Kara Kartal'ın sol bek adayları!

Beşiktaş, büyük sıkıntı yaşadığı sol bek için transfer çalışmalarını hızlandırdı.

Kara Kartal'ın sol bek adayları!
Kara Kartal'ın sol bek adayları!
GİRİŞ 07.08.2013 10:10 GÜNCELLEME 07.08.2013 10:10

Luca Antonini (31)

Beşiktaş'taki en sorunlu bölgelerden biri olan sol bek için arayışlar sürüyor. Hem teknik direktör Slaven Bilic, hem de futbol direktörü Önder Özen bu mevkii için yönetimden takviye istiyor. Ligin başlamasına kısa bir süre kala harekete geçen idareciler ise liste başındaki bir numaralı isim olan Milan'ın sol beki Luca Antonini için temaslarına devam ediyor. Yaklaşık 1.5 milyon Euro'luk bir bonservis bedeli bulunan 31 yaşındaki oyuncunun yeni sezonda kadroda düşünülmüyor olması Kartal'ın bu transferde elini güçlendiren en büyük etken. Yönetimin; adaylar arasında teknik heyetin de en çok istediği oyuncu olan Antonini'yi bonservisiyle alamaması durumunda, kiralık formülünü devreye sokacağı belirtildi.

Alexander Büttner (24)

Önceliğini Antonini'ye veren teknik direktör Slaven Bilic'in alternatif olarak düşündüğü ikinci isim Manchester United'lı Alexander Büttner... Geçtiğimiz sezon Witesse'den 5 milyon Euro'luk bir bedelle Ada'nın yolunu tutan oyuncu da aynı Milan'lı yıldız gibi takımda düşünülmeyenlerden. Premier Lig'de geçen sezon yalnızca 5 maçta şans bulan Hollandalı sol bekin kiraya verilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Bu noktada da Beşiktaş devreye giriyor. Acilen bir sol bek arayan Siyah-Beyazlılar'da Antonini'de sonuca varılamaması halinde, rota Büttner'e çevrilecek. 24 yaşındaki sol bek kiralık olarak kadroya katılacak. Aynı zamanda Beşiktaş, bu oyuncunun satın alma hakkını da elinde bulunduracak. Transfer komitesinin Büttner'in, menaceriyle sürekli olarak irtibatta olduğu ve gelişmeleri yakından takip ettiği bildirildi.

Fabricio Dos Santos (26)

Gökhan Süzen'in performansını yeterli bulmayan ve bu mevkiiye mutlak takviye yapacak olan Siyah-Beyazlılar'ın listesindeki bir diğer isim de Fabricio... Transfer döneminin en başından beri konuşulan Brezliyalı sol beki Önder Özen çok istiyordu. Ancak Slaven Bilic'in bu bölgeye düşündüğü isimler farklı olunca transfer süreci askıya alındı. Fakat bir türlü Bilic'in istediği isimlerle anlaşmayı başaramayan Beşiktaş, Antonini ve Büttner, planlarınının tutmaması halinde yeniden Fabricio için harekete geçecek. Sol önde de oynayabilen oyuncu 26 yaşında ve kariyerinde Brezilya'nın dışına hiç çıkmadı. Avrupa tecrübesi yaşamak isteyen oyuncu Türkiye'ye gelmeye hazır. Eğer yönetim hocanın önceliği olan bu iki isimden birini kadroya katmayı başaramazsa Fabricio'nun yeni sezonda Siyah-Beyazlılar'ın yeni beki olması bekleniyor.

Atila Turan (21)

Şanssız bir sezon geçirerek Süper Lig'e veda eden Orduspor'da, en dikkat çeken oyunculardan biriydi. Siyah-Beyazlılar onu geçen sezon da almak istemişti. Yaşının genç olması, kulübü Sporting Lizbon'da şans bulamaması ve Süper Lig'i iyi tanıyor olması Beşiktaş'ın bu transferde iştahını kabartan etkenlerden sadece birkaçı. Atila Turan da kariyerine Türkiye'de oynamaya sıcak bakıyor. Sol beke mutlak ihtiyacı olan Kartal'ın en kötü ihtimalle Atila Turan'ı kadrosuna katması bekleniyor.

Ruben Ferreira (23)

Beşiktaş'a menacerler tarafından önerilen bir oyuncu. Portekiz takımlarından Maritimo'da geçen sezon ortaya koyduğu performansla dikkatleri çeken 23 yaşındaki sol bek Siyah-Beyazlılar'ın gündemine girdi. Ancak hem oyuncunun yaklaşık 2 milyon Euro'luk bir bonservis ücretinin bulunması hem de Süper Lig'e sağlayacağı uyumun gecikeceğinin düşünülmesi nedeniyle bu transfer gerçekleşmedi. Yönetim her ihtimale karşı futbolcunun menaceriyle olan görüşmeleri sıcak tutuyor.