Canlı yayında itiraf! Hidayet Türkoğlu'na kırgınım

Galatasaray ile yolları ayrılan Ergin Ataman, takımdan ayrılış süreci hakkında Cnn Türk'te açıklamalarda bulundu.

Canlı yayında itiraf! Hidayet Türkoğlu'na kırgınım
Canlı yayında itiraf! Hidayet Türkoğlu'na kırgınım
GİRİŞ 02.07.2017 11:27 GÜNCELLEME 02.07.2017 11:48
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Galatasaray'da Erkek Basketbol takımının eski çalıştırıcısı Ergin Ataman, CNN Türk canlı yayınında flaş açıklamalar yaptı.

İşte Ataman'ın sözleri...

Galatasaray müzesinde çok değerli kupalar var. Yönetimlerin de görevi o takıma maddi destek sağlamak. O da benim görevim değil. Bu harcanan paraları ben kulübün kasasından almadım. Eurocup şampiyonu olduktan sonra 4 yılda zarar 46 milyon dolardı. O zaman niye şikayet etmediniz? Tasarruf ayrı şey, küçülmek ayrı şey. Yönetim geldiği günden beri bunları söyledi. Bunlar beni çok demorilize etti. Yönetimsel olarak bunlar çok ciddi zaaflar.

BÜTÇE DÜŞÜRÜLDÜ

Bütçe şu an 4 milyon Dolar'a düşürüldü. Bu açıklama biz playofflarda Anadolu Efes ile çeyrek final yaparken yapıldı. Ben o gece uyuyamadım. Sinan Güler gibi deneyimli oyuncular o anda uyuyamadım. Dursun Bey böyle bir yöntem belirledi. Can Topsakal başta olmak üzere başkana empoze yaratıldı. Rekabete girmek istiyorsanız gelir yaratmalısınız. Bu benim için ciddi hayal kırıklığı oldu. Orada hep tek başımaydım, hep yalnız bırakıldım.

ORMAN DA HER MAÇA GİDİYOR

Yönetim, Galatasaray Basketbol takımını çok yalnız bıraktı. Bu takım Eurocup şampiyonu olduğunda herkes salondaydı. İşler biraz kötü gittiğinde kimseyi yanımızda göremedik. Real Madrid'i burada 20 sayı farkla yenerken bir grup taraftar istifaya çağırdı beni. Dursun Özbek beni hiç aramadı. Ben hep dik durmaya çalıştım, hiç sorun etmedim. Playofflar öncesi bir maçta sahadan atıldım. Olabilir bunlar, takımı korumaya çalışıyordum. 3 maç ceza aldım. Ben orada isterdim ki takım başkanı orada otursun, salonda olsun. Tıpkı diğer takım başkanlarının yaptığı gibi. Sadece Aziz Yıldırım değil. Fikret Orman, Akatlar'daki her maçta salonda oluyor mesela.

MİLLİ TAKIM KONUSU

Sizin başkanınız da aktif olsun istiyorsunuz tabii. Tabloya baktığınızda ortada hep Ergin Ataman var. Hem Milli Takım hem Galatasaray'ı çalıştırıyordum. Özellikle Aziz Yıldırım başta olmak üzere çok sert tepkiler geldi. Galatasaray'ın hocası Milli Takım'da olmaz dendi. Fenerbahçe'den oyuncu almıyor dendi. Ondan sonra Federasyon Başkanı Harun Erdenay ve CEO Hidayet Türkoğlu, Galatasaray'ı bırakmamı istediler. İyi bir teklifti ama tek bir şartları vardı. O da Galatasaray'ı bırakmaktı. Ben onu yapamazdım. Galatasaray'ı bırakamazdım ben.

CAN TOPSAKAL BENİ İSTEMEDİ

Can Topsakal ile yaptığım görüşmeden ücretsiz de çalışabileceğimi söyledim. Benim zaten geçmişten de alacağım ciddi rakamlar var. Başka kişiler Galatasaray'dan para alamadığı için giderken ben parasız çalıştım. Ergin Ataman'ı Galatasaray'dan uzaklaştırmak istediler. Can Topsakal, Eurocup şampiyonluğu öncesinde de ben seni istemiyorum, yabancı bir koç istiyorum ama Dursun Özbek bu riski almak istemiyorum dedi. Ben orada da dik durdum ve bunu başkana söyledim. Sen itibar etme ona dedi. Yarı fiyatına Galatasaray ile yeniden anlaştım. Ardından Avrupa'da şampiyon olduk. 

HİDAYET TÜRKOĞLU'NA KIRGINIM

Hidayet Türkoğlu'na çok kırgınım. Hidayet ve Ömer Onan'a benle el sıkışıp 2 ay hiç aramadıkları için kırgınım. Ergin Ataman gibi bir hocaya gelip 'Sen Türkiye'nin en iyi hocasısın, bize madalya kazandır' dedikten sonra bir takım baskılar nedeniyle yok sayarsanız kırılırım. Baskıların nereden geldiği de belli zaten. Hidayet profilindeki bir başkanın bu şeylerden etkilenmemesi gerekirdi. Benim için Galatasaray'da olduğu gibi Milli Takım'da da çalışmak büyük bir onurdu.

SİNAN GÜLER'İN FENERBAHÇE'YE TRANSFERİ

Sinan Güler, şu an Türk basketbolunun starı. Keşke Sinan, Fenerbahçe'ye gitmek zorunda kalmasaydı. Keşke Galatasaray, efsanelerini koruyabilseydi. Tamam beni gönderdiler ama bari Sinan'ı tutsaydılar.

YORUMLAR 2
  • Galatasaraylı 6 yıl önce Şikayet Et
    Adamsın Ergin Hoca. Galatasaray Basketbolun başında görürüz inşallah
    Cevapla
  • Kartal 6 yıl önce Şikayet Et
    EEeeee etme bulma dünyası! Bütçe yüzünden Beşiktaş'ı bıraktın. Aynı şey Gs'de başına geldi. iyi oldu.
    Cevapla