Ömer Aşık'ın hastalığına teşhis konuldu!

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) takımlarından New Orleans Pelicans Genel Menajeri Demps, milli basketbolcumuz Ömer Aşık'a Crohn hastalığı teşhisi konduğunu açıkladı.

Ömer Aşık'ın hastalığına teşhis konuldu!
Ömer Aşık'ın hastalığına teşhis konuldu!
GİRİŞ 26.09.2017 16:15 GÜNCELLEME 26.09.2017 16:15
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

New Orleans Pelicans'ın genel menajeri Dell Demps, şubat ayından bu yana sahalardan uzak kalan Ömer Aşık'a, Crohn hastalığı teşhisi konduğunu ve dönüş tarihinin belirsiz olduğunu söyledi.

Pelicans'ın basın günü kapsamında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Demps, milli basketbolcu Ömer Aşık'ın hazırlık kampına katılamayacağını belirterek, "Kendisine Crohn hastalığı teşhisi kondu ve Minnesota'daki Mayo Klinik'te tedavi görüyor. Tedaviye olumlu yanıt verse de hala basketbol oynamaya hazır değil. Sahalara dönüş tarihi belirsiz. Önceliğimiz, Ömer'in bir an önce sağlığına kavuşması. Sonrasında ise yeniden oynamaya başlamasını umuyoruz." ifadelerini kullandı.

İltihabi bir bağırsak rahatsızlığı olan Crohn'a yakalandığı saptanan 31 yaşındaki pivot, 10 Şubat'tan bu yana forma giyemiyor.

Aşırı kilo kaybeden Ömer, Pelicans formasıyla 2016-17 sezonunda 31 maçta 2,7 sayı ve 5,3 ribaunt ortalamalarıyla oynamıştı.



CROHN HASTALIĞI NEDİR?

Crohn hastalığı, kronik (süreğen) ve gastrointestinal kanalın -ağızdan makata kadar- herhangi bir yerinde oluşabilen iltihabi bir hastalıktır.

Genellikle rektumu, kolonu ve ince barsağın (bağırsağın) alt kısımlarını (ileumun son bölümü) etkiler. Çok ender olarak mide, yemek borusu veya ağız da etkilenebilir. Sindirim sistemi hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Crohn hastalığı olan kişilerin yaklaşık üçte birinde sadece kalın barsak (bağırsak), diğer üçte birinde sadece ince barsak (bağırsak) etkilenir. Kalan üçte birinde ise hem kalın hem de ince barsak (bağırsak) etkilenmektedir.

Inflamasyon (iltihap), bağırsağın (bağırsağın) tüm katmanlarına kadar yayılabilir. Bunun yanında, bazı bölümleri 'atlayabilir', böylece hastalıklı bölümler arasında barsağın (bağırsağın) normal bölümleri yer alabilir.

Crohn hastalığının, özellikle yemek zamanlarında daha fazla karın ağrısı ve ishal gibi Ülseratif kolitten daha ısrarcı belirtileri vardır. Ülseratif kolit hakkında bilgi edinebilirsiniz.

BİLGİ: Crohn hastalığına, 1932 yılında hastalığı yazan ve onu bölgesel ileum iltihabı (Latince adı ileum olan ince barsakta (bağırsakta) bölgesel inflamasyon) olarak adlandıran Amerikalı doktor Burrill Bernard Crohn'un adı verilmiştir. Daha sonra hastalığın adı, doktorun hastalığı anlamadaki çalışmalarına atfen Crohn hastalığı olarak değiştirilmiştir.

YORUMLAR 18
  • Cengiz 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah şifa versin. Ben de 10 küsür yıldır crohn hastasıyım, hastalıkla yaşamayı öğrenirse günlük hayatını normal sürdürebilir, ilk yıllar alışana kadar çok zorluklar çeker ama sonrasında daha rahat olacaktır.
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH şifalar versin
    Cevapla
  • diriliş 6 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH ACİL ŞİFALAR VERSİN Kardeşimize
    Cevapla
  • almanyadan 6 yıl önce Şikayet Et
    Allahim sifalar versin
    Cevapla
  • Murat 6 yıl önce Şikayet Et
    Bende 7 senedir bu hastalikla yasiyorum ilk 2-3 sene cok aci cektirdi ama simdi Allahima sukurler olsun uyku modunda suan pek hissettirmiyor hastalik Allah kimsenin basina vermesin bagirsak insanin ikinci beyinidir calismazsa duzgun cok ciddi problemler cikarabilir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle