David Blatt: Gurur duyuyorum

Turkish Airlines Euroleague’de Kızılyıldız’ı 78-62 yenen Daçka'nın Başantrenörü dikkat çekici açıklamalar yaptı.

David Blatt: Gurur duyuyorum
David Blatt: Gurur duyuyorum
GİRİŞ 07.04.2017 23:06 GÜNCELLEME 07.04.2017 23:47

David Baltt, ''Hiç kolay olmadı. Tüm sezon boyunca onların her takıma karşı nasıl rekabetçi oynadıklarını, her takımı nasıl zorladıklarını gördünüz. Euroleague’de genel olarak kolay maç kazanamazsınız, özellikle de maç bu kadar kritik bir nitelikteyse. Ancak biz bugün kazanmayı hak ettik. İyi bir basketbol oynadık, topu iyi paylaştık. Bir takım gibi tüm oyuncular bir arada olacak şekilde mücadele ettik, bu önemliydi.'' dedi.

 Blat, ''Bazen düşüş yaşadık, Milan’a karşı 25 sayıdan kaybettik. Top 8’e kalabilmek için pek çok maç kazanmamız gerekti. Şu an bulunduğumuz an bizim için çok önemli. Euroleague’de gedikli değiliz, yeni bir takımız ve NBA’den sonra dünyada bulunan en iyi ligdeki en elit 8 takımdan biri olmak gerçekten çok özel bir şey. Takımımız ve organizasyonumuzla gurur duyuyorum. Çok çok iyi takımları devirdik ve Top 8’de olmayı hakettik.'' şeklinde konuştu.

 Tecrübeli çalıştırıcı, ''Real açıkça bu sezon Euroleague’deki en iyi takım. Pablo Laso harika bir koçluk sergiliyor. Yeterli derinliğe, hıza ve atletizme sahipler. Ev sahibi avantajı da onlarda. Ancak bu sezon onları hem yendik hem de yenildik. Sahaya çıkıp kalbimiz, cesaretimizle oynayacağız, yapacağımız şey bu olacak.” ifadelerini kullandı.