Beşiktaş'ta sağ beke geleceğin yıldızı geliyor

31 Ekim’de 18 yaşına girecek olan Nijeryalı sağ bek, yaşının dolmasıyla takımla birlikte idmanlara başlayacak.

Beşiktaş'ta sağ beke geleceğin yıldızı geliyor
Beşiktaş'ta sağ beke geleceğin yıldızı geliyor
GİRİŞ 07.09.2014 09:44 GÜNCELLEME 07.09.2014 10:18

Şampiyonlar Ligi’ne katılamadığı için sağ bek transferini rafa kaldıran Beşiktaş Yönetimi, 18 yaşını doldurmadığı için sözleşme yapamadığı Muhammed Musa’yı renklerine bağlayacak. Transfer dönemi olmadığı için imza attıramadığı oyuncuyu antrenmanlara çıkaracak olan Kartal, genç sağ beki teknik direktör Slaven Bilic’in beğenisine sunacak.

Beşiktaş eski Futbol Genel Direktörü Önder Özen’in uzun süre izledikten sonra siyah - beyazlı kulübe kazandırdığı Nijeryalı oyuncu, 31 Ekim’den sonra İstanbul’a getirilecek. Şu an Nijerya U20 Milli Takımı’nın kaptanlığını yapan geleceğin en parlak sağ beklerinden biri olacağı gözüyle bakılan genç oyuncu, kendini teknik direktör Slaven Bilic’e beğendirmeye çalışacak.

Hırvat hocanın daha tecrübeli bir oyuncu istemesi durumunda siyah-beyazlı yönetim, Molde takımında oynayan Linnes’i devre arasında transfer edecek. Ara transfer dönemiyle birlikte Beşiktaş’ın profesyonel kadrosuna dahil edilecek olan Musa ise bu durumda yarım sezonluğuna bir takıma kiralık verilecek. Daha önce Karabükspor’dan Muhammed ile Altay’dan Gökhan’ı renklerine kazandıran siyah-beyazlı yönetimin, Musa için ise ayrıca Türk vatandaşlığı başvurusunda bulunması bekleniyor.

Hedef Türk statüsü

TFF’nin yabancı futbolcu kısıtlamasını sürdüreceğini göz önünde bulunduran Beşiktaş Yönetimi bu oyuncuya yatırım yapacağı ve beş sene sonra Türk statüsü kazanabilmesi için başvuruda bulunabileceği belirtildi.

KAYNAK: MİLLİYET