Ergin Ataman: Bu bizim için inanılmaz!

THY Avrupa Ligi 5. hafta maçında Sırbistan ekibi Kızılyıldız mts'yi 85-70 mağlup eden Anadolu Efes'in başantrenörü Ergin Ataman, savunmada iyi bir performans sergilediklerini söyledi.

Ergin Ataman: Bu bizim için inanılmaz!
Ergin Ataman: Bu bizim için inanılmaz!
GİRİŞ 29.10.2019 23:37 GÜNCELLEME 29.10.2019 23:37

Ataman, Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, "İyi savunma yaptık. Kızılyıldız mts'nin skorerlerini iyi durdurduk. Ancak 20 top kaybı yaptık. Bu, bizim için inanılmaz. Asist olarak da ortalamamızın altında kaldık. Maçın sonunda hiç kimse Anadolu Efes iyi oynadı diyemez ama 15 sayı farkla galip geldik. Bu da güçlü bir takım olduğumuzun göstergesi. Perşembe günü Panathinaikos ile yapacağımız maça odaklanacağız." ifadelerini kullandı.

Deneyimli başantrenör, mücadelenin 3. çeyreğinde Kızılyıldız mts'nin 14-0'lık seri yakalayarak öne geçmesi ile ilgili bir soruya, "O süreçte üst üste top kayıpları yaptık. Kötü bir beş ile yakalandık. Periyodun bitimine 2 dakika kala yeni bir beş ile oynadık. Micic ve Larkin ile sayılar bulduk. Kriz anını iyi atlattık. Son çeyrekte de normal oyunumuzu oynayarak galip geldik." cevabını verdi.

Gavrilovic: "Üçüncü çeyrekte iyi bir reaksiyon verdik ancak olmadı"

Kızılyıldız mts Başantrenörü Andrija Gavrilovic ise özellikle ilk çeyrekte savunmada sergiledikleri kötü performansın sonucunda karşılaşmadan mağlup ayrıldıklarını belirtti.

Anadolu Efes'in son maçlarda çok iyi oynadığını aktaran Gavrilovic, "Anadolu Efes'i tebrik ediyorum. İyi oynadılar ve maçı kazandılar. Bugün kazanmak istedik, öne geçtiğimizde sürpriz yapmaya çalıştık. Üçüncü çeyrekte iyi bir reaksiyon verdik ancak olmadı. Özellikle ilk çeyrekte savunmada gösterdiğimiz kötü performansın neticesinde bizi cezalandırdırlar ve maçtan mağlup ayrıldık." değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: AA