Güneş'ten F.Bahçe ve G.Saray açıklaması

Şenol Güneş, deplasmanda Arnavutluk'un Skenderbeu takımını 1-0 yendikleri maçı kazanmak için oynadıklarını ve bunu başardıklarını söyledi.

Güneş'ten F.Bahçe ve G.Saray açıklaması
Güneş'ten F.Bahçe ve G.Saray açıklaması
GİRİŞ 18.09.2015 02:07 GÜNCELLEME 18.09.2015 13:01

Elbasan Arena'da oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Güneş, Arnavutluk'a kazanmak için geldiklerini belirterek, "Kazanmak için oynadık ve kazandık" dedi.

Tecrübeli teknik adam, dinamik bir takıma karşı mücadele ettiklerini kaydederek, "Kendi sahasında seyircisiyle bütünleşip, rakibi rahatsız eden bir takımdı. Bizim de kazanmaya ihtiyacımız vardı. Oyunun tamamına bakarsak, çok net fırsatlar yakaladık ve rakibe az pozisyon verdik. Maçta 6-2, 7-2 gibi daha farklı sonuçlar olabilirdi" şeklinde konuştu. 

Takımının özellikle ilk yarıda daha iyi bir oyun ortaya koyduğunu vurgulayan Güneş, "İkinci yarıda belli bir bölümden sonra oyun disiplininden kopmalarımız oldu. Ataklarımız sonrası dönen toplarda bloklarımız çok açıldı. Bu istenen bir şey değildi. Hücumda çok net pozisyonları gole çeviremedik. Bu da eksik tarafımızdı. Her şeye rağmen bütün oyuncularım iyi niyetliydi" ifadelerini kullandı.

"Futbol hatalar oyunudur" diyen Güneş, Skenderbeu karşısında da hatalar yapıldığını aktararak şunları söyledi:

"Bunları görerek, değiştirerek, geliştirerek yarışacağız. İyi yapan oyuncularla devam edip, üst üste yanlış yapan oyuncular olursa tabii değiştiririz. Maça baktığımızda, zaman zaman becerisini kullanmak isteyen futbolcunun yaptığı hata, bize pahalıya mal olabilirdi. O becerisini iyi kullandığı zaman ise hücumda da etkili olabiliyor. Maçta o tip kırılmalar vardı."

Galatasaray ve Fenerbahçe'nin, Avrupa kupalarında aldığı yenilgilerle ilgili bir soruya siyah-beyazlı teknik adam, "Türk takımlarının Avrupa'da başarısız olmasına, kötü sonuçlar almasına üzülürüm. Onlara da başarılar diliyorum. İnşallah bundan sonra başarılı olurlar" cevabını verdi.

Güneş, Skenderbeu karşısında rotasyona gittiğinin hatırlatılması üzerine ise, "Bütün futbolcular, oynamaya hazır olmalı. Görev geldiğinde de görevini yapmalı. Skenderbeu karşısında oynayan futbolcuların hepsi olumluydu. Sağolsun medyamız kadroyu da kendisi yapıyor. Düşündüğü kadro çıkmayınca da kızıyor" şeklinde görüş bildirdi.

Grupta, gelecek maçlarla ilgili görüşlerinin sorulması üzerine de Şenol Güneş, "Kağıt üzerinde rakibimiz olarak gördüğümüz Sporting Lizbon ve Lokomotiv Moskova var. İkinci maçımızı sahamızda Sporting Lizbon ile oynayacağız. Kazanırsak avantaj yakalarız. Şu anda grupta 3 takımın da şansı eşit" yanıtını verdi.

KAYNAK: AA