Milli Takım'a gitmeyecekti! Kadroya alındı!

A Milli Basketbol Takımımızın 2019 Dünya Kupası Eleme Grubu'nda oynayacağı Letonya ve Uktayna maçlarının kadrosu açıklandı.

Milli Takım'a gitmeyecekti! Kadroya alındı!
Milli Takım'a gitmeyecekti! Kadroya alındı!
GİRİŞ 18.11.2017 14:56 GÜNCELLEME 18.11.2017 15:34

 Milli Basketbol Takımı'nın 2019 FIBA Dünya Kupası elemeleri B Grubu'nda Letonya ve Ukrayna ile yapacağı maçlar öncesi 14 kişilik kadrosu belli oldu.

Türkiye Basketbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, milli takımın eleme grubunda 24 Kasım Cuma günü Letonya'yı konuk edeceği, 26 Kasım Pazar günü ise deplasmanda Ukrayna ile karşılaşacağı müsabakaların 14 kişilik aday kadrosunun belirlendiği bildirildi.

Başantrenör Ufuk Sarıca, 19 Ekim'de açıkladığı 24 kişilik aday kadroda yer alan Fenerbahçe Doğuş'tan Sinan Güler, Ali Muhammed, Barış Hersek ve Egehan Arna, Beşiktaş Sompo Japan'dan Kenan Sipahi, Samet Geyik ve Erkan Veyseloğlu, Darüşşafaka'dan Okben Ulubay ile Doğuş Özdemiroğlu, Galatasaray Odeabank'tan Mehmet Yağmur, Pınar Karşıyaka'dan Akif Egemen Güven ile TOFAŞ'tan Yiğit Arslan'a 14 kişilik kadroda yer vermedi. 24 kişilik aday kadroya çağrılmayan Pınar Karşıyaka'dan Alp Karahan ile TOFAŞ'tan Barış Ermiş ise milli takıma davet edildi.

THY Avrupa Ligi'nde mücadele eden Anadolu Efes ve Fenerbahçe Doğuş'ta oynayan Doğuş Balbay, Birkan Batuk ve Melih Mahmutoğlu'nun 14 kişilik kadroda yer alması dikkati çekti. Melih Mahmutoğlu, bir bildiri yayınlayarak Euroleague takvimi sebebiyle Milli Takım'a gitmeyeceğini açıklamıştı.

FIBA ile THY Avrupa Ligi arasında yaşanan fikstür krizinden dolayı Fenerbahçe Doğuş'ta forma giyen Melih Mahmutoğlu, Sinan Güler, Ali Muhammed, Barış Hersek ve Egehan Arna, bir açıklama yaparak milli takımdan affını istemişti.

B Grubu'nda İsveç, Letonya ve Ukrayna ile mücadele edecek milli takımda başantrenör Ufuk Sarıca tarafından ilk iki maçın aday kadrosuna davet edilen isimler şöyle:

Doğuş Balbay, Birkan Batuk (Anadolu Efes), Melih Mahmutoğlu (Fenerbahçe Doğuş), Tolga Geçim (Banvit), Sertaç Şanlı, Semih Erden (Beşiktaş Sompo Japan), Furkan Aldemir (Darüşşafaka), Göksenin Köksal, Ege Arar (Galatasaray Odeabank), Berk İbrahim Uğurlu, Metin Türen, Alp Karahan (Pınar Karşıyaka), Metecan Birsen (Sakarya Büyükşehir Belediyespor), Barış Ermiş (TOFAŞ)