Periler son saniyede yıkıldı!

Çeyrek finalde İspanya'ya son saniye basketiyle 64-62 mağlup olan Potanın Perileri, Rio 2016'ya veda etti.

Periler son saniyede yıkıldı!
Periler son saniyede yıkıldı!
GİRİŞ 16.08.2016 22:34 GÜNCELLEME 17.08.2016 00:40
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Millilerimiz mücadeleye, Işıl Alben, Birsel Vardarlı Demirmen, Bahar Çağlar, Nevriye Yılmaz ve Lara Sanders beşiyle başladı.

Çeyrek finaldeki rakibimiz İspanya karşısında maça her zaman olduğu gibi etkili bir adam adama savunma ile başladık. Hücumda Nevriye’nin etkili dış atışları ile bir anda 7-2 öne geçtik. Ancak sonra isabet oranımız düşüp istediğimiz ribauntları da alamayınca İspanya oyunda dengeyi kurdu ve 5. dakikada 8-7 öne geçmeyi başardı. Ardından savunmamızı sertleştirdik. İspanya’nın etkili oyuncularını çemberimizin dışına ittik ve üst üste bulduğumuz sayılarla çeyreğin bitimine 2.30 kala 13-8 öne geçtik. Etkili mücadelemizi sürdürüp hücumda Nevriye ve Lara’yı da  iyi  kullanınca ilk çeyrek 17-12 üstünlüğümüzle kapandı.

İkinci çeyreğin başında da iyi mücadelemiz ve sert savunmamız sürdü. Ancak  hücum tempomuzu bir türlü istediğimiz düzeye çekemeyince Xargay ve Dominguez ile sayı bulan İspanya, ilk üç buçuk dakika içinde farkı eritip 19-17 öne geçmeyi başardı. İspanyolların hızını kesmek isteyen Ekrem Memnun’un aldığı moladan sonra topu daha fazla içeriye sokmayı amaçladık ama kritik atışları kaçırdık. Kritik top kayıpları yaptık ve İspanya 15. dakikayı 21-17 önde geçti. Nevriye ve Lara ile çember altında İspanyollara karşılık  vermeye çalıştık ve oyunun içinde kaldık. Biz istediğimiz şutları bulamadık ama onlara da kolay atış şansı vermedik ve ilk yarı 29-25 İspanya’nın üstünlüğü ile noktalandı.

İkinci yarıya daha iyi şut atarak başladık. Bahar’ın serbest atışlarından sonra Işıl’dan gelen üç sayılık isabetin ardından Lara ile  bulduğumuz sayıyla   3 dakika içinde yeniden 32-31  öne geçmeyi başardık.  Savunmamızı daha sert hale getirip, hücumda da rakip pota altına girince oyunun kontrolünü yeniden yakaladık. İspanyolların etkili isimlerinin faul  sorununa girmesini iyi değerlendirip 25. dakikayı 38-32 önde geçtik. Lara ile ribaunt üstünlüğü sağladık. Rakip Alba Torrens ile  direnmeye çalıştı, biz iki kritik atışı kullanamadık.  Çeyreğin sonunda potamızın altında NDour ile ribaunt üstünlüğü sağladılar ancak geri adım atmadan Lara ve Işıl ile  onlara karşılık verdik. Bahar son derece etkili oynadı ve son çeyreğe 47-42 önde girdik.

YORUMLAR 4
  • Gazi 7 yıl önce Şikayet Et
    Yapmış oldukları mücadeleden son ana kafar vazgeçnediler. Azimlerinden dolayı gönlümüzde şampiyondurlar. Gerisi önemli değil. Tebrikler...
    Cevapla
  • maksu 7 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler son ana kadar mucadele ettiiniz. daha güzel günlere inşallah
    Cevapla
  • RTE 7 yıl önce Şikayet Et
    başka lakap bulamadınızmı dişi cinlere peri diyorlar bizim oralarda
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun buda başarı
    Cevapla