Orman: Adalı'da Demirören zihniyeti var

Yıldırım Demirören benim eski arkadaşım. Ancak Demirören ile zihniyet farkımız var. Serdal Adalı ve Murat Aksu o zihniyetten geliyorlar. Demirören beni desteklemiyor.

Orman: Adalı'da Demirören zihniyeti var
Orman: Adalı'da Demirören zihniyeti var
GİRİŞ 15.06.2013 09:35 GÜNCELLEME 15.06.2013 09:35

Beşiktaş yarın yeni başkanını seçecek. Başkan Fikret Orman ile başkan adayı Serdal Adalı'nın yarışacağı seçim öncesi iki adayda projelerini anlatıyor. Başkan Fikret Orman, Lig TV'de Şanşal Büyüka'nın sorularını yanıtladı. Orman, Serdal Adalı'da Yıldırım Demirören zihniyeti olduğunu söyledi:

"Geçen sezon UEFA'dan men edilmemiz nedeniyle transferde oldukça zorlandık. Herkesin elini vicdanına koyup geçmişi hatırlamak lazım. Hem borçlar ve hem de UEFA'nın aldığı karar vardı. Bu sezon da aynı şey ile karşı karşıyayız. Çok büyük maddi kayıp olabilir ama önemli olan, hiçbir şey Beşiktaş'ın prestijinden önemli değildir.   feda dönemi sona erdi.

BİZ suçlu değiliz, alnımız açık. Beşiktaş'ı en iyi şekilde savunacağız. Seçildiğimizde öncelikli hedefimiz Beşiktaş'ın itibarını yükseltmekti. Beşiktaş'ın durumunu herkes biliyordu. Bütün yoğunluğumuzu davalar üzerine harcadık. 'Feda' kampanyasının amacı Beşiktaş'ın yıkılmadığını göstermekti. İnsanlar göğüslerini gere gere feda tişörtleriyle sokakta yürüdü. Sadece 'Feda' ürünlerinden 2 milyon dolar aldık. Bu sezondan itibaren artık 'Feda' dönemi sona ermiştir.

ADALI 15 AY ÖNCE NEREDEYDİ

Adalı benim yüreğimi taşısaydı 15 ay önce aday olurdu. Geçen sezon 'Beşiktaş kayyuma gider' diye aday olmayanlar şimdi de bunu kullanıyorlar. Seçildiğimizde öncelikli hedefimiz Beşiktaş'ın itibarını yükseltmekti. Sermaya artırımı yaptık, Kartal Yuvası'nın gelirlerini 3'e katladık, futbol takımının bütçesini kıstık. 40 milyon TL'lik kredi aldık. Bunları sermayeye koyduk. Kasaya yaklaşık 190 milyon koyduk ve bunlarla da borçları ödedik.

3'TE İKİSİNDE VARLAR

Yıldırım Demirören benim eski arkadaşım. Ancak Yıldırım Demirören ile zihniyet farkımız çok var. Serdal Adalı ve Murat Aksu da o zihniyetten geliyorlar. Yıldırım Demirören seçimde beni desteklemiyor. Hesap sorulacak dönemin 3'te 2'sinde bu arkadaşlar var."

YEMEK DÜELLOSU

Beşiktaş'ta başkanlığa aday olan ve günlerdir sıkı bir seçim propagandası yapan Fikret Orman ile Serdal Adalı dün de üyelere verdikleri yemeklerle gövde gösterisi yaptılar. İKİ başkan adayı da önce yemek saatinin 19.00 olduğunu açıkladı. Ancak haftanın son günü olması ve İstanbul trafiğinin yoğunluğu da dikkate alınarak saatler değişti.

SAMANTHA DEĞİLİM!

Orman ve Adalı yemek saatlerini yine aynı şekilde belirleyip saat 20.00'de yaptı. Hilton'da üyelere seslenen Orman, stadın isim hakkı sponsorluğuna vurgu yaptı: "Spor tarihimizin en büyük anlaşmasını 1 ay içinde sonuçlandıracağız. Bunu anca bizim gibi büyük kulüpte yaparsınız. Tatlı cadı Samantha değilim. Ben de isterdim bir anda her şeyi değiştirmeyi."

Adalı ise Swissotel'de "Başkan Eto'o'yu buraya getir" tezahüratlarıyla karşılandı. Adalı'nın "Merak etmeyin gelecek" sözü salonu coşturdu. Konuşmasını yaparken de yemeğe katılanlar "Şu Metris'in önü uzun bir alan" türküsünü söyledi.