İşitme engelli ama normal takımda oynuyor

Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Türk Telekom'un Sloven oyuncusu Miha Zupan doğuştan işitme engeli olmasına rağmen normal takımlarda forma giyiyor.

İşitme engelli ama normal takımda oynuyor
İşitme engelli ama normal takımda oynuyor
GİRİŞ 04.12.2012 11:27 GÜNCELLEME 04.12.2012 11:27

Türkiye'nin evsahipliği yaptığı 2010 Dünya Kupası'nda Slovenya Milli Takımı'nda forma giyen ve Avrupa Ligi'nde oynayan tek işitme engelli oyuncu unvanına sahip Zupan, AA muhabirine işaret dilini kullanarak yaptığı açıklamada, ''Çok çalışırsanız hedeflediğiniz noktaya ulaşmanız için önünüzde hiçbir engel kalmaz'' dedi.

Doğuştan yüzde 5 oranında duyabildiğini ve işitme cihazıyla iletişim kurabildiğini anlatan Zupan, şöyle devam etti:

''Slovenya'da modern ve disiplinli bir okulda okudum, alanım marangozluktu. Basketbola çok ilgim vardı. Slovenya'da işitme engelliler için oluşturulan tek milli takım, basketbol milli takımıydı. Ben de hep milli takımı hedefledim. 13 yaşından 17 yaşına kadar 3. ligde oynadım. 17 yaşında ülkemin büyük takımlarından Ljubljana'ya transfer olmamla profesyonel kariyerim başlamış oldu. Milli takımın yanı sıra Union Olimpija ve St. Petersburg takımlarında forma giydim. Bu sezonun başında da Türk Telekom'a transfer oldum.''

Sevgi dolu bir aile ve çalışmak

Anne ve babasının kendisine çok destek olduğunu ifade eden Zupan, ''Hala da bana çok destek olurlar. Bugünlere gelmemde ailemin ve işitme engelli basketbol milli takımındaki arkadaşlarımın çok emeği var. Şimdi de işitme engelli eşim beni çok destekliyor ve benim için hayatı kolaylaştırıyor. Önemli olan sevgi dolu bir aileden destek görmek ve çok çalışmaktır. Yeteneğiniz sizi bir noktaya kadar taşır ancak çok çalışırsanız hedeflediğiniz noktaya ulaşmanız için önünüzde hiçbir engel kalmaz'' diye konuştu.

Zupan, kendisi gibi engelli insanlara eğitimi sevmelerini, kendilerine hobiler edinmelerini ve yaşadıkları hayattan keyif almaya çalışmalarını önerdi.

''Kulübüm isterse kalırım''

Türkiye'yi çok sevdiğini kaydeden Zupan, sözlerini şöyle tamamladı:

''Türkiye'ye tek kelimeyle bayıldım, döner ile tatlılar muhteşem. Kulübüm isterse kalırım. Ligde hedeflediğimiz noktadan çok da uzak değiliz. Arkadaşlarımla iyi bir uyum yakaladım. Burada bulunmaktan son derece mutluyum.''

 

KAYNAK: AA