Memnun'un Galatasaray'daki hedefleri büyük

Ekrem Memnun, sarı-kırmızılı camiada beklentilerin ne denli yüksek olduğunu bildiğini aktarırken, yüksek hedeflerin kendisini de heyecanlandırdığını söyledi.

Memnun'un Galatasaray'daki hedefleri büyük
Memnun'un Galatasaray'daki hedefleri büyük
GİRİŞ 31.07.2012 12:15 GÜNCELLEME 31.07.2012 12:15

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı'nda başantrenörlük görevine getirilen ve 3 yıllık sözleşme imzalayan Ekrem Memnun, sarı-kırmızılı camiada beklentilerin ne denli yüksek olduğunu bildiğini aktarırken, yüksek hedeflerin kendisini de heyecanlandırdığını söyledi.

Ekrem Memnun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce 6 sezon görev yaptığı ve 3 şampiyonluk yaşadığı Galatasaray Kadın Basketbol Takımı'nda yeniden görev alacak olmanın mutluluğunu yaşadığını belirtirken, büyük işlerin içinde olmak isteğinin kendisini yeniden kadın basketboluna getirdiğini aktardı.

Kosova takımı Sigal Priştina ile geçirdiği 2 sezonun ardından 2005 yılında Türkiye'ye dönüşünde, Tekelspor ile başantrenör olarak anlaştığını ancak sözleşme imzaladıktan 1 gün sonra Anadolu Efes'ten gelen teklif üzerine, ''Büyük işler içinde olmak istiyorum'' diyerek affını istediğini anlatan Memnun, ''Şimdi Galatasaray'ın kadın basketbolunda yine çok iddialı ve büyük işler yapabileceğini düşünüyorum. Kulübün inancını ve motivasyonunu görüyorum. Gerçekten büyük bir şey yapabileceğimize inandığım için geldim. İnşallah Allah utandırmayacak, büyük bir şey yapacağız. Çok büyük hedeflerimiz var. Şampiyonluk kazanmak, FIBA Avrupa Ligi'nde büyük başarılar kazanmak, yeni oyuncular çıkarmak ve bunu yıllarca devam ettiren bir iş başlatmak istiyoruz. Gerçekten büyük hedefler var. Hedefler büyük olduğu için gelmek istedim'' şeklinde konuştu.

Sarı-kırmızılı ekipte 1996-2002 yılları arasında geçirdiği 6 yıla oranla bazı değişiklikler gördüğünü söyleyen Memnun, şunları söyledi:

''Organizasyonun daha büyüdüğünü gördüm. Ülke, kulüp ve kulübün bakış açısı büyüdü. Galatasaray'da kadın basketbolu hep ayrı bir yerde olmuştur. Bu ilginin artarak devam ettiğini gördüm ve bu çok sevindirici bir şey. Bir bocalama dönemi olmuştu ama kulüp tarafından gösterilen ilginin geri geldiğini görmek çok mutlu edici. Hedefler aynı. Kadın basketbolunun liderliğini yine almak istiyoruz. Elimizde ciddi bir kadro var. Daha da güçleneceğini düşünüyorum. Taraftarın ilgisi de çok artmış.''

-''Bütün motivasyonumuz şampiyonluk yönünde''-

Ekrem Memnun, sarı-kırmızılı camianın kadın basketboluyla ilgili beklentilerini iyi bildiklerini belirterek, ''Bizim bütün motivasyonumuz şampiyonluk yönünde. Galatasaray Kulübü'nde onu öğrendik. Hep şampiyon olmak istedik, hep o yönde yönlendirildik. Bazen başardık, bazen de başaramadık ama hep şampiyon olmak için başlanır burada'' dedi.

Son şampiyonluğu yine kendi yönetiminde yaşamış ve yıllarca şampiyon olamamış bir takıma geldiğini aktaran Memnun, ''İçinde bulunulan durumun bilincindeyim. Kulüp ve taraftar sabredemiyor artık. Amacımız mutlaka şampiyon olmak. Ciddi bir yarışa gireceğiz. Geçmiş sezonlardan daha güçlü bir lig olacak. Rakibimiz sadece Fenerbahçe değil. İstanbul Üniversitesi, Botaş, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Kayseri KASKİ'nin de önemli yatırımları var. Bu sene, Türk kadın basketbol tarihinin en çekişmeli ligi olabilir. Bir çok takımla ciddi çarpışmaya gireceğiz ve amacımız başarıyla çıkmak'' diye konuştu.

FIBA Avrupa Ligi'nde Galatasaray'ın güçlü ekiplerin yer aldığı bir gruba düştüğünü söyleyen Memnun, ancak rakiplerin durumuyla ilgilenmediğini dile getirerek, ''Önemli olan kendimizin ne yapacağı. Biz başarılı olmak istiyoruz. En büyük hedefimiz bir Avrupa Ligi şampiyonluğu yaşamak. Yıllardır Galatasaray Kadın Basketbol Takımı'nın en büyük rüyası bu. Bunun gerçekleşmesini sağlayacak yatırım yapılıyor'' ifadelerini kullandı.

Memnun, geride kalan sezonda sakatlanan Alba Torrens ile Gülşah Gümüşay'ın durumlarının kendileri için önemli olduğunu ve bu oyuncuların salon çalışmalarına başladığını aktarırken, ''Sezonun başlamasına 2 aydan fazla var. Umut ediyoruz, yetiştireceğiz. Neticede sakatlıktır, nasıl döneceklerini bilemiyoruz. Biz yıllarca çok az oyuncuyla mücadele ettik. Böyle güçlü kadrolarımız olmadı. Bu sefer çok güçlü ve geniş bir kadromuz var. Belki de dünyanın en iyi uzun rotasyonu bizde. Alba Torrens ve Gülşah Gümüşay'ın da iyileşmesiyle, hiçbir takımdan eksiğimiz olmadığını herkese göstereceğiz'' diyerek sözlerini tamamladı.

AA