'Prensibimiz eski oyunculara sahip çıkmak'

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, eski kalecileri Fevzi Tuncay'a kulüpte görev verilmesiyle ilgili olarak "Bizim genel prensibimiz eski oyuncularımıza sahip çıkmak" dedi.

'Prensibimiz eski oyunculara sahip çıkmak'
'Prensibimiz eski oyunculara sahip çıkmak'
GİRİŞ 19.11.2013 17:22 GÜNCELLEME 19.11.2013 17:22

Beşiktaş Yönetim Kurulu üyesi ve Asbaşkanı Deniz Atalay'ın annesi Şevkat Atalay'ın (87) için Ulucami'deki cenaze törenine Atalay'ın yakınları, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Değirmenci, Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut, Beşiktaş Yönetim Kurulu üyeleri ve Denizlispor Kulübü Başkanı Mehmet Özsoy da katıldı.

Atalay'ın cenazesi, asri mezarlıkta toprağa verildi.

- Fevzi Tuncay'ın durumu

Orman, cenaze töreni sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Deniz Atalay'ın annesinin vefatı dolayısıyla, acılı gününde yanında olmak için Denizli'ye geldiklerini belirtti.

Eski kalecileri Fevzi Tuncay ile dün bir görüşme yaptığının hatırlatılması üzerine Orman, şöyle konuştu:

"Biz olaya bakış açımızı anlattık. Başına gelenlere üzüldük. Bu süreçle alakalı değil, bizim genel prensibimiz eski oyuncularımıza sahip çıkmak. Ama bir görev verilecekse karşılığında da bir görev yapılması lazım. Futbol direktörü Önder Bey'le bir araya getirdik. Onunla konuşup bir görev vermek istiyoruz ama Türkiye Futbol Federasyonu'ndan bir teklif varsa kendisinin değerlendireceği bir karardır. Biz kulübümüzde nereye görev vereceğimizi ve beklentimizin ne olacağını kendisine izah ettik."

Fernandes'in takımdaki geleceği ile ilgili soru üzerine Orman, bunlara çok cevap verdiğini belirterek, şunları söyledi:

"Fernandes, Beşiktaş'ın sezon sonuna kadar sözleşmeli oyuncusu. Taraftar da, yönetim de Fernandes'i seviyor. Sözleşmesini uzatmak istedik. Bizim şartlarımız içinde yapabileceğimiz en üst limitteki teklifi yaptık. Top bizde değil, oyuncuda. Şu anda onların esas itibarıyla bu sezon için aldıkları paranın karşılığını sahada vermeleri, Beşiktaş taraftarını, Beşiktaş camiasını mutlu etmelerini bekliyoruz. O mutlu olduğu süreceden önemlisi bizim ne kadar mutlu olduğumuz önemli. Biz mutlu olursak oyuncu da mutlu olur."

İnönü Stadı'nın temelinin ne zaman atılacağı sorulan Orman, "Önümüzdeki haftaya hazırız. Sayın Başbakanımızdan gün bekliyoruz, o güne göre temel atma gerçekleşecek ama bizim önümüzdeki haftaya temel atma törenine hazır olmuş olacağız" diye konuştu.

AA