Hidayet Türkoğlu'na şok üstüne şok!

Milli yıldızımız Hidayet Türkoğlu'nun aldığı doping cezası başını fazlasıyla ağrıtacak.

Hidayet Türkoğlu'na şok üstüne şok!
Hidayet Türkoğlu'na şok üstüne şok!
GİRİŞ 15.02.2013 19:52 GÜNCELLEME 15.02.2013 19:52
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

NBA yönetiminden doping cezası alan milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu'na, WADA'nın da durumu kendi normlarında değerlendirip, 2 yıl men cezası verme hakkı olduğu ortaya çıktı.

NBA'de 13 yıldan bu yana forma giyen Orlando Magic'li milli yıldızımız Hidayet Türkoğlu'nun aldığı doping cezası başını fazlasıyla ağrıtacak.

Hido'nun, geçtiğimiz yıl Türkiye'de iken omuzundan tedavi olduğu süreçte kullandığı ilacın içinde yasaklı 'metonolone' maddesini farketmemesiyle NBA'de yapılan doping testinin 'pozitif' çıkması sadece NBA'i bağlıyor görünse de, bu sonucu WADA'nın da ayrıca değerlendirme hakkı olduğu ortaya çıktı. İsim vermeyen üst düzey bir WADA yetkilisi, bugüne kadar eşine rastlanmayan bu durumun ne gibi sonuçlar doğurabileceğini Habertürk'e aktardı.

WADA yetkilisi; NBA'in, WADA şemsiyesi altında olmayan bir kurum olarak bağımsızca doping testi yaptığını ancak WADA'nın, bu testleri sonucuna göre değerlendirip kendi yaptırımlarını uygulama hakkı olduğunu söyledi.

Metenolone kullanmanın cezasının NBA'deki karşılığı 20 maçla sınırlı olsa da WADA'da bunun 2 yıla karşılık geldiğini ifade eden yetkili, ünlü oyuncunun bu durumda Slovenya'da Eylül ayında düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası'nda oynayamayacağını vurguladı. Bu durumda, NBA'deki 20 maçlık cezası nedeniyle 2.9 milyon dolarlık gerilinden mahrum kalacak olan Hido, 1997'den bu yana (2006 Dünya Şampiyonası hariç) 16 yıldır aralıksız formasını giydiği Ay-Yıldızlı takımla ilk kez birlikte olamayacak.

YORUMLAR 1
  • hakkımhakkım 11 yıl önce Şikayet Et
    buna kim inanır.. hidayeti çok severim ama omuz sakatlığında kullanılan ilaç yüzünden dopingli çıktığına kadir abi bile inanmaz.yaş ilerledi ,performans düştü ve çaresiz kullandı.
    Cevapla