İtirazlar reddedildi! Türkoğlu'na büyük şok

Ankara 17.Asliye Hukuk Mahkemesi, TBF seçimlerinin iptaline ilişkin açılan davada federasyonun itirazlarını reddederek bilirkişi heyetinden rapor alınmasına karar verdi.

İtirazlar reddedildi! Türkoğlu'na büyük şok
İtirazlar reddedildi! Türkoğlu'na büyük şok
GİRİŞ 10.03.2017 11:24 GÜNCELLEME 10.03.2017 11:57
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Hidayet Türkoğlu'nun başkan seçildiği Türkiye Basketbol Federasyonu Seçimli Genel Kurulu'nun iptaline ilişkin açılan davadan Türkoğluna kötü haber geldi.

Basketbol Taban Hareketi Lideri ve basketbol lisanslı oyuncusu Ayberk Yağız tarafından Hidayet Türkoğlu'nun yasaklı madde kullanmaktan kesinleşmiş cezası bulunması gerekçesiyle, TBF Başkanlığı'nın iptaline ilişkin açtığı davada ilk duruşma gerçekleştirildi.

Türkoğlu'nun NBA ve FİFA tarafından verilen 6 aylık doping cezasını gerekçe gösterilerek açılan dava Ankara 17. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülürken, mahkeme hakimi Ayhan Yılmaz davalının usul ve esasa ilişkin yaptığı itirazları reddederek yargılamanın devamıya birlikte bilirkişi heyetinden rapor istenmesine karar verdi.

Hidayet Türkoğlu başkanlığındaki Basketbol Federasyonu adına Av.Merve İşbiliroğlu Ankara 17. Asliye Hukuk Mahkemesi hakimliğine açılan davaya karşılık usul ve esasa ilişkin 4 sayfalık yazılı itirazda bulundu. 
TBF vekilinin davanın öncelikle taraf ehliyeti ve görevsizlik nedeniyle reddi ve yine davacının haksız ve dayanaksız davasının reddi şeklinde iki farklı talebi mahkeme tarafından geçici olarak reddedilerek dava dosyasının akedimisyen hukukçulardan oluşan bir bilirkişi heyetine gönderilmesine ve ikinci duruşmasının 20 nisan 2017 günü yapılmasına karar verdi.

Davalı TBF cephesi mahkeme başkanlığına verdiği yazılı savunmadaki, açılan bu dava ile Hidayet Türkoğlu'nu itibarsızlaştırma gayretine düşüldüğü, bu kişilerin şöhret olma hevesinde oldukları vurgusu yapılarak açılan davanın usul ve esasa ilişkin olarak mahkeme tarafından reddedilmesi talep edildi. 

TBF cepkesi taraf ehliyeti olmadığı için davanın usul yönünden iptali gerekmesini talep ederken dilekçesinde, "TBF ana statüsüne göre genel kurulun iptalini ancak ilgililer isteyebilir ; kaldı ki davacı iddiasının hukuki değerlendirmesi SGM Tahkim Kurulu görevinde olup sayın mahkeme görevi dışındadır Ankara Asliye Hukuk Mahkemelerinin diğer federasyonların seçimlerine dair bir çok kararında hassasiyetle üzerinde durduğu bu görev tartışması nedeniyle dava, görevsizlik kararı verilerek reddedilmelidir" ifadesine yer verdi.

Av.Merve İşbiroğlu'nun vekili TBF adına mahkemeye sunduğu yazılı dilekçede ayrıca esasa ilişkin aykırılıklara da dikkat çekilerek, Hidayet Türkoğlu için verilen cezanın FİBA tarafından verildiği, ana statü ve kanuna uygun olarak TBF ya da kurulları tarafından verilmiş bir karar olmadığı, bu nedenle doping cezasının Türkiye'de geçerli sayılamayacağı ifade edildi. TBF cephesi ayrıca davacının kötü niyetli olması nedeniyle hakkındaz HMK'nın 329. maddesince cezalandırılmasını talep etti.

Ancak mahkemenin TBF cephesinin davanın reddi yönündeki talibini yerinde bulmayarak davanın esasına girmesi ve üç kişilik bir bilirkişi heyetinden rapor istenmesini talep etmesi federasyonun keyfini kaçırdı.(Sporx)

YORUMLAR 1
  • süleyman şah 7 yıl önce Şikayet Et
    fb'liyim,sn.hidayet türkoğlu böyle bir ceza almış ise derhal başkanlıktan istifa etmesi gerekir...bunun lamı cimi yoktur...
    Cevapla