İnönü Stadı'nın altından define mi çıktı?

Bedelli sermaye artırımı sinyaline rağmen yaşanan yükselişi borsacılar "Stadın altından ya define ya da petrol çıktı" esprisiyle açıklıyor.

İnönü Stadı'nın altından define mi çıktı?
İnönü Stadı'nın altından define mi çıktı?
GİRİŞ 21.09.2013 10:30 GÜNCELLEME 21.09.2013 12:21

Spor Toto SüperLig'e fırtına gibi başlangıç yaparak taraftarlarını mutlu eden Beşiktaş, borsada da destan yazıyor. Dün yüzde 9 yükselen Beşiktaş hisselerinde son 1 haftalık değer artışı yüzde 50'ye ulaştı. Beşiktaş bu performansı ile borsanın en çok yükselen hissesi oldu. Ancak Beşiktaş hisselerinde yaşanan bu sert yükselişe ne uzmanlar ne de yatırımcılar anlam veremedi. Çünkü son 1 hafta içerisinde hisseleri harekete geçirecek herhangi bir açıklama ya da gelişme olmadı. Hisselerdeki hareketin nedenlerini sorduğumuz borsacılar herhangi bir cevap veremezken "Herhalde İnönü Stadı'nın altından define çıktı" esprisini yaptı.

Diğerlerini de etkiledi Beşiktaş hisselerindeki tırmanış borsada işlem gören diğer kulüp hisselerine de sıçradı. Dün kapanışa doğru gelen alımlarla Fenerbahçe hisseleri yüzde 9.77 arttı. Galatasaray hisseleri yüzde 2.75, Trabzonspor hisseleri ise yüzde 3.19 arttı. Son 1 haftalık sürece bakıldığında Fenerbahçe yüzde 18.82, Trabzonspor yüzde 9.75, Galatasaray'ın ise yüzde 6.07 yükseldiği görülüyor. Yani Beşiktaş hisselerindeki rüzgar az da olsa diğer kulüp hisselerini etkilemiş durumda.

Bedelliye rağmen artış Beşiktaş'ın ligde oynadığı ilk 4 maçı da kazanması, Vodafone ve Kalde ile sponsorluk anlaşmaları yapması Kulübün gelirlerini olumlu etkileyen gelişmeler. Fakat Beşiktaş, Vodafone ile toplamda 150 milyon dolar ile en büyük sponsorluk anlaşmasını 24 Ağustos'ta imzalamıştı. Kalde firması ile Eylül2014 yılına kadar devam edecek 4.5 milyon liralık sponsorluk anlaşması da 6 Eylül'de kamuoyuna duyuruldu. Yani tüm bu gelişmeler hisselerde son günlerde başlayan hareketten çok önce açıklandı.

Ayrıca Beşiktaş geçtiğimiz günlerde yatırımcıların pek hoşlanmadığı "bedelli sermaye artırımı" yoluna bir kez daha gidebileceğinin sinyalini vermişti. 7Eylül'de açıklanan 1 Haziran 2012 - 31 Mayıs 2013 dönemine ait yıllık bilançonun dip notlarında, "Şirket, kısa vadeli yükümlülüklerini karşılayabilmek için öncelikle sermaye piyasası araçları ihracı yoluyla finansman sağlamayı hedeflemektedir.

Burada uygulanması gereken ilk yöntem ise sermayenin nakden artırılmasıdır. Bu durumdaGrup'un ana ortağı olan BJK Derneği sermaye artırımına katılacaktır" açıklamasına yer verildi. Beşiktaş, 2013 yılı başında sermayesini 40 milyonTL'den 240 milyonTL'ye çıkararak yaptığı bedelli sermaye artışıyla kasasına 200 milyon TL koymuştu.

(vatan)