Demba Ba'yı unutturacak hamle iddiası

İddiaya göre perşembe günü gerçekleşen görüşmede Başkan Orman, Hollandalı yıldıza teklifini iletti; Van Persie düşünmek için süre istedi.

Demba Ba'yı unutturacak hamle iddiası
Demba Ba'yı unutturacak hamle iddiası
GİRİŞ 01.07.2015 13:39 GÜNCELLEME 01.07.2015 13:40

Fenerbahçe'nin de gündeminde olan yıldız golcü, teklifi kabul ederse Beşiktaş, Manchester United ile masaya oturacak.

Demba Ba ve Atınç'ın satışıyla ciddi bir gelir elde eden Beşiktaş'ta yıldız transferi için somut adımlar atılıyor. Demba Ba'nın yerine forvet arayan siyah-beyazlılarda listedeki isim Van Persie konusunda geçtiğimiz hafta ciddi gelişmeler yaşandı.

Başkan Fikret Orman, geçtiğimiz perşembe günü Hollandalı yıldız ile bire bir görüştü ve 4.5 milyon euro'luk teklifini iletti. Transferde Van Persie'nin yakın arkadaşı olan Oğuzhan Özyakup'un aracı olduğu, genç oyuncunun her gün Van Persie ile görüşerek Beşiktaş'a gelmesi için ikna etmeye çalıştığı öğrenildi.

'Sadakat parası'ndan vazgeçmek istemiyor

2012 yılından beri Manchester United forması giyen Van Persie, 1 yıl daha İngiliz ekibinde kalırsa 10 milyon pound kazanacak. İngiliz kulübünün adetlerinde olan, 'sadakat parası' denilen bu miktardan vazgeçmek istemeyen Hollandalı yıldız, gelen tekliflere mesafeli yaklaşıyor. Manchester United Kulübü ise oyuncusunu göndererek bu parayı ödemekten kurtulmak istiyor. Fenerbahçe'nin de transfer listesinde olan Van Persie, için somut adımı atan Başkan Fikret Orman, oyuncu yıllık 4.5 milyon euro'yu kabul ederse kulübü Manchester United ile pazarlık masasına oturacak.

Alternatif Huntelaar

Beşiktaş yönetimi, Van Persie'nin alternatifi olarak Schalke'nin golcüsü Klass Jan Huntelaar'ı düşünüyor. Forvet transferi için alternatif isimler ile görüşen Başkan Fikret Orman'ın Hollandalı yıldız için temas kurduğu öğrenildi. Schalke, golcüsü için 7 milyon euro bonservis bedeli istiyor.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK