Mustafa Denizli: Altın değerinde 1 puan

Türk futbolunun efsane ismi Mustafa Denizli, Beşiktaş - Sporting Lizbon maçı hakkındaki görüşlerini belirtti.

Mustafa Denizli: Altın değerinde 1 puan
Mustafa Denizli: Altın değerinde 1 puan
GİRİŞ 02.10.2015 10:53 GÜNCELLEME 02.10.2015 10:53
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Beşiktaş'ın ilk yarıdaki etkisiz oyunun nedeni neydi?

Büyük bir ihtimalle Fenerbahçe maçının atmosferinden çıkamamış bir Beşiktaş vardı. Esasında bu maçın önemi, Beşiktaş için çok büyüktü. Grubun ilk maçlarından sonra Beşiktaş'ın Skenderbeu galibiyeti ve Sporting'in içeride Moskova'ya kaybetmesiyle belki de Sporting maçı bu gruptaki sıralamayı belirleyecekti. Sporting'i burada yendikten sonra Beşiktaş'ın yolu son derece açıktı. 

İlk 45 dakikaya baktığımız zaman Beşiktaş, rakip kalede ciddi bir pozisyon üretememiş, tam tersine kalesinde 4-5 net gol pozisyon veren bir görüntüdeydi. Hal böyle olunca da 1-0'lık ilk yarı skoru Beşiktaş adına umutların devam etmesi açısından önemliydi. Ama Beşiktaş sahanın her bölgesinde rakibinin gerisinde kaldı, rahat top oynamasına, pas yapmasına, her istediğini sahaya yansıtmasına imkan verdi. Bu görüntüsüyle Beşiktaş, bir de rüzgara karşı oynayacağı ikinci yarı için pek iyi sinyaller vermedi. 

Quaresma ve Sosa'daki düşüşün nedeni neydi?

Beşiktaş'ın mevcut görüntüsünü 2 oyuncuya bağlayamazsın. Esasında verdikleri görüntüyle arkadaşlarının gerisinde de değiller. Herkes iyi olur da arada onlar kötü olur, tamam. Ama öyle bir durum da yok. Beşiktaş'ta herkes neredeyse o görüntüde. Beşiktaş, rahat pas yapamadığı bir oyunda, rakibine rahat pas yapma imkanı da tanıdı. Beşiktaş, rakibine bu kadar kolay gol pozisyonu vermemeli. 

Tolga zaman zaman taraftardan tepki görüyor. Sizce Beşiktaş'ın kalesi sıkıntılı mı? 
 
Beşiktaş'ın bu bölgeye bir transfer imkanı vardı ama kullanmadı. Bu saatten sonra da böyle bir şansı yok. Bu sebeple de Beşiktaş bu şekilde devam edecek. 

İKİNCİ YARIDA SANKİ TAKIMA 'KENDİNE GEL' ÇAĞRISI YAPILDI

İkinci yarı farklı bir Beşiktaş vardı diyebilir miyiz?


Kesinlikle. İkinci yarıda Beşiktaş daha kişilikli daha sağlam bir oyun ortaya koydu. Ama bu, Oğuzhan'ın oyuna girmesiyle açıklanamaz. Sanki takım bir 'Kendine gel' çağrısıyla farklı bir görüntü verdi. İlk 45 dakika 4-5 pozisyon veren Beşiktaş, ikinci yarıda bu konuda çok daha duyarlıydı.  Ama bunların çok önemli yok. Benim için en dikkate değer konu, Beşiktaş'ın kaybetmemesiydi. 

Beraberliğin önemi ne?

Şunu net bir şekilde söyleyeyim, Beşiktaş'ın Lizbon'daki maçı, buradaki görüntüsünden çok daha rahat geçecek. Beşiktaş, kontratağı çok daha iyi uygulayan bir takım. Ve tam tersine de Sporting, bu konuda çok zaafı olan bir takım. O sebeple Beşiktaş'ın kaybetmemesi çok önemliydi. Bunu da başardı. İkinci yarıdaki görüntüsü son derece umut verdi. Kazanacak pozisyonları da buldu. Kazansaydı tabii ki çok daha iyi olurdu. Ama Beşiktaş'ın bu gruptan çıkma umudu, bu alınan 1 puanla, kaybedilen 2 puanla değil, büyük ölçüde devam ediyor. 

İkinci yarı Beşiktaş'ta herkes kımıldadı dersek yanlış olmaz. Hele Beşiktaş'ın golündeki harika asist, harika vuruş da maçın ayrı bir lezzetiydi. Sözün özü ilk 45 dakikada keyfimizi kaçıran Beşiktaş, ikinci 45 dakikada yerine getirdi. 

Hakemi nasıl buldunuz?

Şunu da söylemeden geçmeyelim. Çok da kaliteli bir hakem yönetimine şahitlik ettik. 

GEÇMİŞ OLSUN

Saldırıya uğrayan Ahmet Hakan kardeşime geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.
 

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 1
  • Levent metin 8 yıl önce Şikayet Et
    Beşiktaş ikinci Yarıda realmadrit gibiydi Gökhan Oğuzhan Atiba Dünya'nın her Takım'ında oynar yürü kartal
    Cevapla