Slaven Bilic rekorla bırakıyor

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, siyah-beyazlı takımdaki kariyerini rekorla tamamlayacak.

Slaven Bilic rekorla bırakıyor
Slaven Bilic rekorla bırakıyor
GİRİŞ 28.05.2015 11:56 GÜNCELLEME 28.05.2015 11:56

Spor Toto Süper Lig’in son haftasında Beşiktaş’ın Gençlerbirliği ile yarın yapacağı maçla görevini tamamlayacak Hırvat çalıştırıcı, siyah-beyazlılarda bir sezonda takımın başında en çok resmi maça çıkan teknik direktör unvanıyla taraftarlara veda edecek.

"Kara Kartallar", Bilic yönetiminde bu sezon şu ana dek 54 resmi karşılaşmaya çıktı. 54 maçta 29 galibiyet alan Beşiktaş, 11 karşılaşmadan beraberlikle ayrılıp, 14 de yenilgi aldı. Slaven Bilic, 34. hafta mücadelesinde Gençlerbirliği ile oynanacak karşılaşmayla bu sezon takımın başında 55. kez sahada olacak.

Ligde şampiyonluk kaçtı

Hırvat çalıştırıcı, iyi giden bu sezonda Spor Toto Süper Lig’de takımı şampiyonluğa taşımayı başaramadı.

Sezonun başından itibaren şampiyonluk mücadelesi içinde olan ancak 30. haftadan itibaren düşüşe geçen siyah-beyazlı takım, ligin bitimine bir hafta kala Galatasaray ve Fenerbahçe’nin ardından 3. sırada sezonu bitirmeyi garantiledi.

Beşiktaş, Bilic yönetiminde 33 lig maçında 20 galibiyet, 6 beraberlik ve 7 yenilgiyle 66 puan topladı.

Avrupa’da son 16’ya kaldı

Siyah-beyazlı ekip, Bilic döneminde bu sezon 14 Avrupa kupası mücadelesine çıktı.

Şampiyonlar Ligi’ne katılmak için ön eleme mücadelesi yapan ve 3. ön elemede Hollanda’nın Feyenoordtakımını geçen Beşiktaş, play-off’ta İngiliz temsilcisi Arsenal’e üstünlük sağlayamayınca yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam etti. Avrupa Ligi’nde grupta mücadele eden siyah-beyazlılar, son 16 turunda Belçika’nın Club Brugge takımına elendi.

Beşiktaş, Avrupa kupalarında sezonu 14 maçta 6 galibiyet, 4 beraberlik ve 4 yenilgiyle tamamladı.

Türkiye Kupası’nda da son 16 turunda elendi

Beşiktaş, Avrupa Ligi’nde olduğu gibi Ziraat Türkiye Kupası’nda da son 16 turunda elendi. Siyah-beyazlı takım, deplasmanda Kayserispor’a 1-0 yenilerek kupaya veda etti.
Türkiye Kupası’nda bu sezon 7 maç oynayan "Kara Kartallar", sadece 3 kez kazanabildi. Bir karşılaşmadan beraberlikle ayrılan Beşiktaş, 3 de yenilgi aldı.

Sağlam, Tigana ve Toshack’ı geçti

Slaven Bilic, bir sezonda takımın başında en çok resmi maça çıkan teknik direktör unvanıyla Beşiktaş’ın 3 eski teknik direktörünü geride bıraktı.

Hırvat çalıştırıcı, geçmiş sezonlarda siyah-beyazlı kulüpte görev yapan Ertuğrul Sağlam ve John Benjamin’in bu alandaki rekorlarını da geride bıraktı. 1996-1997 arasında görev yapan John Benjamin Toshack yönetiminde Beşiktaş, bir sezonda 51 maça çıktı. Ligde bu sezonda 34 lig mücadelesi yapan siyah-beyazlılar, 8 de Avrupa kupası maçı oynadı. 1 Cumhurbaşkanlığı olmak üzere 8 Türkiye Kupası karşılaşması oynayan Beşiktaş, bu sezonu 51 maçla tamamlayarak bir sezonda tarihinin en çok maçına çıktı.

"Kara Kartallar; 1997-1998’deki performansını 2007-2008’de Ertuğrul Sağlam döneminde tekrarladı. Sağlam, 34 lig maçın yanı sıra 7 Türkiye ve 10 Avrupa kupası olmak üzere 51 karşılaşmada takımın başında bulundu.

Siyah-beyazlı takımda 2006-2007’de görev yapan Jean Tigana ise bir sezonda 50 maçta görev yaptı. Tigana, takımını 34 lig, 10 Türkiye ve 6 Avrupa kupası olmak üzere 50 maçta takımını başarıya taşımaya çalıştı.

Beşiktaş, bir sezondaki en çok maçı 2010-2011’de oynadı

"Kara Kartallar", bir sezondaki en çok maçı ise 2010-2011’de oynadı. Bu sezona Bernd Schuster ile başlayan siyah-beyazlı ekip, Alman çalıştırıcı yönetiminde 46 resmi maça çıktı.

Schuster’in görevinden ayrılmasının ardından Tayfur Havutçu ile sezonu tamamlayan Beşiktaş, 12 karşılaşma daha oynayarak sezonu 58 mücadeleyle tamamladı.

Bilic’in bu sezonki karnesi

Teknik direktör Bilic yönetiminde Beşiktaş’ın bu sezon yaptığı maçlar ve aldığı sonuçlar şöyle: