Beşiktaş'tan Almeida açıklaması! Satıldı mı?

Beşiktaş Yöneticisi Ahmet Kavalcı, Portekizli golcünün %50 hakkının Gestifute tarafından Atletico Madrid'e satıldığı iddiasını yalanladı.

Beşiktaş'tan Almeida açıklaması! Satıldı mı?
Beşiktaş'tan Almeida açıklaması! Satıldı mı?
GİRİŞ 21.11.2013 10:19 GÜNCELLEME 21.11.2013 11:27

Beşiktaş'ın Portekizli santrforu Hugo Almeida'yla ilgili dün ortaya atılan iddia gündem yarattı. Menajer Jorga Mendes'e ait olan Gestifute şirketinin Almeida'nın bonservisinin %50'sine sahip olduğu ve bu hakkını Atletico Madrid'e sattığı öne sürüldü. İspanyol Marca gazetesi de bu iddiayı doğruladı ama Beşiktaş'ın A Takım'dan sorumlu yönetim kurulu üyesi Ahmet Kavalcı yalanladı.

‘%50 DEĞİL %45!'

Konuyla ilgili konuşan Kavalcı, "Almeida, Beşiktaş kulübünün 31 Mayıs 2014'e kadar sözleşmeli futbolcusudur. Futbolcumuzun her türlü transfer hareketi Beşiktaş Kulübü'nün inisiyatifindedir. Kendisiyle sözleşme imzalandığı dönemde bonservis bedeli olarak Beşiktaş Kulübü'nden herhangi bir ödeme yapılmamıştır. Oyuncunun bonservisi bedeli olarak Werder Bremen Kulübü'ne ödemeyi fon şirketi yapmıştır.

Ancak oyuncunun 2.5 senelik sözleşmesinin sonu olan 31 Mayıs 2014'e kadar futbolcu bir yere satılırsa, bonservis gelirinin %45'i fona, %55'i Beşiktaş'a şeklinde paylaşılması kontrata düşülmüştür. Eğer oyuncu bu tarihe kadar satılmazsa Beşiktaş Kulübü'nün, fon tarafından Werder Bremen'e ödenen 2 milyon Euro'yu faiziyle ki bu da yaklaşık 2 milyon 250 bin Euro'dur, tekrar fona ödeyecek olması şartı da mukavelede yazılıdır.

İddia edildiği üzere oyuncunun %50 hakkı ki bu sadece satışı gerçekleştiği durumda ortaya çıkacak bir paydır ve %45'tir, bunun devredilebilmesi ya da satılması mümkün değildir. Eğer Almeida satılacaksa bu konuda söz hakkı Beşiktaş'ındır ve bonservisinin %100'üyle satılır. Bize şu ana kadar Almeida için bir transfer teklifi de iletilmedi" ifadelerini kullandı.

vatan