Kartal turu Lizbon'a bıraktı

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi H Grubu 5. haftasında Arnavutluk'un Skenderbeu ekibini 2-0 mağlup ederek, son maçlar öncesi liderliğe yükseldi.

Kartal turu Lizbon'a bıraktı
Kartal turu Lizbon'a bıraktı
GİRİŞ 26.11.2015 21:50 GÜNCELLEME 27.11.2015 07:37
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

UEFA Aavrupa Ligi H Grubu 5. maçında Olimpiyat Stadı'nda Skenderbeu'i ağırlayan Beşiktaş, Cenk Tosun'un golleri ile güldü.

Bu sonuçla Beşiktaş, Avrupa da çıktığı son 6 maçta ilk defa iki gol atma başarısı gösterdi. Diğer yandan Moskova'da oynanan Lokomotiv Moskova-Sporting Lizbon maçında Portekizli ekip sahadan galip ayrılınca Beşiktaş gruplardan çıkma şansını Lizbon deplasmanına bırakmak zorunda kaldı

Cenk Tosun "duble" yaptı

Beşiktaşlı futbolcu Cenk Tosun, Skenderbeu karşısında rakip fileleri 2 kez havalandırdı.

Maçın ilk yarısında takımını öne geçiren 24 yaşındaki futbolcu, ikinci yarıda bir gol daha atarak mücadelenin skorunu belirleyen isim oldu.

Bu organizasyondaki ilk golünü yine siyah-beyazlı formayla geride kalan sezon İngiltere'nin Tottenham Hotspur takımı ile oynanan ve 1-0 kazanılan karşılaşmada atan Cenk Tosun, UEFA Avrupa Ligi'ndeki gol sayısını 3'e yükseltti.

Arnavutluk takımlarına geçit yok

Türk takımları, Avrupa kupalarında Arnavutluk ekipleriyle oynadığı 14. maçı da kazandı.

Avrupa kupalarında daha önce Arnavutluk takımlarıyla yaptığı 13 karşılaşmadan da galip ayrılan Türk takımları, Beşiktaş'ın evinde Skenderbeu'yu 2-0 yenmesiyle bu sayıyı 14'e yükseltti.

Türk ekipleri, Arnavut rakipleri ile oynadıkları maçlarda 38 gol atarken, kalelerinde ise sadece 3 gol gördü.

7 maç aradan sonra birden fazla gol

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nde 7 maç aradan sonra birden fazla gol attı.

Skenderbeu karşısında Cenk Tosun'un golleriyle sahadan 2-0 galip ayrılan siyah-beyazlı ekip, organizasyonda 7 maç aradan sonra rakip fileleri birden fazla havalandırmayı başardı.

Bu arada Beşiktaş, geride kalan sezon UEFA Avrupa Ligi 2. turunda İngiltere'nin Liverpool takımıyla deplasmanda yaptığı ve 1-0 kaybettiği maçtan bu yana 8 karşılaşmada da gol atma başarısı gösterdi.

Beşiktaş: 2 - Skenderbeu: 0

Stat: Atatürk Olimpiyat

Hakemler: Pawel Gil, Piotr Sadczuk, Marcin Borkowski (Polonya)

Beşiktaş: Tolga Zengin, Beck, Rhodolfo, Ersan Adem Gülüm (Dk. 33 Tosic), İsmail Köybaşı, Necip Uysal, Hutchinson, Gökhan Töre (Dk. 84 Olcay Şahan), Oğuzhan Özyakup, Kerim Frei (Dk. 69 Quaresma), Cenk Tosun

Skenderbeu: Shehi, Abazi, Jashanica, Radas, Vangjeli, Esquerdinha, Lilaj, Berisha (Dk. 46 Arapi), Olayinka, Latifi (Dk. 79 Progni), Salihi (Dk. 83 Djair)

Goller: Dk. 35 ve 78 Cenk Tosun (Beşiktaş)

Sarı kartlar: Dk. 41 Lilaj, Dk. 63 Vangjeli (Skenderbeu)

DAKİKA DAKİKA ANLATIM İÇİN TIKLAYINIZ

YORUMLAR 2
  • Halil 8 yıl önce Şikayet Et
    L.Moskova bence maçı sattı ne dersiniz
    Cevapla
  • oku yorum 8 yıl önce Şikayet Et
    zor bu futbolla işi çok zor...
    Cevapla