Müjdeyi verdi! "Gelecek yıl İstanbul'da"

Hidayet Türkoğlu, THY Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final'in gelecek sezon büyük bir ihtimalle İstanbul'da olacağını söyledi.

Müjdeyi verdi! "Gelecek yıl İstanbul'da"
Müjdeyi verdi! "Gelecek yıl İstanbul'da"
GİRİŞ 16.05.2016 15:30 GÜNCELLEME 16.05.2016 16:30

Türkiye Basketbol Federasyonu Üst Yöneticisi (CEO) Hidayet Türkoğlu, yaptığı açıklamada, Almanya'nın başkenti Berlin'de oynanan Dörtlü Final'in finalinde Fenerbahçe'nin Rusya'nın CSKA Moskova takımına uzatmada kaybettiği maçın üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti.

Fenerbahçe'nin final oynayarak önemli bir başarı elde ettiğini dile getiren Türkoğlu, "Şampiyon olsaydık Türk sporu için güzel bir başarı olurdu ama bu sene kısmet değilmiş. İnşallah seneye kendi ülkemizde hınca hınç dolacak salonda bu kupayı bizim bir Türk takımımız kaldırır." dedi.

Türkoğlu, bu açıklamasının üzerine "Gelecek sene Dörtlü Final İstanbul'da mı olacak?" sorusuna "Büyük bir ihtimalle. Öyle konuşuluyor. İstanbul da o şehirlerden birisi olarak konuşuluyor. İstanbul’da olursa inşallah dediğim gibi bizim dört takımımızdan bir tanesi inşallah Dörtlü Final yapar ve tekrar final oynar. Kupayı da bu sefer biz kazanmış oluruz." ifadelerini kullandı.

"Üzüntülüyüz"

Hidayet Türkoğlu, Fenerbahçe'nin maçı 21 sayıdan çevirerek şampiyonluğa yaklaştığını ancak şampiyon olamadıkları için büyük üzüntü duyduklarını dile getirdi.

Fenerbahçe'nin gösterdiği mücadelenin Türk basketbolunun Avrupa’da iyi yerlere geldiğini gösterdiğini vurgulayan Türkoğlu, şunları kaydetti:

"İnsan üzülüyor. Kötü başladıkları bir maçı geriden gelip uzatmaya götürdüler. O zamana kadar mücadele ettiler. Son saniyeye kadar güzel mücadele ettiklerini söyleyebilirim. Tabii CSKA Moskova faktörü de var. Son 5 yılda hep Dörtlü Final oynayan bir ekip. Sanırım tecrübeleri biraz daha ağır bastı özellikle son dakikalarda. Üzüntülüyüz. Fenerbahçe'nin şampiyonluğu Türk basketbolu için önemli bir galibiyet olurdu. Bu göstermiş oldukları mücadelede Türk basketbolunun da Avrupa’da iyi yerlere geldiğini gösteriyor. Kutluyoruz Fenerbahçe’yi gösterdikleri mücadeleden dolayı ama söylediğim gibi üzgünüz."