Escude: Beşiktaş'ta forma giymek büyük onur

Beşiktaş'ın Fransız savunma oyuncusu Julien Escude, siyah-beyazlı kulüpte oynamanın gururunu yaşadığını söyledi.

Escude: Beşiktaş'ta forma giymek büyük onur
Escude: Beşiktaş'ta forma giymek büyük onur
GİRİŞ 31.10.2013 16:55 GÜNCELLEME 31.10.2013 16:55

Escude, BJK TV'ye yaptığı açıklamada, 6,5 sene İspanya'da oynadıktan sonra Türkiye'ye geldiğini hatırlatarak, "Benim için Beşiktaş'ta forma giymek büyük bir onurdur. İki senedir özel bir deneyim yaşıyorum. Yeni bir şehir ve kültürü tanımaya çalışıyorum. Çok büyük bir takımda forma giyiyorum" dedi.

Geçen sezonun kendisi için zor geçirdiğini ve şans bulduğu maçları iyi değerlendiremediğini aktaran Escude, "14 yıllık profesyonel futbol yaşantımda fırsatı eline geçirdiğinde onu iyi kullanmak gerektiğini öğrendim. Geçen sene oynadığım maçlarda iyi oynayamadım ve taktik değiştirdik. Böylece kendimi yedek kulübesinde buldum. Sezon sonuna doğru şansımı iyi kullandım ve form yakaladım, bu seneye de iyi başladım" diye konuştu.

Sezona iyi başladıklarını ve Galatasaray'a dramatik bir şekilde kaybettiklerini anlatan Fransız oyuncu, özgüvenlerinin üst üste maçlar kazanarak tekrar yerine geleceğini vurguladı.

"İyi çalışırsak büyük başarılar gelecek"

Escude, başarı yakalamak için çok çalışmaları gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Başarıyı yakalamak için iyi bir karışım yaratmak ve çok çalışmak gerekiyor. 1,5 senelik deneyime bakarak rahatça söyleyebilirim ki bunu başaracak oyuncu grubuna sahibiz. Sıkı çalışırsak büyük başarılar gelecektir. Savunma oyuncularıyla ilişkilerim benim için çok önemli. Pas oyununa inanan bir oyuncuyum. Sivok'un uluslararası ve ligde çok yüksek bir deneyimi var. Ersan fiziksel olarak sert oynayan bir oyuncu. Ersan ile oynarken sağ ayağımı kullanmak zorunda kalıyorum. Bu da beni zorluyor."

Escude, bu sene takıma katılan Kolombiyalı savunma oyuncusu Pedro Franco'nun ise adaptasyon sürecini atlattıktan sonra takıma katkı vereceğini kaydetti.

Savunmada istikrarı başarı için değişilmez bir unsur olduğunu ifade eden siyah-beyazlı futbolcu, ligde geçen hafta Akhisar Belediyespor karşısında basit golelr yediklerini de söyledi.

Takımdaki forvet oyuncularını da değerlendiren Escude, şunları kaydetti:

"Hugo Almeida, deneyimli ve güçlü bir oyuncu. Dezavantajı yavaş oynaması. Sahip olduğu kaliteyle bir numaralı hücum oyuncumuz Almeida. Mustafa Pektemek ise topu saklayan sürekli hareket eden bir oyuncu. Sakatlıklar nedeniyle maçlar oynamadı ve ritmini yakalayamadı."

KAYNAK: AA