Kara Kartal gümbür gümbür!

Beşiktaş, Süper Lig’in 15. Haftasında Torku Konyaspor’u deplasmanda 2-1 yenerek ligdeki üst üste 7. galibiyetini aldı.

Kara Kartal gümbür gümbür!
Kara Kartal gümbür gümbür!
GİRİŞ 29.12.2014 00:02 GÜNCELLEME 29.12.2014 00:56
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Gelecek hafta Galatasaray ile vereceği derbi sınavı öncesi Torku Konyaspor'a konuk olan Beşiktaş, sahadan 2-1 galibiyetle ayrıldı.

Beşiktaş'a galibiyeti getiren goller Gökhan Töre ve Jose Sosa'dan geldi. Torku Konyaspor'un tek golünü, 85. dakikada penaltıdan Hasan Kabze kaydetti.

DERBİ ÖNCESİ ATİBA ŞOKU!

Galatasaray derbisi öncesi sarı kart ceza sınırında bulunan 4 oyuncu; Demba Ba, Oğuzhan Özyakup, Tolga Zengin ve Serdar Kurtuluş, maçı kart görmeden tamamlayarak Slaven Bilic'i sevindirdi.

Maçın 85. Dakikasında gördüğü ikinci sarı kartın ardından kırmızı kartla oyun dışı kalan Atiba Hutchinson ise takımını 10 kişi bıraktı ve derbide cezalı duruma düştü.

5 SEZON SONRA AYNI SERİ

Torku Konyaspor deplasmanından üç puanla ayrılan Beşiktaş, Süper Lig'de 5 sezon sonra üst üste 7 maçını kazanmış oldu.

Siyah beyazlılar, en son 2009-2010 sezonunda 8 ile 14. haftalar arasında 7 maçlık galibiyet serisi yakalamıştı.

------------------------------------------------------

Torku Konyaspor: 1 - Beşiktaş: 2

Stat: Konya Büyükşehir Belediyesi Torku Arena

Hakemler: Halis Özkahya, Mehmet Can Satman, Erdinç Sezertam

Torku Konyaspor: Belec, Ali Turan (Dk. 68 Fuchs), Selim Ay, Mehmet Güven (Dk. 71 Recep Aydın), Ömer Ali Şahiner (Dk. 68 Torje), Ali Çamdalı, Djalma, Kokalovic, Mehmet Uslu, Uğur İnceman, Hasan Kabze

Beşiktaş: Tolga Zengin, Serdar Kurtuluş, Franco, Ersan Gülüm, İsmail Köybaşı (Dk. 60 Motta), Veli Kavlak, Hutchinson, Sosa (Dk. 75 Kerim Koyunlu), Gökhan Töre, Olcay Şahan, Demba Ba (Dk. 70 Cenk Tosun)

Goller: Dk. 20 Gökhan Töre, Dk. 58 Sosa (Beşiktaş), Dk. 85 Hasan Kabze (penaltıdan) (Torku Konyaspor)

Kırmızı kart: Dk. 83 Hutchinson (Beşiktaş)

Sarı kart: Dk. 49 İsmail Köybaşı (Beşiktaş)

Müsabakanın 4. dakikasında Mehmet Güven'den aldığı pasla ceza sahasında topla buluşan Hasan'ın orta şut karışımı vuruşunu kaleci Tolga, güçlükle kornere çeldi.

11. dakikada Torku Konyaspor gole yaklaştı. Hasan'ın ara pasında ceza sahasının sağ çaprazında kaleci ile karşı karşıya kalan Ömer Ali'nin şutunda, kaleci Tolga gole izin vermedi.

20. dakikada Beşiktaş deplasmanda golü buldu. Kaleci Tolga'nın uzun pasıyla ceza sahasına hareketlenen ve topu önünde bulan Gökhan'ın şutunda, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 0-1

38. dakikasında Mehmet Uslu'nun soldan ortasında, penaltı noktasında bulunan Mehmet Güven'in kafa vuruşunda, top kaleci Tolga'da kaldı.

Maçın ilk yarısı Beşiktaş'ın 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

55. dakikada Djalma'nın ceza sahasının sol çaprazından kaleye gönderdiği top, az farkla auta çıktı.

56. dakikada Hasan ile verkaç yaparak ceza yayı üzerinde topla buluşan Mehmet Güven'in şutunda meşin yuvarlak, kaleci Tolga'nın parmaklarının üzerinden direğe çarptı.

58. dakikada Beşiktaş farkı ikiye çıkardı. Olcay'ın pasıyla ceza sahasında topla buluşan Sosa'nın şutunda meşin yuvarlak filelere gitti: 0-2

62. dakikada Hasan'ın sağ kanattan ortasında iyi yükselen Ömer Ali'nin kafa vuruşunda top kaleci Tolga'da kaldı.

82. dakikada Serdar'ın ceza sahasında Torje'yi düşürmesi sonucu hakem Halis Özkahya penaltı noktasını gösterdi.

83. dakikada ceza yayında hakem Halis Özkahya'nın uyarılarına rağmen gösterdiği yerde durmayan Hutchinson, ikinci sarı kartın ardından kırmızı kartla cezalandırıldı. Böylece Hutchinson, Galatasaray derbisi öncesi cezalı duruma düştü.

85. dakikada Torku Konyaspor farkı 1'e indirdi. Beyaz noktaya gelen Hasan, penaltı atışını gole çevirdi: 1-2

86. dakikada Mehmet Uslu'nun sol kanattan gönderdiği pasla ceza sahasında topla buluşan Recep'in şutunu kaleci Tolga güçlükle kontrol etti.

90+2. dakikada Fuchs'un sağ kanattan açtığı ortada Hasan, ceza sahasında topa gelişine vurdu. Bu pozisyonda kaleci Tolga gole izin vermedi.

Müsabaka, Beşiktaş'ın 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

YORUMLAR 12
  • Biraz mantık... biraz gerçek... 9 yıl önce Şikayet Et
    Ya arkadaşlar hiç mi bu ülkede futbolu bilen yok, tolga'nın pozisyonuna kırmızı diyen bir daha hayatı boyunca futbol yorumlamasın, Konyaspor'a haksızlık yapıldı diyen de olaya tek taraflı bakmasın. konyalı oyuncu faul yaptı hakem penaltı verdi, bjk'ın 2. golünden önce konya lehine faul vardı, atiba'nın kırmızısı türkiye'de bir tek bjk'a çıkar, kartlar konusunda çok fazla yanlış vardı ama daha çok konyanın aleyhine değil (örneğin sosa'ya çizgide yapılan harekette top gitmiş hatta çıkıyor, adamın topla alakası yok neredeyse sosa'ya tekme atıyor ama kart yok. aynı şekilde veli'ye de bir pozisyonda kart verilmeliydi). Kabul ediyorum Konya iyi oynadı ve yenilmeyi haketmedi ama hakem yüzünden değil kale önünde etkili olamadığı ve nadir gelişen bjk ataklarında kalesini kruyamadığı için yenildi. Türkiye'de kime sorsan kendi takımına haksızlık yapılıyor. Bence biraz taraftar ve yöneticiler de ifadelerinde adaletli olmalı...
    Cevapla
  • Uğur 9 yıl önce Şikayet Et
    Kara Kartal gümbür gümbür Aykut hoca....
    Cevapla
  • kemal 9 yıl önce Şikayet Et
    maç konyanın hakkıydı hakem maçı katletti bedava gelen bi galibiyet... olan anadolu takımlarına oluyor ayıp be
    Cevapla
  • Konevi 9 yıl önce Şikayet Et
    Üç büyükler varsa yanında bir de hakem vardır. Konyaspor bunu unutup mücadele etti. Mükemmel oynayan Konyaspor hakeme mağlup oldu
    Cevapla
  • hakan 9 yıl önce Şikayet Et
    bu gün anladım ki İstanbul takımları kural olarak her zaman avantajlı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle