'Beşiktaş, Kayseri'de kazandı ama...'

Bekir Karaman, Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında oynanan Kayserispor - Beşiktaş maçını değerlendirdi.

'Beşiktaş, Kayseri'de kazandı ama...'
'Beşiktaş, Kayseri'de kazandı ama...'
GİRİŞ 06.12.2015 12:18 GÜNCELLEME 06.12.2015 12:19
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Bekir Karaman, dün oynanan Kayserispor - Beşiktaş maçını değerlendirirken, Beşiktaş'ın 2-1 galip gelmesine rağmen oyunundaki düşüşün nedenlerini belirtti.

İşte Bekir Karaman'ın maç analizi;

Akhisar maçında hem 3 puanı hem de liderliği kaybeden Beşiktaş’ın, aynı maçta çok önemli iki oyuncusu da cezalı duruma düşmüştü. Sezon başından beri hep övgü alan Beşiktaş’ın performansı da bu maçtan sonra eleştirilmişti. Kaybedilen liderlik, son haftalardaki performans düşüklüğü ve gelecek hafta oynanacak çok kritik Lizbon ve Galatasaray maçları takımı strese sokabilirdi. Üstelik Beşiktaş’ın karşısında son haftalarda formu sezon başına göre bir hayli yükselmiş bir Kayseri olacaktı. Kayseri'nin en son 8. Haftada Fenerbahçe’ye kaybettiğini ve Beşiktaş maçı öncesi oynanan 6 maçta sadece 4 gol yediğini hatırlatmakta fayda var.

Bir tarafta az gol yiyen Kayseri diğer tarafta özellikle son haftalarda gol pozisyonu bulmakta değil ama gol atma konusunda zorlanan Beşiktaş vardı. Zaten mücadele çok yavaş başladı bunda soğuk havanın da etkisi olabilir. Oyun sıkışık orta saha mücadelesinin ötesine geçemedi ve ilk 10 dakika iki takım da etkili olamadı. Aslında çoğu Beşiktaş maçında Beşiktaş’ın bir şekilde rakibi karşısında özellikle maç başlarında üstünlük kurduğunu görüyorduk. Ancak bu sefer Beşiktaş böyle bir oyun üstünlüğü kuramadı. 12. dakikada Sosa’nın çok güzel pasıyla gelen gol aynı zamanda Beşiktaş’ın bulduğu ilk gol pozisyonuydu. Ancak gol de Beşiktaş’ı kendine getiremedi ve 5 dakika sonra Kayseri skoru eşitledi.  Beraberlik golünü erken bulması Kayseri’yi bir hayli motive etti ve buldukları golden sonra Beşiktaş’a üstünlük kurdular. Beşiktaş savunmasının kendi içindeki uyumsuzluklarından da faydalanarak etkili oldular. Oyun büyük oranda Beşiktaş’ın yarı sahasında oynandı. Ancak kazanılan serbest vuruşu çok akıllıca ve ustaca kullanan Sosa Beşiktaş için çok kritik bir iş yapmış oldu. Çünkü  hiçbir şekilde etkili olamadığı böyle bir oyunda Beşiktaş için tek şans duran toplar olarak görünüyordu. Duran topların skor elde etmekte ve dolayısıyla maç kazanmakta ne kadar etkili olabileceğini bir kez daha görmüş olduk. Çok az sayıda gol pozisyonu bulduğu bu devreyi Beşiktaş 2-1 önde tamamlamış oldu.

Beşiktaş ikinci yarıya skor avantajının da etkisiyle daha iyi başladı. Rakip sahada baskı yaparak top kazandı ve etkili pozisyonlar buldu. Beşiktaş son 2 sezondur iyi yaptığı ayağa isabetli pas oyununu bu dakikalarda yapmayı başardı. Ancak Beşiktaş’ın etkili oyunu 60’a kadar sürdü. 60’dan sonra Beşiktaş oyundan düşerken Kayseri tekrardan etkili olmaya başladı. Şenol hoca Kerim ve Cenk değişiklikleriyle Kayseri’nin etkili oyununu bozup, oyunun kontrolünü almaya çalıştı ama Kayseri maçın sonuna kadar Beşiktaş karşısında etkili oldu.

Görünen o ki Beşiktaş’ta ciddi bir düşüş var. Geçen hafta gol atamasa da bulduğu gol pozisyonu sayısı yüksek olan takım bu hafta 2 tane gol bulsa da gol pozisyonu bulmakta çok zorlandı. 1. devrenin sonuna doğru geliyoruz dolayısıyla bu kısıtlı kadroyla hem Süper Ligi hem de UEFA Avrupa Ligini götüren Beşiktaş’ta belirli bir düşüş olması normal ancak Beşiktaş’ın yaşadığı sanki normal olandan biraz daha fazla bir düşüş. Örneğin tekrardan ilk 11 fırsatı bulan Gökhan Töre çok etkisizdi. Olcay zaten 2-3 haftadır düşüşte. Atiba bile eskisi kadar etkili olamıyor. Beşiktaş için en güzel gelişme Sosa’nın göstermiş olduğu performans (1 gol, 1 asist). Uzun zamandır bu kadar etkili olmamıştı Sosa. Bir diğer güzel gelişmede maç eksiği olan Fenerbahçe’den liderliği geri almak. Kayseri kendi sahasında kazanamamaya devam etti. Ligde kalmak için verdikleri bu mücadelede kendi sahalarında maç kazanamama problemini kesinlikle çözmeliler.

YORUMLAR 3
  • Halil 8 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bekir bey sanki diğer takımlar çok temiz maç alıyorlar. Yapmayın burası süperlig bunu herkes biliyo......
    Cevapla
  • bekir demirhan 8 yıl önce Şikayet Et
    Beşiktaş, Kayseri'de kazandı ama... HAKEM eyyamıyla 2. golde(sosa) verilen faul faul degil yanlış karar besıktas yine oynamadan kazandı kayserinin oynadığı oyuna yazık oldu
    Cevapla
  • rte 8 yıl önce Şikayet Et
    lisbon berabere cimbom berabere bitecek ....
    Cevapla