Türkiye bir ilki yaşadı! Tarihi başarı!

THY Euroleague'de 3 Türk takımı son 8 takım arasına kalarak tarihi bir başarıya imza attı.

Türkiye bir ilki yaşadı! Tarihi başarı!
Türkiye bir ilki yaşadı! Tarihi başarı!
GİRİŞ 07.04.2017 22:04 GÜNCELLEME 07.04.2017 22:51
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Normal sezonun son haftasında Sırbistan temsilcisi Kızılyıldız'ı sahasında mağlup eden Darüşşafaka Doğuş, normal sezonu 8. sırada tamamlayarak adını son sekiz takım arasına adını yazdırdı.

SON 8'DE 3 TÜRK TAKIMI

Daha önce Fenerbahçe ve Anadolu Efes'in play-off'a kalmasının ardından Darüşşafaka Doğuş'ta play-off'a Türk sporuna tarihi bir başarı yaşattı.

Böylece THY Euroleague'de 3 Türk takımı son 8 takım arasına kalarak tarihi bir başarıya imza attı.

Normal sezonu 5. sırada tamamlayan Fenerbahçe, play-off'ta Yunanistan temsilcisi Panathinaikos Superfoods'un rakibi oldu.

Ligde son maçını bugün oynayacak Anadolu Efes ise normal sezonu 6. sırada bitirmeyi daha önce garantiledi. Böylelikle Anadolu Efes, bir başka Yunan ekibi Olympiakos'la eşleşti.

Kızılyıldız'ı mağlup ederek normal sezonu 8. sırada tamamlayan Darüşşafaka Doğuş ise normal sezonun lideri Real Madrid'le eşleşti.

İşte son 8 eşleşmeleri:

Real Madrid - Darüşşafaka
Panathinaikos - Fenerbahçe
Olympiakos - Anadolu Efes
CSKA Moskova - Baskonia Vitoria

YORUMLAR 19
  • hakın 6 yıl önce Şikayet Et
    fenerbahçeli basketbol sever olarak gs nin de sekiz de olmasını isterdim. yapabilirlerdi fakat tecrübeleri yetmedi. kadroları kötü değildi. küçük doğru dokunuşlarla daha iyi yerlere gelebilirler. darısı diğer takımlarımıza. ayrıca basketboldaki kaliteyi ve ilgiyi buraya taşıyan lokomotif kulüplerimiz fenerbahçemize ve efese teşekkürler. devama devam.
    Cevapla
  • tlaps 6 yıl önce Şikayet Et
    Son 8 de 3 türk takımı. Peki bu maçlar da kaç türk oyuncu izleyebilecğiz????????
    Cevapla
  • hakın 6 yıl önce Şikayet Et
    yaa geçin bunları ben başarıya bakarım. defalarca şampiyon olan çeska nın oyuncularının çoğu yabancı ve başarılar onlarla geldi namı yürüyor. ben takımlarımızı izlerken hem keyifleniyorum hemde heyecanlanıyorum. sende zevk almaya bak.
    Cevapla
  • erciyaes 6 yıl önce Şikayet Et
    tebrikler. keşke yerli sporcularımzla bunu başara bilsek. fotoğram karelerine dikkat ettimde tamamında siyahi sporcular var.
    Cevapla
  • hakın 6 yıl önce Şikayet Et
    bu spordaki başarılar inşallah gençlerimize ışık olacaktır ve onları iştahlandıracaktır. ben umutluyum.
    Cevapla
  • SinanA 6 yıl önce Şikayet Et
    Tebrik ediyoruz. Basketboldaki bu başarı modelini futbola da uyarlamak lazım neden futbola o kadar paralar saçılırken başarı yerlerde iken basketbol bayan erken takımlarda gerçekten son yıllarda oldukça başarılı.. Nedenini iyice araştırmalıyız bence.
    Cevapla
  • Şeyh Holmes 6 yıl önce Şikayet Et
    ilginç basketbolun şampıyonlar ligi burası ama çoğu kişi ilgilenmiyor bile. Bu başarı futbolda gelse ülke 1 hafta uyumazdı :) Basket ne kadar başarı da getirse halkın kültürüne yayılımı az
    Cevapla
  • hakın 6 yıl önce Şikayet Et
    senin gibiler ilgilenmiyor olabilir. milyar paralara kombine satılıyor basket maçlarına. 15 bin kişilik salonlarımız tıklım tıklım. futbolu çok seviyoruzda seyirci nerede. bu başarılar geldikçe inşallah daha ilgilenmeyen çok kişinin ilgisini çekecek.
    Cevapla
  • xxxyyy 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu milletin ilgilenecek daha elzem işleri var.Bunların hepsi boş şeyler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle