Fikret Orman: Demirören'le el sıkıştık

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Eski başkan Yıldırım Demirören'le olan borç konusunda el sıkıştıklarını söyledi.

Fikret Orman: Demirören'le el sıkıştık
Fikret Orman: Demirören'le el sıkıştık
GİRİŞ 24.03.2014 12:36 GÜNCELLEME 24.03.2014 12:41

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, kulüp olarak güvenirliliği ve kaliteyi insanlara gösterdiklerini söyledi.

Başkan Orman, 350 global şirketin üst yöneticisinin (CEO) katıldığı ve Hilton Oteli'nde gerçekleştirilen "Gala 2014" konferansında kulüp olarak yaptıkları çalışmalar konusunda bilgiler verdi.

Konuşmasına "Uluslararası Beşiktaşlı taraftarlar konferansına hoş geldiniz" esprisiyle başlayan Orman, Türkiye'nin bir futbol ülkesi olduğunu belirterek, "Beşiktaş bu ülkenin en eski takımıdır. 20 milyondan fazla taraftarımız var. Bu sevgi değil, bir tutku. Tutkunun tanımı Beşiktaş'tır. Birçok sıkıntılar yaşadık. Ama bu süreçte bazen para önemli olmuyor. Güvenilir olduğunu da göstermen gerekiyor. Bazen güvenilirlik ve kalite paranın önüne geçer. Biz bunu insanlara gösterdik" dedi.

Yönetime geldikten sonra sorunları çözebileceklerini ortaya koyduklarını kaydeden Fikret Orman, şöyle konuştu:

"Çok fazla taraftarımız var. Sorunları da çözebileceğimizi gösterdik. Çok fazla yabancı oyuncumuz var. ABD ve Kanada ulusal takım oyuncuları takımımızda oynuyor. Portekizli ve Brezilyalı oyuncular da var. Sadece futbol takımında değil, diğer branşlarımızda da dünyanın farklı ülkelerinden oyunculara şans veriyoruz. Tomas Sivok, Çek Milli Takımı oyuncusu. Holosko, Slovakya Milli Takımı'nda oynuyor. İkisi de kulübümüzü çok seviyor ve kariyerlerini burada bitirmek istiyor. Bu büyük bir onur."

Stadın yapımı

Vodafone Arena'nın yapımı konusunda açıklamalarda bulunan siyah-beyazlı kulübün başkanı, stadın yapımını kulüp olarak kendilerinin gerçekleştirdiğini dile getirdi.

Stat yapımını herhangi bir inşaat şirketine vermediklerini ve ekip olarak kendilerinin yaptığını kaydeden Orman, "İnşaatı biz yapıyoruz ve biz yönetiyoruz. Hızlı ve ucuz bir şekilde bitirmeliyiz. Bunun yanında kaliteli bir stat olmalı. Bir şirkete versek maliyet iki katına çıkar. Burası sadece futbol stadı olmayacak, moda ve konser merkezi olacak. İnsanlara sürekli hizmet verecek."

Gün geçtikçe daha da büyüdüklerini anlatan Fikret Orman, "Sponsorlara güven verdikçe büyümeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Sponsorları yatırım için nasıl ikna ettikleri yönündeki soruyu ise başkan Orman, "Beşiktaş öncelikle çok önemli bir marka. Biz iki tarafın da kar etmesini istiyoruz. Vodafone dünya çapında iş yapıyor. Biz onlara Türkiye'de avantaj sağlayabileceklerini gösterdik. Onlar için de güzel yatırım olduğu için kabul ettiler. Altı ay sonra çok iyi iş yaptıklarını gördüler. Bu sadece bizim çıkarımıza olmuyor, onların da çıkarına oluyor" diye yanıtladı.

Sıkıntıları aşmak için Beşiktaş'taki anlayışı değiştirdiklerini vurgulayan başkan Orman, "Kötü günleri bir daha yaşamak istemiyoruz. Ama bazı yıldızlarla da görüşmeye devam ediyoruz. 20 milyon taraftarımız var. Başka takımı tuttuğu halde ikinci takımı olarak gören 50 milyon insan var" ifadelerini kullandı.

Eski başkan Yıldırım Demirören'e olan borç konusunu nasıl çözdükleri yönündeki soru üzerine Fikret Orman, " El sıkıştık ve aramızda halletmeye çalıştık. Diyalog ile çözmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

KAYNAK: AA