Beşiktaş'tan yeni rekor!

Beşiktaş'ta Cumartesi günü yapılan Divan Üyeliği Mazbata Töreni sonrası resmi olmasa da yeni bir rekor geldi.

Beşiktaş'tan yeni rekor!
Beşiktaş'tan yeni rekor!
GİRİŞ 30.03.2015 15:38 GÜNCELLEME 30.03.2015 15:38

5 Mayıs 2013'te yapılan Tüzük Tadil Kongresi'nin sonlarına doğru salonda kalan 80-90 kişinin oylaması ile değişen madde uyarınca 25 yılını dolduran üyeler doğrudan Divan üyeliğine hak kazanmaya başlamıştı.
 
Bu maddenin işleme konulmasından sonra her geçen yıl artan Divan Üyelerinin sayısı Cumartesi günü yapılan mazbata töreni ile 1732'ye ulaştı. Bu sayı üyeliği askıya düşen 375 üyenin hakkını geri kazanması ile birlikte Mayıs ayından sonra 2107'ye kadar çıkacak.
 
2107 rakamı Türkiye'deki spor kulüplerinin bir çoğunda 'kulüp genel kurul üyeliğine hak kazanıp kongrelerde oy kullanan genel üyelerin sayısından kat kat daha fazla.
 
OTEL YETMEYECEK YENİ ADRES BJK AKATLAR INTEGRAL ARENA

Divan Üyeliği artışının devam etmesi halinde 3 ayda bir yapılan Divan Kurulu Olağan Toplantılarını Taksim Ceylan Inter Continental Otel'de gerçekleştiren Beşiktaş'a artık oteller yetmeyecek.
 
Siyah beyazlılar hal böyle devam ederse Divan toplantıları için adres olarak otel yerine seçim ve mali genel kurullarını yaptıkları Akatlar BJK İntegral Arena'yı seçmek zorunda kalacak.

Üyeliği askıda olan Divan Üyelerine müjde Yeni Tüzük Tadil Mayıs ayında planlanıyor
 
Yine 2013'te yapılan Tüzük Tadil Kongresi'nin sonlarına doğru salondaki 42 kişini oylarıyla kabul edilen madde uyarınca Yıldırım Demirören, Erdoğan Demirören, Nevzat Demir, Rahmi Koç, İsmail Ünal, Metin Keçeli, Serdar Bilgili gibi isimlerle birlikte 375 kişini üyeliği askıya alınmıştı.

Bu üyelerin geri dönüşünü sağlayacak Tüzük Tadil kongresinin bir aksilik olmaz ise Mayıs ayında yapılacağı öğrenildi.
 
Mayıs ayında gerçekleşecek Mali Kongrede bir önceki yıl olduğu gibi Tüzük Tadil Kongresi de yapılacak ve bazı maddeler yeniden düzenlenecek.
 
Bunların içinde değiştirilmesi düşünülen en önemli maddelerden biri "mazeretsiz 3 toplantıya katılmayan Divan üyelerinin üyeliğinin askıya alınması "maddesi olarak görünüyor.

KAYNAK: DHA