Fenerbahçe Doğuş Avrupa ikincisi!

THY Euroleague Final Four finalinde İspanyol temsilcisi Real Madrid'e 85-80 kaybeden son şampiyon Fenerbahçe Doğuş, Avrupa ikincisi oldu.

GİRİŞ 20.05.2018 23:11 GÜNCELLEME 21.05.2018 08:22
Bu Habere 169 Yorum Yapılmış

THY Euroleague Final Four finalinde son şampiyon Fenerbahçe Doğuş, Real Madrid'le karşılaştı.

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'daki Stark Arena'da oynanan final maçını 85-80 kaybeden Fenerbahçe Doğuş, Avrupa ikincisi olurken, şampiyon Real Madrid ise 10. kez kupayı müzesine götürdü.

 

Karşılaşamaya iyi başlayan Fenerbahçe Doğuş, ilk 4 dakikayı 7-4 önde geçti. Ahmet Düvelioğlu'nun sayılarıyla Fenerbahçe Doğuş, televizyon molasına 11-6'lık üstünlükle girdi. Mola dönüşü oyun üstünlüğünü eline geçiren Real Madrid ilk çeyreği 21-17 önde bitirdi.

İkinci çeyreğin ilk dakikalarında sayı üretmekte zorlanan Fenerbahçe Doğuş, Real Madrid atışlarına engel olamadı ve ilk 5 dakikayı 29-26 geride girdi. Oyundan bir an olsun kopmayan temsilcimiz Fenerbahçe Doğuş soyunma odasına 40-38 önde gitti.

Üçüncü çeyrek karşılıklı basketlerle başladı. Hücumda etkili olan Real Madrid karşısında zaman zaman ağır kalan Fenerbahçe Doğuş, üçüncü çeyreği 63-55 geride kapattı.

Final periyodunda baskılı savunma yapan ve Fenerbahçe Doğuş'u top kayıplarına sürükleyen Real Madrid skor üstünlüğünü maçın sonuna kadar korudu ve sahadan 85-80 galip ayrıldı.

REAL MADRİD 85-80 FENERBAHÇE

Salon: Stark Arena

Hakemler: Luigi Lamonica (İtalya), Borys Ryzhyk (Ukrayna), Olegs Latisevs (Letonya)

Real Madrid: Campazzo, Causeur 17, Doncic 15, Reyes 6, Ayon 4, Randolph 3, Fernandez 5, Carroll 9, Tavares 8, Llull 5, Thompkins 10, Taylor 3

Fenerbahçe Doğuş: Wanamaker 14, Guduric, Kalinic 7, Vesely 3, Ahmet Düverioğlu 8, Melli 28, Sloukas 7, Ali Muhammed 7, Datome 6, Nunnaly

1. Periyot: 21-17

Devre: 38-40

3. Periyot: 63-55

Beş faulle oyundan çıkanlar: 39.28 Vesely, 39.48 Datome (Fenerbahçe Doğuş), 37.19 LLull, 39.22 Doncic (Real Madrid)

YORUMLAR 169
  • Yavuz özmen almanya 5 yıl önce Şikayet Et
    Bir türk ve gs lı olarak fenerbahçeyi tebrik ediyorum, malesef yetmedi olmadı ve herkesi kesinlikle avrupada takımlarımız bizleri temsil ettiğinde destek olmalıyız. Kendi ligimizde eleştiririz veya seviyeli laf atarız ama fenerbahçe avrupada yenildi diye sevinmek bir türke kesinlikle hiç yakışmaz onu türk olarakda görmem ve kimsede görmesin. Bu herkes için geçerli!!!
    Cevapla
  • ferhat s 5 yıl önce Şikayet Et
    TARIH sampiyonlari yazar.
    Cevapla
  • BURSASPORLU 5 yıl önce Şikayet Et
    ALİ MUHAMMED İ ÇOK GEÇ SOKTU AZ SÜRE VERDİ sloukas VE vesely E ÇOK SABRETTİ
    Cevapla
  • Metin 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu nasıl bir yazma biçimidir yahu !!! :):)
    Cevapla
  • s.e. 5 yıl önce Şikayet Et
    ne olursa olsun F.Bahçe yi tebrik etmek lazım. 3 seneden beri F4 ler . bunu hafife alanlar ayıp ederler. takım sahada mücadele etti. fakat Vesely nin aldığı erken 2 foul düzeni bozdu. Buna rağmen son dakikada yine son topa kadar getirdik oyunu. nasip değilmiş tekrar tebrikler.
    Cevapla
  • ağrılı-04 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu sevinenler hangi dinden hangi milletten acaba..Hayalinizde göremeyeceğiniz yerlerde gecen sene şampiyon olduk bu sene finalde kaybettik.Spor sadece futboldan ibaret değil diğer tüm branşlarda başarı gerektirir.Ama sizin kot kafanız bunları almaz.Yenilen bizi biz hariç herkesten ses çıkıyor demek ki fenerbahçe büyük takım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle