Olcay Şahan bu sezon ilkleri yaşıyor

Beşiktaş'ın önemli ismi Olcay Şahan, bu sezon gözle görülür bir düşüş yaşıyor.

Olcay Şahan bu sezon ilkleri yaşıyor
Olcay Şahan bu sezon ilkleri yaşıyor
GİRİŞ 28.04.2015 15:53 GÜNCELLEME 28.04.2015 15:53

Siyah-beyazlı takıma geldiği 2012 -2013 sezonundan itibaren beyefendi kişiliği, özel hayatına gösterdiği dikkat ve hiç sakatlanmamasıyla Terminatör lakabını alan Olcay Şahan, bu sezon gözle görülür bir düşüş yaşıyor.

İLK İKİ SEZONDA 68 MAÇ

Beşiktaş'a geldiği 2012-2013 sezonunda çalışkanlığı ve hırsı ile traftarın gönlünde taht kuran Olcay Şahan 34 maçın tamamında oynamış ve sadece 8. haftadaki Trabzonspor maçına yedek başlamıştı.

Olcay ilk sezon 11 gol ve 5 asist ile oynamıştı. Olcay'ın gösterdiği bu başarının Samet Aybaba'nın özel ilgisi ile alakalı olduğunu düşünüp hoca değişikliği durumunda aynı performansa ulaşamayacağını iddia edenler olsa da Bilic'in gelmesiyle Olcay'da değişen bir şey olmadı.

Slaven Bilic, Beşiktaş'ta çalıştığı ilk sezonunda sadece iki oyuncudan hiç bir durumda vazgeçmemişti. Bu iki oyuncudan biri kaleci Tolga Zengin iken diğeri yine Terminatör Olcay Şahan'dı.

Beklenenin aksine Hırvat çalıştırıcı da Olcay'dan vazgeçmemiş ve 34 maçın tamamında görev alan tecrübeli oyuncu 8 gol ve 9 asist i ile sezonu tamamlamıştı.

64 MAÇ SONRA YEDEK KALDI

Terminatör Olcay iki sezonluk müthiş performansının ardından bu sezon ilk kez alışılmadık bir şekilde yedek kulübesinden maç seyretmeye başladı. Son iki sezonda sakatlanmadan ve ceza almadan lig maçlarının tamamında oynayan Olcay Şahan ilk olarak 5. haftada oynanan Balıkesirspor maçında yedek kaldı. Bu; Olcay'ın 64 maç sonra ilk yedek kalışıydı.

İLK KEZ SAKATLANDI VE İLK KEZ CEZALI OLDU

Hemen iki hafta sonra ilk sakatlanmasını da yaşayan Olcay, Kayseri Erciyes maçının 37. dakikasında sahayı terk etmek zorunda kaldı. Sakatlığı çabuk atlatan Olcay Şahan, bir sonraki hafta yeni bir ilk yaşadı. Gurbetçi oyuncu, 8. hafta oynanan Fenerbahçe maçının 34.dakikasında gördüğü kırmızı kartla Beşiktaş kariyerindeki ilk cezasını da almış oldu.

İLK KEZ BİR TAKIMA KARŞI HER İKİ MAÇI DA KULÜBEDEN SEYRETTİ

Kırmızı kart cezalısı olduğu için 9. haftadaki Başakşehirspor maçında sahada olamayan Olcay, art arda maçları kaçırmaya başladı ve 10. haftadaki Kasımpaşa karşısında da son 25 dakika oyuna girerek bir sezonda ikinci kez yedek kaldı.

Gurbetçi oyuncu için esas sürprizi Slaven Bilic hazırlamıştı. Olcay 11. haftada ilk kez bir maçın tamamını yedek kulübesinden seyrederek Beşiktaş kariyerinde yeni bir aşamaya gelmişti. Karabükspor maçında hiç oyuna giremeyen Olcay Şahan 78 lig maçının ardından ilk kez bir karşılaşmayı kulübeden seyretmek zorunda kaldı.

Olcay bir sonraki hafta yeniden formasına kavuştu ve arka arkaya 13 maça ilk on birde başladı. Ancak, bu kez önceki yılların aksine dakika ortalaması düşen Olcay Şahan, genelde oyundan ilk çıkan oyuncu olarak da göze çarpmaya başladı. Fenerbahçe maçında yeniden yedek kulübesine dönen Olcay peşinden iki maç oynadıktan sonra bu hafta bir başka Karbükspor maçında daha kulübedeydi.

Sezonun ilk devresindeki Karabükspor maçında da yedek soyunan Olcay, hiç oyuna girmezken ilginçtir ki dün akşam oynanan Karabük maçında da yedekti ve yine hiç oyuna giremedi.

Bu durum Olcay için yine başka bir ilkin yaşanması anlamına geliyor. Çünkü Olcay 3 sezon boyunca ligde yer alan bütün takımlara karşı oynarken ilk kez Karabükspor'a karşı her iki maçta da sahaya ayak basamamış oldu.