Beşiktaş, Galatasaray'ı ilk kez solladı

Siyah-beyazlı yönetim mali tabloları da düzeltmek için düğmeye bastı. 15 günde 158 milyon dolarlık sponsorluk anlaşmasına imza atan Beşiktaş'ın piyasa değeri de 367.2 milyon TL ile Galatasaray'ı tarihinde ilk defa geride bıraktı.

Beşiktaş, Galatasaray'ı ilk kez solladı
Beşiktaş, Galatasaray'ı ilk kez solladı
GİRİŞ 05.09.2013 11:31 GÜNCELLEME 05.09.2013 11:31

Sahadaki başarısını mali tablolara da yansıtmak isteyen Beşiktaş, peş peşe yaptığı sponsorluk anlaşmalarıyla rakiplerini kıskandırıyor. Önce Vodafonesonra İntegral Menkul Değerler ile sponsorluk anlaşması imzalayan Beşiktaş bugün de Kalde ile forma sırtı konusunda anlaşma imzalayacak. Böylece Beşiktaş'ın 15 gün içerisinde yaptığı sponsorlukların değeri 158 milyon doları bulacak.

SIRTTAN 3 MİLYON DOLAR

Ülker'in Beşiktaş ile forma sponsorluğunu bitirmesinin ardından forma sırtıkonusunda çalışmaları hızlandıran yönetim, Kalde ile anlaştı. Bugün yapılacak imza töreninde tarafların 3 yıllık bir anlaşma imzalaması bekleniyor. Değeri 3 milyon doları geçen anlaşmanın sportif başarılara göre artacağı belirtiliyor. Sponsor firma ile yapılan anlaşmanın detayları bugün açıklanacak.

SPONSOR REKORU KIRDI

Beşiktaş 20 Ağustos tarihinde de Vodafone ile 145 milyon dolarlık anlaşmaya imza atmıştı. Bu anlaşmanın hemen ertesinde ise ErkekBasketbol Takımı için çalışmalarını hızlandıran yönetim İntegral MenkulDeğerler ile isim ve forma sponsorluğu konusunda imzaları atmıştı. Bu anlaşmaya göre takımın adı “Beşiktaş İntegral Forex” olmuştu. Kulüp bu anlaşmayla 10 milyon doları garantiledi. Son olarak Kalde ile yapılan anlaşmanın da 3 milyon dolardan fazla olduğunu belirten yetkililer, yenianlaşmaların da önümüzdeki günlerde duyurulacağını açıkladı. Beşiktaş böylece 15 gün içerisinde yaklaşık 158 milyon dolarlık sponsorluk anlaşmasına imza atarak rekor kırmış oldu.

16 ŞİRKET DESTEKLİYOR

Son yapılan anlaşmalarla birlikte Beşiktaş'ın sponsor sayısı da 16'ya yükseldi. Beşiktaş sponsorluklarda en fazla parayı önümüzdeki sezonkazanacak. Başkan Fikret Orman'ın yaptığı açıklamaya göre Vodafone'un göğüs sponsorluğunun başlamasıyla birlikte formadan yılda 15 milyon dolar gelir sağlanacak. Siyah-beyazlılar şimdiye kadarki en yüksek sponsor gelirine ulaşmış olacak.

374 MİLYON TL'LİK DEĞERLE 'ASLAN'I GEÇTİ

Gaziantepspor maçı sonrasında açıklamalarda bulunan sosyalist kimliğiyle bilinen Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Biliç, siyah beyazlı kulüpte sosyalist bir takım meydana getirdiğini söylerken, o sosyalist takımı bünyesinde bulunduran Beşiktaş Futbol Yatırımları'nın piyasa değeri, borsacı başkanı olan Galatasaray'ı ilk defa geçti. Beşiktaş'ın piyasa değeri 374.4 milyon TL olurken, Galatasaray'ın piyasa değeri 340.8 milyon TL'de kaldı. 2010 yılı sonunda Beşiktaş'ın değeri, Galatasaray'ın piyasa değerinin üçte biri kadardı. Beşiktaş'ın piyasa değerinin Galatasaray'ı geride bırakmasında, kulübün son 1.5 yıldır attığı adımların yanı sıra, Galatasaray hisselerinde yaşanan sert düşüş etkili oldu.

MALİ DİSİPLİNİN FAYDALARI

2012 yılında toplam borcu yüzde 35 büyüyen Beşiktaş'ta bu yılın 9 aylık dönemindeki borç artış hızı yüzde yüzde 6,6'da kaldı. Kartal bu yıl ayrıca gerçekleştirdiği bedelli sermaye arttırımıyla da özsermayesini güçlendirdi. 40 milyon lira olan sermayesini yüzde 500 bedelli arttırarak 240 milyon liraya çıkaran Beşiktaş, bu arttırımla borsadaki yatırımcılardan 75 milyon lira nakit girişi sağladı.