Ataman'dan Larkin sözü: 'Cumhurbaşkanımız...'

Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, Shane Larkin'in Türk vatandaşlığına geçmesi ve Milli Takım'da oymaması konusunu yorumladı.

Ataman'dan Larkin sözü: 'Cumhurbaşkanımız...'
Ataman'dan Larkin sözü: 'Cumhurbaşkanımız...'
GİRİŞ 07.01.2020 12:47 GÜNCELLEME 07.01.2020 12:48
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, Larkin'in Türk vatandaşlığına geçmesi konusunu Akşam Gazetesi'ne değerlendirdi:

"Larkin'in Milli Takım'da oynamasından onur duyarız. Ben ilk günden beri bunun destekçisiyim. Larkin'in Türk statüsünde olmasının Türkiye'deki yarışta Anadolu Efes'e avantaj sağlayacağını düşünmek doğru değil. Biz Larkin yabancı statüsünde oynarken de kupalar kazandık ve lig lideriyiz. Bizim buradaki tavrımızı milli takımın çıkarları belirler. Basketbol Milli Takımı'na faydalı olup olmayacağına bakarız.

TÜRKİYE'NİN MENFAATLERİ İÇİN

Kaldı ki Larkin geçen sezon THY Eurolague'de final four oynamış bir yıldız. Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'nin formasını giyse iyi olurdu. Olimpiyat elemelerinde milli takıma katkı vereceğini düşünüyorum. Sağ olsun Cumhurbaşkanımız konuya müdahil oldu. Pozitif katkı verdi. Cumhurbaşkanımız devreye girene kadar neden beklenildiğini de anlamadım. Cumhurbaşkanımız olaya Türkiye'nin menfaatleri açısından görüşünü bildirdi."

LARKiN ÇOK iSTiYOR

Türk vatandaşı olup, 12 Dev Adam'a katılması konusunda Larkin'le daha önce de çeşitli sohbetleri olduğunu belirten Ataman, "Larkin'in antrenörü olarak, onunla geçen sezonu yaşamış biri olarak ve Avrupa'nın en üst düzey organizasyonunda final oynamış biri olarak Türkiye'ye de katkı vermek istiyor. Türkiye'yi bu kadar sevdiğini ve Türkiye hakkındaki konuşmalarını gördükten sonra vatandaş olması gerektiğini ben hep önerdim" şeklinde konuştu.

 

 

YORUMLAR 3
  • sakaryalı 4 yıl önce Şikayet Et
    bu ülkede neden görevliler işlerini yapamaz sorumluluk alamaz neden herşey cumhurbaşkanının müdahil olmasıyla ivme kazanır herşeye yetişmek zorundamı eleştiride de öyle birşey yanlış gidiyorsa yada birşeyi insanlar beğenmiyorsa hemen sorumlu cumhurbaşkanı yazık gerçekten ben reise üzülüyorum bakınca etrafı en kalabalık adam ama yalnız etrafında aslında birkaç kişi var
    Cevapla
  • İbrahim 4 yıl önce Şikayet Et
    85 milyonluk ülkede 5 tane basketbol oyuncusu yetiştiremiyoruz, wilbekin, lakin, ali Muhammed, ilyasova, Cedi Osman daha öncekilerde Sırp Boşnak devşirmelerdi Hidayet, mirsat, asım pars, hüsyin beşok çok yazık ve düşündürücü
    Cevapla
  • koca yusuf 4 yıl önce Şikayet Et
    zaten Reis bur konuya müdahil olmadan adam gibi ilgilenen yok. illa kulak çekecek.
    Cevapla