Obradovic imzayı attı! '5 dakikada anlaştık'

Fenerbahçe, erkek basketbol takımından Sırp başantrenör Zeljko Obradovic, teknik ekip ve genel menajer Maurizio Gherardini ile 3'er yıllık sözleşme imzalandı.

GİRİŞ 06.12.2016 14:43 GÜNCELLEME 06.12.2016 16:50

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı'nda Sırp başantrenör Zeljko Obradovic, teknik ekip ve genel menajer Maurizio Gherardini ile 3'er yıllık sözleşme imzalandı. Statta yapılan imza törenine Başkan Aziz Yıldırım, Asbaşkan Ozan Balaban ve Zeljko Obradovic katıldı.

AZİZ YILDIRIM:
-Obradovic, kişiliği ve karakteri çok düzgün bir insan
-Basketbolun dünya çapında seyredilmesini sağlayan bir kişidir
-İmzayı kalplerde atmıştık. Birlikte inşallah daha da büyüyeceğiz.
-2 yıldır Final Four'dayız, inşallah kupayı da almak nasip olur

OBRADOVIC:
-Başkanın benimle ilgili sözlerinden dolayı gurur duydu
-Buraya geldiğimde söz vermiştim, çok çalışacağıma
-Başkanın bana ne kadar güvendiğini biliyorum.
-Oyuncularım Benimle çalışmanın zor olduğunu biliyorlar
-Başkan'ın Baskonia maçından sonra  yaptığı konuşmayı unutmayacağım

AZİZ YILDIRIM: "5 DAKİKADA İMZALADIK"

İmza töreninde söz alan Aziz Yıldırım, "3 yıllık anlaşmayı 5 dakikada imzaladık, onunla olmaktan gururluyuz. İnşallah Euroleague kupasını da alacağız. Bu sözleşmeye biz kalbimizde atmıştık, bugün resmiyete döküyoruz. Türkiye geldiğinden biri Obradovic'in Türk basketbolu'na olan katkısını görüyoruz. Obradovic ile çalışmaktan hem ben hem yönetimimiz mutluluk duyuyoruz. 3 yıllık sözleşme görüşmesini de 5 dakikalık bir konuşmayla çözdük. Real Madrid maçını 201 ülkeden yayınlandığını biliyoruz. Bu takımın basketbola olan katkısını da herhalde görüyorsunuzdur. 2 senedir Final Four oynadık, bu sene umarım Final Four'u da kazanacağız. Gönlüm böyle bir antrenörün Türk Milli Takımı'nı çalıştırmasını da ister ama şu an böyle bir şey yapamıyoruz. Ama gönlümden geçenin bu olduğunu söyleyeyim" dedi.

AZİZ YILDIRIM'DAN SPONSOR CEVABI

"Bizim sponsorlar Fenerbahçe ile anlaşırsak diğer kulüpler tavır alır diye çekinip bizimle anlaşmıyor, gidiyor Avrupa'dan takımlarla anlaşıyor. Bu çok saçma bir durum. Ama Ozan Bey hem yurt içi hem de yurt dışında sponsorlarla görüşüyor. Büyük ihtimalle bundan sonra büyük sponsorlarla anlaşacağız"

OBRADOVIC: "ÇOK GURURLANDIM"

Aziz Yıldırım'ın ardından duygularını ifade eden Obradovic, "Benim için söylediklerinizden çok gurur duydum. Güzel sözleriniz için teşekkürler. (Aziz Yıldırım'a) Fenerbahçe gibi büyük bir kulübün parçası olduğum için gurur duyuyorum. Sizin ve bütün yönetiminin bana olan güveni benim için çok özel bir durum. Kulübün menfaatleri ve takımın iyiliği için sizin sayenizde en iyi şekilde çalışabiliyoruz" ifadelerini kullandı

"BİRBİRİMİZE GÜVEN DUYUYORUZ"

Kontrat imzalamak tabii ki önemli ama birbirimize duyduğumuz güven daha önemli. İlk olarak başkanıma, Ozan Balaban'a ve yönetime teşekkür ediyorum. 3 yıl boyunca aynı şekilde çalışmaya devam edeceğiz. İlk bu anlaşma açıklandığında oyuncularımla konuştum ve onlara da teşekkür ettim. Çünkü günün sonunda başarıyı onların sahada yaptıkları getiriyor. Benimle çalışmanın zor olduğunu biliyorlar ama günün sonunda onları çok sevdiğimi de biliyorlar.  Geçen senenin sonunda herkes bu zor ortamda 2 final oynamayı nasıl başardığımızı merak ediyordu. Bizim kulüp için herkesle çok sağlıklı ilişkimiz var ve bu sağlıklı ilişki de başarıyı getiriyor. Bazen kötü sonuçlar da alabiliyorsunuz ama bu anlarda birlik olabilmek çok önemli. Baskonia mağlubiyetinden sonra başkanımız otelimize gelip bizimle konuştu ve ömür boyu bu konuşmayı unutmayacağım. O gün çok gurur duydum. 
 
Mutlaka Gherardini'den de bahsetmem gerekir. Onu yıllardır tanıyorum ve birlikte devam etmekten çok mutluyum. Bana ve ekibime güvendiğiniz için bir kere daha çok teşekkür ediyorum. Bu kontratları imzalamak büyük bir sorumluluk ve bu sorumluluğun gerekliğini yerine getireceğim.

"GENÇ OYUNCULAR İÇİN UĞRAŞIYORUZ"

Genç oyunculardan bahsedersek onlar için hep bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Başkanımız ve Ozan Bey ile de genç Türk oyuncu yetiştirme konusunu konuşuyoruz. Yetenek tartışılabilecek bir konu. Ama çok çalışıp da üst seviyeye gelmeyen bir oyuncu yoktur. Tofaş maçından sonra bir hazırlık maçı yaptık. Bütün genç oyuncular ve hatta hastalığı olan Pero Antic de bu maçta oynadı. Çünkü hazır olmak için oynamaları gerekiyor. Bundan sonra da onlara bu fırsatı sunacağım. Ama genç oyuncuların gelişiminde her şey onların elinde. Kendilerine verilen fırsatı iyi değerlendirmek zorundalar.

"SADECE FENERBAHÇE İÇİN ÇALIŞIRIM"

Ben Fenerbahçe'nin koçuyum ve ben Fenerbahçe'nin koçu olarak devam etmek istiyorum. Şu anda hem kulüp takımında hem de Milli Takım'da çalışacak durumda değilim. Artık yaşlıyım ve yazın dinlenmek istiyorum. Bunu 12 yıl boyunca kendi ülkem için yaptım ama o zaman daha gençtim. Beni böyle bir göreve layık gören herkese çok teşekkür ediyorum, bu gerçekten büyük onur. 

OBRA'DAN TRANSFER AÇIKLAMASI

Bizim dünyamız hep söylentilerle dolu ve bu da bir söylenti. (Nicolo Melli sorusu) Takımın koçu olarak bunu ilk kez duyuyorum. Menajerler tarafından bu tarz baskılar olabiliyor. Şu anda Gentile serbest bırakıldı o da bize yakıştırılıyor. Bu söylentiler hep çıkar. Bir şey olursa biz resmi olarak açıklarız.

Şu anda gündemimizde biri yok. Önce Bogdan'ın durumunu değerlendireceğiz. Şunu bir daha söyleyeyim oyuncularıma güveniyorum. İniş çıkışımız olabilir, onlara güveniyorum. 

PEKİ NEDEN FENERBAHÇE?

"Neden Fenerbahçe'yi seçtiniz?" sorusu üzerine konuşan Obra, "Burada olmaktan çok mutluyum. Bana %100 güvenen bir başkanım var. Takım ve taraftarlarımız inanılmaz. Ben öyle bir yaştayım ki yaptığım işte keyif almam önemli. Belki önümüzdeki 3 sene İstanbul'u daha iyi tanıma şansım olur. Bugüne kadar yeteri kadar gezemedim" yanıtını verdi.

KAYNAK: SPORX