Adalı: Ceza ihtimali yok korku yaratıyorlar

Müfettiş 16. Ağır Ceza'nın verdiği kararı aynen kopyalayarak dosyaya koymuş. Şimdi bu raporla korku yaratmaya çalışıyorlar. Yargıtay, kararı bozarsa ki zerre kadar bundan kuşkum yok ne olacak! Bu olanların bana olan desteği artırdığını düşünüyorum. Serdal Adalı, UEFA Disiplin Kurulu'na sevk edilmesini işte böyle yorumladı

Adalı: Ceza ihtimali yok korku yaratıyorlar
Adalı: Ceza ihtimali yok korku yaratıyorlar
GİRİŞ 14.06.2013 09:14 GÜNCELLEME 14.06.2013 09:14

"UEFA müfettişi 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararını copy-paste yapıp dosyaya koymuş. Ne bir yorumu ne de incelemesi var. Müfettiş istedi diye ceza verilemez.   10 gündür bu laf ortada dolaşıyordu. 1.5 ay önce de savunma istenmiş, haberimiz bile yok. Bir bilgimiz olsa, söylense...   davanın başından beri, ne hukukçusu ne camiadan biri 'Sen bunu yapmışsın kardeşim, suçun var' diyen olmadı. Dosya, yargılama ortada. Ben gelirken de vicdanım rahattı, yatarken de vicdanım rahattı.

YABANCI HUKUKÇULARIMIZ DA VAR

Şimdi bu müfettişin raporuyla Beşiktaş camiasına korku salmaya çalışıyorlar. Hepsi bundan ibaret! Ben de hukuk ekibiyle bir toplantı yaptım, UEFA'da bizi savunacak ekiple toplantı yaptım. Türkler ve yabancılar var.   BAŞKAN Fikret Orman'la da görüştük. Başkan olacağım için, başkanın beni savunmasına hiç gerek yok. Ben seçilince gidip kendi savunmamı yapacağım.

BU ASLINDA ÇOK GÜZEL BİR FIRSAT  

BU işin gerçeğini bilen ki camianın tamamına yakını bu işin gerçeğini biliyor, suçsuz olduğuma inanıyor. Benim için de ilk önce camianın gözünde suçsuz olmam önemli. Bu güzel bir fırsat oldu. Camia bu konuda ne düşünüyor, kararı ne ki bugüne kadar camianın içinden de söylenti çıkartanlar oldu.

UEFA'DA BENZER BİR İÇTİHAT YOK  

Müfettiş, 16. Ağır Ceza'nın yazılarını koymuş. Yarın Yargıtay ki bir gram şüphem yok, bozduğu zaman ne olacak? Ne zaman başlar bilmiyorum, şu an daire bile belli değil. Kaldı ki UEFA'nın bugüne kadar yaptığı uygulamalarda ülke içindeki mahkemelere göre verdiği karar yok. Bizim federasyonun aldığı karar var, 2 etik kurulu raporu var. Tahkim Kurulu raporu var.

POZİTİF ANLAMDA DESTEK GELİYOR  

Türkiye'de futbolun tek yetkili mercii Futbol Federasyonu. Anayasa'yla güvence altına alınmış. Türkiye Futbol Federasyonu'nun verdiği kararlar var. Bu gelişmelerden sonra bize pozitif anlamda destek var. Kongre üyeleri, 'Seçeriz gider kendini savunur' diyorlar."

(akşam)