Şenol Güneş'ten Cenk Gönen itirafı

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Gaziantepspor maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Şenol Güneş'ten Cenk Gönen itirafı
Şenol Güneş'ten Cenk Gönen itirafı
GİRİŞ 29.08.2015 01:21 GÜNCELLEME 29.08.2015 01:21

Şenol Güneş'in maç sonu ilk açıklamaları şöyle:

"Sezon başındayız henüz. Dalgalanma geçirmek doğal. 3 maçı da kazanabilirdik, 2'sini kazandık. Ama 3 maçı da kaybetmeyi hak etmedik. 3 tane hazırlık maçı gibi düşünmek lazım sezon başı için. Hem Mersin, hem de Gaziantep'i deplasmanda yenmek önemli. Hızlı oynamak için zeminin düzgün olması lazım. Sürekli oyun kesiliyor. Top sekiyor, güven kaybına oynuyorsun."

"4-0'a bakıp 'her şey tamam' demek yanlış olur"

"Oyuncuların iyi tarafı son dakikalara kadar oyunu burakmadık. Daha fazla pozisyon bulan bizdik. Öne oynama anlayışımız, tempolu ve hızlı oyun anlayışımız, hem saha ile ilgili, hem de rakibin kontrolü ile olmadı. Ama skorun 4-0'ına bakıp da 'her şey tamam' demek yanlış olur. Oyuncuların performansının yükselmesini bekliyorum. Normal şu anda."

UEFA Avrupa Ligi yorumu

"Her maç zordur, bitince 'kolay' dersiniz. Bugün maç 0-0 bitse ya da kaybetsek, 'çok zor, saha kötü' falan diyebilirdik. Biz futbolumuzu oynayarak gruptan çıkmak istiyoruz. Sporting ile Moskova bizimle birlikte güçlü takımlar. Ama 4 takım var grupta. İlk maçta kazanarak başlarsak, gruptan çıkmayı bekliyoruz. Bunun için çalışacağız."

"Cenk Gönen'in gitmesine üzüldüm"

"Kaleci, stoper, orta saha için arayışlarımız oldu. Elimizde de oyuncular var. Esas olan oyuncudur. Takım olarak da bizim beklentimiz yararlı oyuncuların kalmasıdır. Netice itibariyle elimizde bir kadro var, bunu kullanacağız. Ama alternatiflerin fazla olması, 3 kulvar nedeniyle lazım olabilir. Cenk'in gitmesine şöyle üzüldüm, 3 kalecinin bizi taşıyabileceğini düşündüm. Benim inandığım şeyi onda görmediğim için üzüldüm. Hayırlı olsun diyelim. Motivasyonu düşmüş bir kalecinin faydalı olacağını düşünmedim. Alacağımız kaleci eldekilerden iyi olursa değerlendiririz. Bir kaleci daha olsa rahat olur. Dediğim gibi UEFA ve Süper Lig var."

Şenol Güneş'in basın toplantısındaki açıklamaları ise şöyle:

Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında Gaziantepspor'u 4-0 yenen Beşiktaş'ın teknik direktörü Şenol Güneş, saha şartlarına rağmen iyi mücadele ettiklerini söyledi. Güneş, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, ligdeki 3. maçı kazanmalarının, mutluluk verici olduğunu dile getirdi. Kötü bir zeminde oynadıklarını, bunun her iki takım açısından da olumsuz bir durum oluşturduğnu ifade eden Güneş, saha şartları nedeniyle pas yüzdesinin düşük kaldığı bir oyun izlendiğini vurguladı.

Rakiplerinin geçen hafta Bursaspor karşısında iyi futbol oynayıp kazandığını anımsatan Güneş, "Biz ise geçen hafta hak etmediğimiz bir mağlubiyet aldık. Bu yüzden kazanmak zorundaydık. Saha şartlarına rağmen iyi mücadele eden oyuncularıma teşekkür ediyorum. Bugün itibariyle aldığımız 3 puan sevindirici" dedi. Güneş, saha şartları nedeniyle Gaziantepspor'un ilerleyen haftalarda da kendi evindeki maçlarda sıkıntı yaşayabileceğini belirtti.

"Mario Gomez şu an fiziki anlamda düşündüğümüz seviyede değil"

Transferle ilgili soruyu cevaplayan Güneş, Mario Gomez'in henüz düşündükleri seviyede olmadığını da belirterek, şunları kaydetti: "Transfer sezonunun bitmesine henüz zaman var. Giden ve kalanları söylemek için beklemek lazım. Şu an görüşmeler de var. Alınıp alınmamaları, idari, teknik ve ekonomiktir. Bunların hepsini birden değerlendirmek lazım. Elimizde kadro var ve bu yarışabilir. Tabi ki buna takviye çok daha iyi olur. Stoper olarak bugün için düşündüğüm zaman, Necip'i de ileriye alabilirim. Çünkü uzun boylu stoperlerim var. Tosic'i de stopere alabilirim. Dolayısıyla alternatifim var. Mario şu an fiziki anlamda düşündüğümüz seviyede değil. Tosic'de sezon başından beri antrenmanlara katılamadı."

"Cenk Gönen'in gitmesini istemiyordum"

Galatasaray'a transfer olan kaleci Cenk Gönen konusunda açıklama yapan Güneş, "Cenk'in geldiğim günden beri gitme isteği vardı" dedi.

Cenk'in gitmesini istemediğini, bunu kendisine de söylediğini bildiren Şenol Güneş, şunları kaydetti:

"Ben 3 kaleciyi de kullandım aslında. Cenk gitmeye şartlanmıştı. Onun gitmesi bizdeki oyuncu tercihini ikiye ayırabilir. Birincisi 3. kaleci alıp bunu incelemek. İkincisi ise 1. kaleci olarak çok daha iyi birini bulmak. Bunu bulmakta şu anda sıkıntımız var. Hem ekonomik hem de teknik olarak. Onun için transferi aceleye getirip hem ekonomik hem de kaleci kaybı yaşarsak, eldekini de kaybedebiliriz. Cenk'in gitmesi bizi etkilemiştir, o yüzden de gitmesini istememiştim. Çok iyi bir kaleci olursa, ekonomisi de uygunsa alırız. Aksi halde acelemiz yok, elimizde kaleciler var."