'Çarşı' sorusuna cevap: Rahatsızım

Beşiktaş Kulübü Başkanı Orman'a, 'Sporda Şiddet ve Çözüm Yolları' konulu panelde, "Başkan Çarşı'ya karşı mı?" sorusu yöneltildi.

'Çarşı' sorusuna cevap: Rahatsızım
'Çarşı' sorusuna cevap: Rahatsızım
GİRİŞ 20.01.2014 00:30 GÜNCELLEME 20.01.2014 00:30

Panele konuşmacı olarak katılan Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'dan dikkat çeken açıklamalar geldi.

Orman, "Başkan Çarşı'ya karşı mı?" sorusunu şöyle cevapladı:

"Beşiktaş'ın içinden gelme birisiyim. Beşiktaş'ta bir gruba karşı olmam mümkün değil. Çarşı'nın Beşiktaş'a çok büyük renk getirdiğini de düşünüyorum. Ancak çizginin bu tarafına geçildiği zaman öbür yüzüm ortaya çıkar. O da biraz sert olabilir ama bu aldığım sorumluluktan dolayıdır. Çarşı'nın siyasallaşmasından ise rahatsızım. Burası spor kulübü. Süleyman Demirel, Abdullah Gül, Devlet Bahçeli Beşiktaşlı. Her yelpazeden Beşiktaşlı var. Beşiktaş'a gönül veren herkese kapımız açıktır. Ancak Beşiktaş üzerinden siyaset yapılmasına izin vermem."

ŞİKE DAVASINI ÖRNEK GÖSTERDİ 

Öncelikle Türkiye'deki statların güvenlik açısından yetersiz olmasının şiddette ilk rolü oynadığını, yönetici boyutunun da etkili olduğunu belirten Orman, sorunun kısa vadede ancak yasal bir düzenlemeyle çözülebileceğini söyledi.

Orman, sporda şiddet düzenini yıkacak şeyin doğru yasa olacağını bildirerek şike davasını örnek gösterdi.

3 Temmuz sürecinden sonra artık kimsenin şikeye teşebbüs edemeyeceğini savunan Orman, "Çünkü herkes gördü ki bunun sonucunda bir hapis var. Artık kim yönetici olursa olsun, bu gibi konularla alakalı bir aksiyon içerisine girmesi mümkün değil" diye konuştu.

"TEKRAR OLAYLAR OLACAK" 

Orman, yeni statla gelirlerin artacak olmasından rahatsızlık duyanların bulunduğuna işaret ederek şunları kaydetti:

"Şu anda duyumlar alıyoruz. İkinci devredeki ilk maçımızdan itibaren tekrar toplumsal olaylar ortaya gelecek. Son Kasımpaşa maçında Beşiktaş mağlup durumdayken bir taraftar atlayıp oyuncumu darbediyor. O taraftar bir gün sonra dışarı çıkıyor. Beşiktaş-Galatasaray maçında sahaya atlayan bir taraftara, 'Niçin atladın ' diye sorulmuş. 'Düğün davetiyesini dağıtmak için' demiş. Çünkü sonucunda ceza yok."

Sosyal medyaya da değinen Orman, "Kontrolsüz güç. Orada küfür etmeler, hakaret etmeler... İsteyen istediğini yazıyor. Sosyal medyanın şiddeti çok fazla körüklediğini, bundan sonra da çok fazla körükleyeceğine inanıyorum" ifadesini kullandı.

"ÜÇ KONGRE ÜYESİ İHRAÇ EDİLDİ" 

Orman, "Olaylı Beşiktaş-Galatasaray derbisinde sahaya atlayanlar arasında kongre üyeleri var mıydı?" sorusunu ise şöyle yanıtladı:

"Atlayanlardan 6'sı kongre üyesi. Bunları disipline gönderdik. Disiplin kurulundan üç tanesi için kesin ihraç geldi. İlk genel kurulumuzda onları göndereceğiz. Diğer üçüyle ilgili de savunma alma durumu var. Biz bu konuda duyarlılığımızı ortaya koyuyoruz. Maçtaki olaylara ilişkin düşüncemi ise İstanbul Valisi'ne ve emniyet güçlerine anlattım."

"BENİM POLİSİM YOK" 

Siyasetçilerin, sporda şiddet konusunda kulüp başkanlarından yaptırım beklediğini anlatan Orman, "Biz ne yapabiliriz, polisim mi var, devlet miyim? Bizim elimizde bir gücümüz yok ki ancak savcılığa suç duyurusunda bulunabiliriz" dedi.

Orman, özel güvenlikle ilgili görüşlerinin sorulması üzerine de "Özel güvenlik hikayeden başka bir şey değil. Üzerinde forma var adamın ancak ilk önce özel güvenlik kaçıyor. Bu dünyanın neresinde görülmüş. Özel güvenliği koruyacak bir sistem yok" değerlendirmesini yaptı.