'G.Saray'a başkan adayı olacağım'

Eski Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman, sarı-kırmızılı kulüpte başkanlık yapmayı hedeflediğini söyledi.

'G.Saray'a başkan adayı olacağım'
'G.Saray'a başkan adayı olacağım'
GİRİŞ 26.10.2017 12:21 GÜNCELLEME 26.10.2017 12:24
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Ataman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Galatasaray'da, Avrupa kupası kazandıktan sonra kendisine başkanlık kontenjanından genel kurul üyeliğinin takdim edildiğini belirtti.

Galatasaray basketbolunun yeniden Avrupa'nın zirvesine çıkması için, yönetimde söz sahibi olarak ilerleyen yıllarda geri döneceğini vurgulayan deneyimli başantrenör, şu ifadeleri kullandı:

"Bir genel kurul üyesi ve basketbol adamı olarak, Galatasaray'ın basketbolda önümüzdeki yıllarda daha ileriye gitmesi için elimden gelen ne varsa göstereceğim. Galatasaray taraftarları şundan emin olsun, mutlaka bir gün Galatasaray basketbolunun yeniden Avrupa'nın zirvesine çıkması için yönetimde söz sahibi olarak geri döneceğim. Hatta ilerleyen yıllarda bunu kulüp nezdinde de görebiliriz. Bu fikrimden hiçbir zaman geri adım atmış değilim. 10 yılımı doldurduktan sonra inşallah Galatasaray Kulübü Başkanlığı'na aday olmayı düşünüyorum."

"Fenerbahçe'de çalışabileceğimi düşünmüyorum"

Deneyimli çalıştırıcı, Fenerbahçe Doğuş'tan kendisine bir transfer teklifi gelmesi durumunda cevabının ne olacağı yönündeki soruyla ilgili ise şu yorumu yaptı:

"Bugünden ileriye dönük herhangi bir öngörüde bulunmak istemiyorum ama tabii ki Türkiye'nin de gerçekleri var. Bugün Galatasaray ile bu kadar çok özdeşleşmiş ve Galatasaray tarihinde ciddi bir yer almış bir hoca olarak ben veya başkası ileriki yıllarda Fenerbahçe'den teklif alır mı, o teklifi alırsa bunu değerlendirir mi, bu gerçekten zor bir soru. Profesyonel olarak baktığınız zaman Türkiye'de ve dünyada her takımda çalışabilmeniz gerekiyor ama Türkiye'deyiz. Duygusal insanlarız. Türkiye'nin bazı gerçekleri var. Onun için açıkcası ben ileride Fenerbahçe'den bana teklif geleceğini, benim de Fenerbahçe'de çalışabileceğimi düşünmüyorum."

Eski Galatasaray basketbol takımı kaptanı Sinan Güler'in Fenerbahçe Doğuş'a transfer olması hakkında da değerlendirmede bulunan tecrübeli başantrenör, sözlerine şöyle devam etti:

"Profesyonel açıdan doğal karşılıyorum. Sinan Güler, Galatasaray'da bir THY Avrupa Ligi oyuncusuydu. Galatasaray'da, hedeflerde bir duraklama alanına girildiğini düşünüyorum. Bu, böyle kalmayacaktır. Gün gelecek Galatasaraylılar olarak takımı Avrupa basketbolunun zirvesine çıkartacağız. Sinan bu dönemde orada yer almak istemedi. Galatasaray yönetiminden de benim aldığım duyum, bu konuda çok ciddi bir istek olmadığı yönündeydi. Sinan Güler'le konuştuğumda takımın başında kalması için kimseden çok ciddi ve ısrarcı bir teklif almadığını söyledi. Sinan gibi bir oyuncuyu takımda gerçekten, samimi olarak tutmak istiyorsanız bunun gereklerini yapmanız lazım. Avrupa Ligi şampiyonu olan bir takıma gitmek her sporcunun hayalidir."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • ugr46 6 yıl önce Şikayet Et
    Destekliyoruz
    Cevapla
  • Baba 6 yıl önce Şikayet Et
    Yakışır
    Cevapla
  • abdullah 6 yıl önce Şikayet Et
    hayalle yaşamak güzeldir
    Cevapla