Beşiktaş'ın radarındaki süper Brezilyalı

Forvet arayışındaki Beşiktaş, geçen sezon da listesinde olan Elkeson’u gündeme aldı. 25 yaşındaki Brezilyalı, Çin Ligi’ni kasıp kavuruyor.

Beşiktaş'ın radarındaki süper Brezilyalı
Beşiktaş'ın radarındaki süper Brezilyalı
GİRİŞ 02.07.2015 13:07 GÜNCELLEME 02.07.2015 13:07

Beşiktaş’ta transfer hareketliliği artıyor. Demba Ba’yı Çin’e gönderen, Atınç Nukan’ın RedBull Leipzig’e gidişini de dün borsaya bildiren Siyah-Beyazlılar, kasaya giren 18 milyon Euro’nun rahatlığıyla transfere hız verdi. 

Demba’nın yerine yeni bir golcü arayışına geçen ekipte, başkan Fikret Orman’ın 2 gün önce gazetecilere verdiği iftarda söylediği “Çin’den bir oyuncu almak istiyorum” sözlerinin sırrı da çözüldü. Orman’ın aklından geçen ismin Guangzhou Evergrande’de forma giyen Elkeson olduğu ortaya çıktı. Geçen sezon da Kartal’ın radarına giren, ancak Çin kulübünün izin vermemesi nedeniyle transferi gerçekleşmeyen Brezilyalı santrforun müthiş performansı Orman’ın tekrar ilgisini çekti. 

AVRUPA’YI İSTİYOR 

Avrupa’da oynamak isteyen 25 yaşındaki başarılı golcünün Guangzhou Evergrande ile 2019 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor. Santrfor pozisyonunun dışında 10 numara ve kanat forvet olarak da görev alabilen oyuncunun bonservisinin 5 milyon Euro civarında olduğu, kiralama formülünün de gündeme gelebileceği öğrenildi. Brezilyalı’nın genç bir isim olması nedeniyle teknik direktör Şenol Güneş’in de bu transfere sıcak baktığı ifade edildi.

95 MAÇTA 72 GOL

Botofago’da yıldızı parlayan, ardından 2012 yılında 5.7 milyon Euro’ya Evergrande’ye transfer olan Elkeson’un Çin Ligi’ndeki performansı dudak uçaklatıyor. Geride kalan 3 yılda Çin ekibiyle çıktığı 95 maçta 72 gol atan 1.80’lik golcü, 24 de asist yaptı.

KAYNAK: KARTAL YİĞİT - HABERTÜRK