Maç tekrar edilecek mi? İşte cevap...

MHK'nın TFF'ye sunduğu 4 dayanıklı rapora göre Beşiktaş'ın isteği imkansız... Yani tekrar ihtimali sıfır

Maç tekrar edilecek mi? İşte cevap...
Maç tekrar edilecek mi? İşte cevap...
GİRİŞ 26.12.2013 08:36 GÜNCELLEME 26.12.2013 10:57
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Kenan Karcı'nın haberi...

Hakem Şimşek, gözlemci Fırat, eğitimci Uilenberg ve Sarvan ile MHK'nın görüşünün yer aldığı rapordaki sonuç şu: Hakemin oyunu niye durdurduğu ve oyuna nasıl başladığı önemli. Yani kural hatası yok.

Beşiktaş tarafından TFF'ye savaş açılırken, olaylı K.Paşa maçı için hazırlanan MHK ve Hukuk Kurulu raporları bitirdi. ‘Donk vakası' olarak tarihe geçen ve Beşiktaş'ın öncelikli olarak skorun 3-0 hükmen tescil edilmesini, 2. tercih olarak da maçın tekrarıyla ilgili raporu TFF önümüzdeki hafta görüşecek.

ZEKERİYA ALP'TEN ÇOK SAĞLAM ÇALIŞMA

Peki Türkiye Futbol Federasyonu yönetim kurulunda tartışılacak başvuru öncesi hazırlıklar ne alemde? Merkez Hakem Kurulu bu konuda tüm çalışmalarını tamamladı ve raporunu Futbol Federasyonu'na iletti. Bu rapor hazırlanırken şu önemli çalışmalarda bulunuldu:

HAKEM BARIŞ ŞİMŞEK'TEN GERİ ADIM YOK

1 - Barış Şimşek'le 1 saatlik duruşmalı toplantı yapıldı. Şimşek'e raporlarının haricinde görüşü tekrar soruldu. Barış Şimşek, kararının arkasında olduğunu belirtip, bu görüşlerini kayıtlara geçirdi.

2 - Recep Tayyip Erdoğan Stadı'ndaki maçta gözlemcilik yapan Osman Erdal Fırat ile de geçtiğimiz perşembe günü toplantı yapıldı. Fırat da hakemin kararında kural hatası olmadığını belirtip raporla paralel görüşlerini dile getirdi.

HEM JAAP UILENBERG HEM OĞUZ SARVAN

3 - Hakem ve gözlemcinin yanı sıra Merkez Hakem Kurulu, iki önemli eğitimcinin de görüşüne başvurdu. Buna göre, Avrupalı eğitmen Jaap Uilenberg ile MHK'nın baş eğitimcisi Oğuz Sarvan'a görüşü soruldu. İki uzman isim de "Maçta kural hatası yok" görüşünde birleşti. Merkez Hakem Kurulu da iki görüşü dosyaya ekledi.

DÜDÜĞÜN ZAMANLAMASI ÖNEMSİZ

4 - Tüm bunların yanı sıra MHK, görüntüleri Lig TV'den aldı ve tekrarlarını izledi. Donk'un pozisyonu için Kurul, teknik görüşünü rapora yazarken şu kriteri baz aldı: "Hakemin oyunu niye durdurduğu ve oyuna nasıl başladığı önemli." Yani Şimşek'in düdük çaldığı anın da çok önemi bulunmuyor. İşte bu görüş TFF'ye dosya halinde verildi. TFF Hukuk Kurulu da aynı paralelde dosyasını hazırladı ve yönetime sundu. AKŞAM'ın ulaştığı bu bilgilere göre, raporlar net ve bu raporların ışığında TFF yönetim kurulu karar alacak. Beşiktaş'ın 3-0 hükmen veya tekrar beklentisine "Hayır" çıkacak gözüküyor.

Akşam 

YORUMLAR 8
  • Atila KOÇ 10 yıl önce Şikayet Et
    Maç tekrar mı. o maç tekrar edilirse, ülkede hiç bir maç bitmez, yenilen takımın oyuncusu alır topu diğerine atar hopppp tekrarrr. Mantıklı olun azıcık
    Cevapla
  • celal okur 10 yıl önce Şikayet Et
    FUTBOL RESMEN KATLEDİLDİ!. En iyisi dışarıdan hakem ve gözlemci getirmek! HAKEMİN DÜDÜĞÜ ne zaman çaldığının önemi yokmuş! YUH YANİ!ALINAN BU KARARLARIN SONRASINA BAKMAK LAZIM! Futbolcunun harekati doğru ise (ki kesinlikle yanlış) diyecek bir şey yok! ama yanlış ise bu kararlar böyle hareketleri teşvik eder başka bir şey değil!böyle hareketler dünyanın her yerinde cezalandırılıyor iken hangi mantıkla ülkemizde sanki zülfü yare dokunmasın misalinden geçiştiriliyor? hareketin penaltı olduğu pek çok spor otoritesi ve hakem tarafından kabul edilirken bu kararlar neyin nesi?
    Cevapla
  • mustafa kayış 10 yıl önce Şikayet Et
    haksızlık. hangisine yazıyım şaşırdım daha neolacak bu galatasaray maçında olsa hiç konuşulmazdı tekrarı fenerdede olsa aynı tekrarı olurdu amma beşiktaş olunca olmaz neden ikilik var taraflık var şunu demir öreni oraya kim getirdiyse allah cezasını versin batırdı tff yi turk ftbolu bitti hep taraf hep iki yuzluluk oğuz sarvan nasıl hakem olduğunuda biliyoruz bjk duşmanı bunlar
    Cevapla
  • İlyas Denizci 10 yıl önce Şikayet Et
    olayı büyütmeyin kuralı kabul edin. bundan sonra her maçta kontra atakta diğer takım kaleci ile karşı karşıya kalacağında sahaya 1 kişi insin eline bir top alsın baktı durum vahim topu futbolcuya atsın artı bide 15 - 20 kişi kale arkasında beklesin toplu adam görevi yapamazsa kaleyi kapatsınlar olmaz sa hemen geri çıksınlar
    Cevapla
  • GOBRAK YILMAZ 10 yıl önce Şikayet Et
    Liglerimizde ciddiyet kalmadı. . Oyun oynanırken topa başka top atmak meşru oldu gibi bişey artık. Cezası sadece sarı kart. Bu tip pozisyonlar zaten sadece bizde olur, Avrupa'da kimse cesaret edemez yapmaya. Türkiye liglerinin ciddiyeti olmadığı için herkes herşeyi yapar, yazılır, çizilir, kart gösterilir sonra herşey unutulur..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle