Beşiktaş'ın grubunda şikeli maç!

Norveçli futbolcu Hagen'in "Hakem'i satın aldık" dediği maçın, siyah-beyazlıların da bulunduğu UEFA Kupası grubundaki Guimaraes-Zenit karşılaşması olduğu ortaya çıktı.

Beşiktaş'ın grubunda şikeli maç!
Beşiktaş'ın grubunda şikeli maç!
GİRİŞ 04.04.2014 09:27 GÜNCELLEME 04.04.2014 09:27

Hagen geçtiğimiz günlerde bir şike itirafında bulunmuştu. Zenit forması giydiği dönemde bir Avrupa maçında, hakeme maçı kazanmak için rüşvet verdiklerini itiraf etmişti. İlk açıklamasında net bilgi vermeyen Hagen, sonradan Rus ITAR-TASS haber ajansına, bu maçın 2005'teki Vitoria Guimaraes karşılaşması olduğunu söyledi. O mücadeleyi, Sırp hakem Dejan Delevich yönetmişti.

Bu açıklamaların ardından Portekizli teknik adam Jaime Pacheco ülkesinde açıklamalarda bulundu ve adeta yaşananları doğruladı. Hagen'in formasını giydiği Zenit ile 2005-06 sezonunda aynı grupta yer aldıklarını hatırlatan dönemin Guimaraes teknik direktörü, "O zamanlar grupta beş takım vardı. Beşiktaş, Bolton, Sevilla ve Zenit rakiplerimizdi" dedi.

'Hakem faciaydı'

20 Ekim'de Rusya deplasmanında 2-1 kaybettikleri ve iddialara konu olan Zenit maçını değerlendiren Pacheco şöyle devam etti: "Hakem o gün tam bir faciaydı. Aleyhimize bir penaltı çaldı. Sonra bir oyuncumuzu kırmızı kartla oyundan attı ve daha birçok şey yaptı. Maçın ardından koridorlarda tuhaf gülüşler ve garip bakışmalar gördüğümü hatırlıyorum. Tabi bunlar hep hislerdi, elimizde bir kanıt yoktu."

Zenit o grubu ikinci sırada tamamlayarak bir üst tura çıkmıştı. Guimaraes sonuncu olurken, Beşiktaş da dördüncülüğü alarak elenmişlerdi.