Beşiktaş'tan sponsorluk anlaşmasında dev adım

Beşiktaş Kulübü ile adidas, bir süre önce yeniledikleri sponsorluk sözleşmesiyle ilgili basın toplantısı düzenledi.

Beşiktaş'tan sponsorluk anlaşmasında dev adım
Beşiktaş'tan sponsorluk anlaşmasında dev adım
GİRİŞ 14.01.2014 11:42 GÜNCELLEME 14.01.2014 13:13

BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde gerçekleştirilen toplantıda Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve adidas Türkiye Genel Müdürü Eduard Massier basın mensuplarının karşısına çıktı. Toplantıyı Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu üyeleri ve adidas firmasının yetkilileri de takip etti.

Toplantının yapıldığı salonda 2009-2010 sezonundan bu yana adidas'ın Beşiktaş Futbol Takımı için ürettiği maç formaları sergilendi. Başkan Orman, Massier'e üzerinde adidas ve Beşiktaş yazan 2019 numaralı siyah Beşiktaş forması, Massier de Orman'a üzerinde yine adidas ve Beşiktaş yazılı 2009 numaralı beyaz Beşiktaş formasını imzalayarak hediye ettiler.

adidas ile 2009 yılında başladıkları serüveni 5 yıl uzatarak 2019 yılına götürmeyi kararlaştırdıklarını anlatan Orman, "Bitmesine 2,5 sene kalmasına rağmen adidas yönetimiyle, Beşiktaş'ın yeni vizyonu ve yeni hedefleri üzerinde mutabık kalarak, futbol başta olmak üzere artık basketbol takımımızı da adidas giydirecek. adidas ürünleriyle oynayacağız. Diğer branşlarımız için de da artık adidas ana sponsorumuz olacak" diye konuştu.

Mevcut sözleşmelerini, bitmesine 2,5 yıl kalmasına ve sözleşmede ağır cezai maddeler bulunmasına rağmen yeniden revize ettiklerini anlatan Orman, "2010 yılında yapılan anlaşma 5 senelik, 3 milyon dolarlık bir sponsorluk anlaşmasıydı. Bu anlaşmanın bitmesine de bugünden itibaren 2,5 sezon var. Bu anlaşmanın iptali için de yaklaşık 5 milyon dolar bir cezai madde vardı. adidas ile yaptığımız görüşmeyle, o anlaşmayı revize ederek, hiçbir ceza ödemeden, 25 milyon dolarlık bir anlaşmaya çıkmış durumdayız. Daha evvelki anlaşmada bir marketing bütçemiz yoktu. Artık hep beraber bir senelik bir pazarlama faaliyetinde bulunacağız" ifadelerini kullandı.

Yeni bir başlangıç yaptıklarını anlatan Orman, Beşiktaş'ın her sene ürünlerde yüzde yüz büyümeyle devam ettiğini, Vodafone Arena'nın açılışıyla bunun daha da büyüyerek devam edeceğini kaydederek, "İlk geldiğimizde 24 lokasyonda olan mağazalarımızın şu anda 44 lokasyonda. Bu sene sonuna doğru 60'ın üzerine çıkacak ve hızla 100 noktaya ulaşma hedefimiz var" şeklinde konuştu.

"Bu kesinlikle bir forma anlaşması değildir, bir sponsorluk anlaşmasıdır" diyen Orman, "adidas ana sponsorlarımızdan bir tanesidir. Bu sponsorlukla beraber adidas ile olan ilişkimiz sadece ana takımımızın forması üzerine dayalı bir sözleşme olmayacak. Yelpazeyi çok genişletiyoruz. Yeni stadımızda 1500 metre karelik bir Kartal Yuvası mağazası yapacağız. Türkiye'nin en büyük mağazasını yapıyoruz. Onu adidasın uzmanlarıyla beraber yapacağız" diye görüş belirtti.

Yapılan sponsorluk sözleşmesiyle artık yurt dışındaki adidas mağazalarında da Beşiktaş ürünlerinin bulunacağını bildiren Kulüp Başkanı Orman, "En büyük arzularımızdan bir tanesi buydu. Avrupa'daki bir adidas mağazasına gittiğiniz zaman, bizim de ürünümüzün orada bulunmasını istiyorduk. Bu anlaşmanın içeriğinde var" dedi.

adidas Genel Müdürü Massier ise sözleşmelerini 2019 yılına kadar uzatmanın mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayarak, "2014-2015 sezonundan itibaren geçerli olacak 5 senelik yeni sözleşmeyle, kulübe bağlı tüm takımların teknik sponsoru ve tedarikçisi olmaya devam edeceğiz. İşbirliğimiz kapsamında bundan böyle Beşiktaş antrenman ürünlerinin satışa sunulacağı müjdesini vermek isteriz. Stratejik ortağımız Beşiktaş ile yeni sponsorluk anlaşmamızın Beşiktaş camiasına, adidas'a ve Türk futboluna hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Siyah-beyazlı kulüp, 30 Aralık 2013'de, adidas ile 2014-2015 sezonundan başlamak üzere 5 yıllığına 24 milyon 250 bin dolar tutarında sözleşme imzaladığını borsaya bildirmişti.

KAYNAK: AA