FIBA'dan FETÖ'ye geçit yok

FIBA Avrupa Avrupa Başkanı Demirel, FETÖ'ye karşı verilen mücadelenin sonuna kadar arkasında olduklarını söyledi.

FIBA'dan FETÖ'ye geçit yok
FIBA'dan FETÖ'ye geçit yok
GİRİŞ 04.08.2016 19:47 GÜNCELLEME 04.08.2016 19:47
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA) Avrupa Başkanı Turgay Demirel, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hiçbir üyesini veya sempatizanını şimdiye kadar federasyonun içinde barındırmadıklarını belirterek, FETÖ'ye karşı verilen mücadelenin sonuna kadar arkasında olduklarını söyledi.

15 Temmuz'da gerçekleştirilen darbe girişimi dolayısıyla spor dünyasında birçok kişinin kendisini aradığını belirten Demirel, arayan herkesin şaşkınlık ve üzüntülerini̇ dile getirdiğini söyledi.

Türkiye Basketbol Federasyon’un da (TBF) bu yapılanmayla ilgili son dönemde Enes Kanter üzerinden bir çaba olduysa da başarılı olamadılar.

Demirel, spor dünyasının Türk halkının kahramanca direnişi̇ ve bu darbe kalkışmasının önlenmesindeki̇ cesaretlerine hayran olduklarını dile getirdi.

Arayan kişilere FETÖ'nün yaklaşık 40 yıldır dini kullanarak, sinsice kurumlarda yapılandığını anlattığını söyleyen Demirel, şöyle konuştu:

"Neredeyse tüm kurumların içerisinde illegal bir yapılanma oluşturduklarını, paralel bir yapı kurduklarını, özellikle son 3-4 senedir bu yapı ile başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere çok büyük bir mücadele verildiğini, bu kişilerin Amerika’da yaklaşık 20 yıldır özel bir statüde korunan ve gelişmesine müsaade edilen bir dini̇ cemaatin üyeleri̇ olduklarını anlatıyorum. Bu girişimin Türk ordusu tarafından değil, onun içerisinde yıllarca kendini̇ gizleyen bu cemaatin mensupları tarafından gerçekleştirildiğini ve Türk ordusunun büyük kısmının buna karşı, bu olaylarda diğer kahraman emniyet kuvvetleri̇ ve Türk halkı ile birlikte mücadele verdiklerini söylüyorum."

Türk halkının bu kalkışmayı önlerken gösterdiği̇ ve hayranlık duydukları cesaretlerinin yanı sıra seçtikleri̇ liderlerine olan bağlılıkları ve demokrasiye, demokratik sisteme olan bağlılıklarını parti̇ ayrımı gözetmeden meydanlarda, hassas noktalarda, kritik bölgelerde toplanmalarını ve her biri̇ tek başına büyük kahramanlık öyküsü sayılacak pek çok hikâyenin yazıldığını ve pek çok isimsiz kahramanın bulunduğunu da anlattığını vurgulayan Demirel, yaşanan darbe girişiminde 238 kişinin yaşamını yi̇ti̇rdi̇ği̇ni̇, 3 bine kadar vatandaşın ise yaralandığını kaydetti.

Türkiye'nin halk tarafından seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başta olduğu bir yönetim modelinin darbe girişimine direnen kahramanlar sayesinde sürdüğünü ifade eden Demirel, darbe girişiminde asıl hedefin Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu dile getirdi.

"YANILTICI HABERLERİN YER ALMASINI ŞAŞKINLIKLA VE ÜZÜNTÜYLE İZLEDİM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla Türkiye'yi geriletecek girişimden korumak amacıyla sokaklara dökülen vatandaşların tüm benlikleriyle mücadele verdiklerine dikkati çeken Demirel, şunları kaydetti:

"Bunun tüm dünya halklarına ileriki̇ yıllarda yaşayabilecekleri̇ benzer durumlarda örnek alacakları toplumsal bir davranış olduğunu anlatıyorum. Türkiye'nin her bakımdan Avrupa ile iççice geçmiş bir ülke olduğunu, cumhuri̇yeti̇mi̇zi̇n kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkeleri̇ ve gösterdiği̇ istikamet doğrultusunda ilerlediğini̇, Türkiye’de yaşanabilecek istikrarsızlığın Avrupa Birliği’ne (AB) de çok olumsuz etkilerinin olacağını, istikrarı bozmaya yönelik terör eylemlerine AB’nin susarak destek veren görüntüde olmaması gerektiğini̇, Türkiye'nin ulus üstü bir organizasyon tarafından darbeye maruz kalmasının AB'de zincirleme etkilerinin olabileceğini̇, Türkiye'nin Cumhurbaşkanının ve parlamenter demokratik sisteminin hedef alındığı bu darbe kalkışması ve sonrasında yaşananlarla ilgili̇ olarak özellikle batı medyasında çoğunlukla yanıltıcı haberlerin yer almasını şaşkınlıkla ve üzüntüyle izlediğimi kendilerine aktarıyorum."

Almanya, Fransa ve İngiltere'nin darbe girişimine tepkisini eleştiren Demirel, herkesin duygudaşlık yapması gerektiğine dikkati çekti.

Demirel, bu ülkelerdeki medya kuruluşlarının yaptığı yanlı ve yanlış yayınların oradaki̇ değişik çevreleri̇ etkilediğine dikkati çekerek, "Bende bunu aldığım telefonlarda ve mesajlarda gördüğüm için tüm bu uyarıları yapmak ve düzeltmeleri̇ ulaşabildiğim kişilere aktarmak için gayret ediyorum. Vatandaşlarımız bu dönemde gerçekten çok onurlu ve kahramanca mücadele veriyor. Bunu da isteyerek ve gönülden yapıyor. Bu girişimi farklı şekilde, medya aracılığıyla Avrupa vatandaşlarına aktarmaya çalışmanın çok yanlış olduğunun bilincinde olduğumuz için en azından spor camiası içerisinde ve basketbol federasyonlarına ileterek, bu durumu düzeltme için gayreti içerisindeyiz." 

Demirel, bu ülkelerin darbe girişimini, algı operasyonlarıyla ve gerçekleri̇ çarpıtarak medya aracılığıyla duyurmasının, Türkiye'nin seçilmiş Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve TBMM'ye haksızlık olduğunu söyledi.

Siyasi partilerin, bütün farklı görüşteki insanların birlikte hareket ederek, demokrasiye sahip çıktığını anlatan Demirel, darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifa diledi.

Demirel, "Vatandaşlarımız, verdikleri kahramanca mücadelenin yanında her gece meydanlarda gönüllü bir şekilde toplanarak, dünyaya çok güçlü bir mesaj, tarihe geçen çok onurlu kahramanca bir mücadele veriyor. Avrupa ülkelerindeki̇ ve dünyadaki̇ dostlarımızın bunu görmelerini̇ istemek görmelerini̇ beklemek hakkımız, takdir etmeselerdi olur." açıklamasını yaptı.​

YORUMLAR 1
  • murat 7 yıl önce Şikayet Et
    Bravo sana başkan. Allah razı olsun. Desteğiniz bizim için değerlidir.
    Cevapla