Kartal'ın yeni hedefi Rolando!

Transfer çalışmalarını sürdüren Beşiktaş, Rodrigo Moledo defterini kapattı.

Kartal'ın yeni hedefi Rolando!
Kartal'ın yeni hedefi Rolando!
GİRİŞ 05.07.2014 20:14 GÜNCELLEME 05.07.2014 20:14

Kadrosunu yabancı stoperle güçlendirmek isteyen Beşiktaş, prensip anlaşmasına vardığı Rodrigo Moledo'dan vazgeçti.

Siyah beyazlı yönetim, Moledo ve kulübü Metalist Kharkiv ile söz kesmişti. 2.7 milyon euro karşılığında Beşiktaş ile anlaşmaya varan Ukrayna ekibi, bu rakamı 6 milyon euro'ya çıkarınca iki taraf arasındaki bağlar koptu. Ukrayna'daki iç karışıklığın azalması sonrası, futbol federasyonunun yeni sezonu oynatacağını açıklaması, Kharkiv'in fiyat arttırmasına sebep oldu.

Moledo'dan vazgeçen Beşiktaş'ın yeni hedefi ise Portekizli savunma oyuncusu Rolando. Bonservisi Porto'da bulunan 28 yaşındaki futbolcu, geçen sezon Inter'de kiralık olarak forma giymişti. Beşiktaş da ilk aşamada Rolando'yu kiralamayı planladı. Ancak Porto, 1 yıl sonra mukavelesi sona erecek savunma oyuncusunu kiralamayı düşünmüyor. Siyah-beyazlılar, Portekiz ekibi ile pazarlıklara devam ederken, Rolando'nun bonservisinin makul bir fiyata düşmesi halinde transferi tamamlayacak.

Beşiktaş'ın görüşmelerini sürdürdüğü Lanzini'de ise sona yaklaşıldı. Hem oyuncu hem de kulübüyle anlaşan Siyah-beyazlılar bu transferde oluşan vergi sorununu çözmeye çalışıyor. River Plate'in transferden doğan 1 milyon 250 bin euro'luk vergiyi Beşiktaş'a ödetmek istemesiyle tıkanan görüşmeler tekrar başladı. Taraflar arasında 650 bin euro'luk bir fark kaldı.