G.Saray ve F.Bahçe aynı gruba düştü!

Spor Toto Erkekler Basketbol Türkiye Kupası'nda eleme grubu maçlarının kura çekimi İstanbul'da yapıldı.

G.Saray ve F.Bahçe aynı gruba düştü!
G.Saray ve F.Bahçe aynı gruba düştü!
GİRİŞ 03.08.2012 16:12 GÜNCELLEME 03.08.2012 16:12

Basketbolda bu yıl 28'incisi düzenlenecek Spor Toto Erkekler Türkiye Kupası'nda eleme grubu maçlarının kura çekimi İstanbul'da yapıldı.

Polat Renaissance Otel'de gerçekleştirilen kura çekimine Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Asbaşkanı Metin Şahin, TBF Yönetim Kurulu Üyesi Necati Güler, TBF Sportif Faaliyetler Direktörü Emin Balcı, TBF Ligler Koordinatörü Ayhan Özgümüş, TBF Lig Geliştirme Koordinatörü Yusuf Erboy, TBF yetkilileri ve Beko Basketbol Ligi'nde mücadele edecek 16 kulübün temsilcileri katıldı.

Beko Basketbol Ligi'nde 2012-2013 sezonu takımlarının katılacağı Spor Toto Türkiye Kupası Eleme Grubu müsabakaları ekim ayında Adana, Elazığ, Kocaeli ve Manisa'da oynanacak.

Kupada, Aliağa Petkim, Anadolu Efes, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Banvit, Beşiktaş, Erdemir, Fenerbahçe Ülker, Galatasaray Medical Park, Hacettepe Üniversitesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Olin Edirne, Pınar Karşıyaka, Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, TED Ankara Kolejliler, TOFAŞ ve Türk Telekom takımları Sekizli Final'e yükselebilmek için mücadele edecek.

Dört grupta 3'er gün sürecek elemeler, tek devreli lig usulüne göre oynanacak. Gruplarında puan cetvelinin ilk iki sırasında yer alan takımlar, şubat ayında organize edilecek Sekizli Final'e katılmaya hak kazanacak. Sekizli Final sonucunda 28. Türkiye Kupası sahibini bulacak.

-Metin Şahin'in konuşması-

TBF Asbaşkanı Metin Şahin, kura çekiminde yaptığı konuşmada, basketbolun yoğun bir tempo içerisinde olduğunu belirterek, ''Kura çekimlerimiz biraz daha ileri tarihlerde oluyordu. Ama bu sene erken çektik kuraları. Bunun da nedeni Avrupa Ligi maç günlerinde yapmış olduğu değişiklikler. Maçları perşembe ve cumaya kaydırdılar. Böyle olunca fikstür çakışmaması için kura çekimlerini erken yaptık, biliyorsunuz fikstürü belirlemek kolay olmadı'' dedi.

Metin Şahin, milli takımların başarılarına da değinirken, şöyle konuştu:

''Şu anda Londra'da olimpiyatlar devam ediyor. Hepimizin ilgisini de çekiyor. Bizi ilgilendiren bir yönü de Kadın Basketbol Milli Takımızın önemli bir süreçten geçmesi. Bizi oldukça memnun eden maçlar oynadılar, başarılı oldular. Umuyoruz akşam Çin ile oynayacakları karşılaşmadan başarı ile çıkar ve bizi gururlandırırlar. Geçtiğimiz hafta Yıldız Milli Takımımız Avrupa şampiyonu olarak hepimizi gururlandırdı. Aynı şekilde Genç Kız Milli Takımımız, Hollanda ile çeyrek final maçı oynayacak.

Dolayısıyla gerçekten yoğun bir faaliyet içerisindeyiz. (A) Milli Takımımız, Bulgaristan'daki turnuvayı başarı ile tamamladı. Bu akşam adidas Cup'ta Almanya ile oynayacaklar. Ayın 15'inden itibaren Avrupa Şampiyonası elemeleri başlıyor. Umuyoruz (A) Milli Takımımız buradan büyük bir başarı elde ederek Avrupa Şampiyonası'na katılım hakkı elde edecek.

(A) Milli Takımımızın önemli, başarılı bazı sporcuları mazeret bildirerek milli takımdan aflarını istemeleri sonucu gençleştirilmiş bir kadromuz var. Dün de izleyeniniz oldu. Oldukça uyumlu, fevkalade bir genç kadromuz var. Bunlarla başarılı olacağımıza inanıyorum. Daha sonra kıdemli dediğimiz ağabeylerinin de katılımı ile Avrupa Şampiyonası'nda olacağız.''

-Gruplar-

Yapılan kura çekiminin ardından Fenerbahçe Ülker ile Galatasaray Medical Park, Adana'da oynanacak D Grubu'nda yer aldı.

Spor Toto Erkekler Türkiye Kupası'nda eleme grubu maçlarının oynanacağı şehirler ve gruplardaki takımlar şöyle:

A Grubu (Elazığ)

-----------------

Anadolu Efes

Pınar Karşıyaka

Mersin Büyükşehir Belediyesi

Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi

B Grubu (Kocaeli)

----------------

Beşiktaş

Aliağa Petkim

Hacettepe Üniversitesi

Antalya Büyükşehir Belediyesi

C Grubu (Manisa)

----------------

Banvit

TOFAŞ

Türk Telekom

TED Ankara Kolejliler

D Grubu (Adana)

---------------

Galatasaray Medical Park

Fenerbahçe Ülker

Erdemir

Olin Edirne

KAYNAK: AA