Fenerbahçe ilk kupasını kaldırdı!

Cumhurbaşkanlığı Kupası'nde Banvit'i 75-64 yenen Fenerbahçe Doğuş kupanın sahibi oldu.

GİRİŞ 04.10.2017 20:51 GÜNCELLEME 05.10.2017 08:54
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Son EuroLeague ve Türkiye Ligi şampiyonu Fenerbahçe Doğuş Basketbol Takımı, her kulvarda şampiyonluk hedefiyle girdiği 2017-2018 sezonuna Cumhurbaşkanlığı Kupası ile başladı.

33. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası Final mücadelesinde Banvit ile karşılaşan Fenerbahçe Doğuş Basketbol Takımı, baştan sona üstün oynadığı maçta rakibini 75-64 yendi ve bu kupayı üst üste 2. kez, toplamda ise 7. kez müzesine götürdü.

FENERBAHÇE DOĞUŞ 75 - 64 BANVİT

Salon: Ankara Spor Salonu

Hakemler: Ozan Çakar xx, Ziya Özorhan xx, Mehmet Şahin xx

Fenerbahçe Doğuş: Thampson ( 7), Efe Ergi Tırpancı, Barış Hersek (2), Melih Mahmutoğlu (2), Wanamaker (11 ), Sloukas (13), Egehan Arna, Nunnally (6 ), Jan Vesely (18 ), Sinan Güler, Ahmed Düverioğlu (2),  Luigi Datome (14)
Başantrenör: Zeljko Obradovic

Banvit: Thomas (7), Kulig  (6), Tolga Geçim (5), Can Altıntığ (4), Erkin Şenel, Metehan Akyel, Odum (10), Vidmar  (10), Rıdvan Öncel, Tony Taylor (7), Caloiaro (15) Berke Atar
Başantrenör: Sasa Flipovski



Ankara Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmaya etkili başlayan Fenerbahçe Doğuş hızlı hücumlardan bulduğu sayılarla ilk 3 dakikayı 8-3 önde tamamladı. Çeyreğin ortalarına doğru savunma sertliğini arttıran Banvit, Caloiaro ile bulduğu sayılarla 7. dakika içinde farkı 3 sayıya (14-11) indirdi.  Fenerbahçe Doğuş, hücumda skor üretmekte zorlandığı dakikalarda Sloukas ile basketler bulddu ve ilk çeyreği 19-11 önde bitirdi.

İkinci çeyreğe Sloukas'ın önderliğinde hücumda kolay sayılar bularak başlayan Fenerbahçe Doğuş, rakibine kolay sayı bulma şansı vermedi ve Karşılaşmanın 12. dakikası içinde farkı ilk kez çift haneli sayılara (24-13) çıkardı. Sarı-lacivertli takıma karşı  Vidmar ile savunma sertliğini arttıran Banvit, dış atışlarda Sloukas-Wanamaker ikilisinin sayılarını engelleyemeyince ilk yarı 39-28'lik skorla Fenerbahçe Doğuş lehine tamamlandı.


Fenerbahçe Doğuş'un İtalyan yıldızı Gigi Datome finalin MVP'si seçildi.

Üçüncü çeyrekteki etkili savunmasıyla rakibinin hücum ritmini bozan Fenerbahçe Doğuş,  Vesely-Wanamaker ikilisinin pota altından ve dış atışlardan bulduğu basketlerle 24. dakika içinde farkı 16 sayıya  (48-32) kadar çıkardı. Çeyreğin sonlarına doğru iki takım da karşılıklı sayılar bulurken, dış atışlarda yüksek yüzdeyle oynayan Fenerbahçe Doğuş, Datome'nin attığı 3 sayılık basketle final periyoduna 60-48 önde giren taraf oldu.

Son çeyreğin ilk dakikalarında  oyunun kontrolünü elinde tutan Fenerbahçe Doğuş,  Datome'nin basketleriyle 34. dakikayı 65-51 önde geçti. Mola dönüşünde  Banvit'in farkı kapatma çabalarına izin vermeyen Fenerbahçe Doğuş, hücumdaki etkinliğini skora da yansıttı ve karşılaşmadan 75-64'lük skorla galip ayrıldı.    

1.Periyot: 19-11

2.Periyot: 39-28

3.Periyot: 60-48

4.Periyot: 75-64

YORUMLAR 11
  • ali mali 6 yıl önce Şikayet Et
    dede niyeti bozuk her kulüpte var
    Cevapla
  • Amaniiin 6 yıl önce Şikayet Et
    Tamam bunlar simdi koca sezon bunu konusurlar :) futbolu unuttular
    Cevapla
  • Gurbetci 6 yıl önce Şikayet Et
    Bekleyin holiganlar siz bu kupayi rüyanisda bile göremesiniz arkasi gelecek inşallah
    Cevapla
  • hakan malatya 6 yıl önce Şikayet Et
    Fenerbahçe Basket Şubesine Ayrı Müze Açsı :)
    Cevapla
  • yoldaş 6 yıl önce Şikayet Et
    bence bu yılın son kupası başka kupa alabileceğimizi maalesef hiç sanmıyorum
    Cevapla
  • Ali Veli 6 yıl önce Şikayet Et
    tabi bunu hangi mantiksizligina dayandiriyon
    Cevapla
  • Deli Çavuş 6 yıl önce Şikayet Et
    ne büyük bir başari mübarekler cennetle müjdelendi sanki..!
    Cevapla
  • rizeli 6 yıl önce Şikayet Et
    Tam deli yorumu olmuş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle