Sinan Güler: Olimpiyat her oyuncunun hayali

A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın kaptanı, "Olimpiyatlara katılmak her oyuncunun yaşamak isteyeceği bir duygu" dedi.

Sinan Güler: Olimpiyat her oyuncunun hayali
Sinan Güler: Olimpiyat her oyuncunun hayali
GİRİŞ 27.06.2016 13:56 GÜNCELLEME 27.06.2016 13:56

Filipinler'in başkenti Manila'da 5-10 Temmuz'da düzenlenecek 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Elemeleri'nde mücadele edecek  A Milli Erkek Basketbol Takımı'nda kaptan Sinan Güler, olimpiyatlarda yer almanın  her oyuncunun hayali olduğunu söyledi.

Sinan Güler, yaptığı açıklamada, elemeler için yoğun bir şekilde hazırlandıklarını dile getirerek, "Olimpiyatlara katılmak her oyuncunun yaşamak isteyeceği bir duygu. Bu her oyuncunun hayali." dedi.

Milli basketbolcu, liglerde sezonun tamamlanmasından sonra kondisyon yapabilecek bir ortamlarının olmadığını vurgulayarak, "Doğrudan sistem üzerine çalışmalar yaptık.  Hazırlık maçlarıyla sahada yapmamız gerekenleri ve nasıl oynamamız gerektiğini görmeye çalıştık. Sezon boyunca diğer oyunculara nazaran biraz daha fazla süreyle oynadım. Ergin (Ataman) hocanın sistemi içerisindeki bir oyuncu olduğum için yapmam gereken, bu sistemi arkadaşlarımla paylaşacak ortamı oluşturmak.Takım arkadaşlarımın da bu sisteme alışmasını sağlamak ve kendi yapabildiklerimi daha iyiye çıkarmak." diye konuştu.

Sinan Güler, sakatlığı nedeniyle elemelerin kadrosundan çıkartılan Göksenin Köksal'ın yokluğunu hissedeceklerini anlatarak, şunları kaydetti: "Göksenin Köksal'ın enerjisine gerçekten ihtiyacımız olacak. Umuyorum ki, diğer genç arkadaşlar bu enerjiyi kapatabilecek şekilde mücadele eder. Hepimizin aslında bu konuda fazladan performans sergilemesi gerekecek. Aşağıdan gelen genç oyuncuların sahada gösterdikleri performans birbirine benzer. Belki Göksenin aralarında, hatta aramızdaki en iyi savunmacılardan biri. Umuyorum ki, diğer oyuncular ve ben bir şekilde bu eksikliği ve enerjiyi kapatacak şekilde sahaya çıkacağız."

KAYNAK: AA