Beşiktaş'ta formaya sponsor krizi

Siyah-beyazlılar, Vodafone ile kapsamlı bir anlaşma yapmak için kolları sıvadı. Ancak GSM şirketi, göğüs reklamında da yer almak istedi. Göğüs reklamı için bir yıl daha sözleşmesi bulunan Toyota'nın kapısı çalındı, sırt reklamına geçirilmek istendi, ancak o da kabul etmedi.

Beşiktaş'ta formaya sponsor krizi
Beşiktaş'ta formaya sponsor krizi
GİRİŞ 28.07.2013 09:24 GÜNCELLEME 28.07.2013 10:16

BJK İnönü Stadı'nın yenilenmesi konusunda sancılı bir süreç içinde yer alan Beşiktaş, birçok krizi ortadan kaldırmak için uğraşıyor. Bunlardan biri de, Vodafone ile yapılacak kapsamlı anlaşma... Stadın isim hakkını bu GSM firmasına vermeye hazırlanan siyah-beyazlıların karşısına göğüs reklamı için de talep geldi.
Ancak Beşiktaş'ta göğüs reklamı olarak "Toyota" yer alması kriz yarattı. 2011 yılında yapılan üç yıllık anlaşmaya göre Beşiktaş, 2013-14 sezonunun sonuna kadar Toyota reklamını göğsünde taşıyacak. Bu nedenle otomobil firmasına müracaat eden siyah-beyazlılar, "Toyota"yı Ülker'den boşalan sırt kısmına almayı ve parayı düşürmeyi önerdi. Ancak sözleşmesi bulunan Toyota, haklı olarak bunu kabul etmedi ve sözleşmeyi devam ettireceğini belirtti. Bilindiği gibi Toyota, göğüs reklamı karşılığı bir sezon 3 milyon dolar+ KDV ödemekte...

Kolda yer alan Avea reklamından da Vodafone nedeniyle vazgeçmek zorunda kalan Beşiktaş'ın, yaşanan bu gelişmeler nedeniyle büyük sıkıntı yaşadığı belirtildi. GSM şirketinin, sözleşme yapmak için inşaat ruhsatını da görmek istediği, ancak Beşiktaş'ın bunu da çıkaramadığı dile getirildi.

(skorer)