Karaman, Beşiktaş'ın şuana kadar ki en zor galibiyetini aldığını savundu.

İşte Bekir Karaman'ın yazısı;

Osmanlıspor karşısında aldığı galibiyet Beşiktaş’ın ligde şuana kadarki 12 galibiyeti içinde en çok zorlanarak aldığı galibiyet oldu. Galatasaray maçında ilk dakikadan itibaren çok istekli ve hırslı oynayan Beşiktaşlı oyuncuların 1 hafta sonra maça kendilerini vermekte bu kadar zorlanabileceğini sanırım kimse beklemiyordur. Beşiktaş maça bir hayli etkisiz başladı. Soğuktan mıdır bilinmez Beşiktaşlı oyuncular maça bir türlü konsantre olamadılar. Orta alanı kalabalık tutan ve baskı yapan Osmanlıspor Beşiktaş’a top yaptırmadı.

Osmanlı maçın başından itibaren pozisyon bulmakta hiç zorlanmadı çünkü Beşiktaş orta alanını çok rahat bir şekilde geçebiliyorlardı. Atiba tek başına kalabalık Osmalıspor orta sahasıyla mücadele etmekte çok zorlandı. Oğuzhan, Sosa, Olcay ve Qureasma ileri hatta etkisiz kaldılar ve çok güzel yaptıkları ayağa hızlı pasları yapamadılar. Ayrıca takım savunmasına yeterince katkı vermediler. İsmail’de etkisiz kalınca Beşiktaş sol kanadı Osmanlıspor’un atak girişimleri için çok uygun oldu. Osmanlıspor yaptığı atakların karşılığını aldı ve 21. Dakika da golü buldu. Golden sonra Beşiktaş birazcık toparlandı ama yine de alışılan Beşiktaş’tan çok uzaktı. Beşiktaş’ın imdadına yine bir duran top yetişti ve Beşiktaş duran toptan bir gol daha bulmuş oldu. Bu Beşiktaş’ın kaleyi bulan ilk şutuydu. Beraberlik gelse de orta alandaki Osmanlıspor hâkimiyeti sürdü ve Osmanlıspor’un hızı çok kesilmedi devrenin bitimine doğru tekrar öne geçmeyi başardılar. Bütün bir devre boyunca pozisyona girmekte hiç zorlanmayan Osmanlıspor attığı 12 şutla 1. devrelerde attığı en fazla şut oranına ulaşmış oldu.  

İlk yarı Osmanlıspor’un çok etkili olduğu Beşiktaş sol kanadında ki sıkıntıyı durdurmak için Kerim’i oyuna sokan Şenol Güneş Osmanlıspor’un o kanattaki etkisini azaltmayı başardı. Ama genel olarak Osmalıspor’un etkili oyununu durdurmayı başaramadı. Sosa’nın attığı çok güzel golle 2. kez beraberliği yakalayan Beşiktaşlı oyuncular bu golden sonra bile kendilerine gelemediler. Beşiktaş çıkmakta çok zorlanıyordu ve ilerde hiç top tutamıyordu. Böyle olunca Osmanlıspor zorlanmadan Beşiktaş yarı sahasında etkili olmayı başarabildi.  Atiba’nın orta alanda tek başına verdiği mücadeleyi Necip ile güçlendirince oyundaki dengeyi biraz olsun kurabildi Beşiktaş ama Osmalıspor yine de önemli pozisyonlar buldu. 80. dakikadan sonra Osmalıspor’da yorgunluk görülmeye başladı ve oyundan düştüler. Cenk’in 81’de oyuna girmesiyle ileride daha kalabalık oldu Beşiktaş. Belki de rakip savunmayı zorlayan iki forvetin olmasının etkisiyle Sosa ceza sahasının içine girebildi ve galibiyet golünü attı.

Beşiktaş için gerçekten çok zor bir maç oldu. Bu sezon belki de ilk defa oyunun daha büyük bir bölümü Beşiktaş ceza sahasında oynandı. Oyunun %26,6’sı Beşiktaş ceza sahasında geçmişken bu oran Osmanlıspor ceza sahası için %21,9. Çok zorlansa da Beşiktaş bu çok önemli 3 puanı aldı. Hep derler yıldız oyuncu gerektiğinde maçı tek başına kurtarmayı bilecek diye Sosa’da bu maçta öyle bir yıldızlık yaptı ve attığı 2 çok güzel golle takımının 3 puanı almasını sağladı. Zaten son haftalarda çok önemli işler yapıyordu. Kayseri maçında da 1 gol bir asistle oynamış ve maçı kazandırmıştı. Tebrik etmek lazım. 

Bekir Karaman / Haber7