Resmi karar çıktı! Başörtüsü artık serbest!

Uluslararası Basketbol Federasyonları Birliği (FIBA), kadın basketbolcuların maçta başörtüsü takabilmelerine izin verdi.

Resmi karar çıktı! Başörtüsü artık serbest!
Resmi karar çıktı! Başörtüsü artık serbest!
GİRİŞ 04.05.2017 12:46 GÜNCELLEME 04.05.2017 12:50
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel'in de katıldığı Hong Kong'da düzenlenen ara dönem genel kurulunda alınan kararla, kadın basketbolcuların istedikleri takdirde sahaya başörtüsüyle çıkmasına izin veren düzenleme kabul edildi.

1 Ekim 2017'den itibaren yürürlüğe girecek uygulamaya göre, yüzün hiçbir bölgesini kapatmaması gereken başörtüleri siyah, beyaz veya takım formasının rengiyle aynı olacak. Başörtüsü, bir takımda birden fazla oyuncu tarafından kullanılması halinde ise aynı renkte olması gerekecek. Yüz veya boyun çevresinde örtünün açılmasına neden olabilecek fermuar ve düğme bulunmayacak.

FIBA, başörtüsü konusunda değişikliğe ilk olarak 2014 yılında gitmişti. Deneme amacıyla sadece ulusal liglerde 2 yıl boyunca test edilen söz konusu uygulama hakkında elde edilen raporlar, olumlu sonuçlandı. Bu kapsamda FIBA yönetim kurulu ve üye federasyonların onayı ile kadın basketbolcuların uluslararası organizasyonlarda da başörtüsü ile maça çıkmasının önü açıldı.

YORUMLAR 13
  • efe 6 yıl önce Şikayet Et
    çok şükür. yaradanımmmm
    Cevapla
  • Durum vahim 6 yıl önce Şikayet Et
    Başörtüsü sadece baş örtüsü oldu. Altındaki derin anlam ve hikmeti anlayacak kimsede kalmadı. Allah sonumuzu hayr etsin. Bu gidiş gidiş değil...
    Cevapla
  • Tarık 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu rezilliği İslama uygun olmadığı için kabul ediyorlar. Bir bayanın ne işi var erkekler önünde her yerini belli eder şekilde hoplayıp zıplayacak? Başı kapalı olunca herşey normal mi olacak?
    Cevapla
  • töbe töbee 6 yıl önce Şikayet Et
    arkadaş bu ne rezilliktir yaa. nereye gidiyoruz böyle. başörtülü dansöze kadar yolu var bu işin
    Cevapla
  • eyt magduru 6 yıl önce Şikayet Et
    musluman kadina hoplamak ziplamak ta nedir .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle